Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Bir pasaporta 2 telefon kaydedilir mi sorusunun cevabı hayır.
Ticaret Bakanlığı'nın düzenlemesine göre; yolcu sıfatına sahip kişi kişi kendi kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılmak şartıyla, yurt dışından 3 (üç) takvim yılında 1 (bir) adet cihaz getirebilmektedir.
Ticaret Bakanlığı'nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 3 yılda 1 cihaz getirebilmektedir. . Bu düzenleme çerçevesinde cihaz kaydı yapılan cihazın, sadece kayıt yaptıran pasaport sahibinin TC.
IMEI kaydı yapabilmeniz için son 3 takvim yılı içerisinde üzerinize telefon kaydı yapmamış olmanız ve son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkış ve giriş yapmış olmanız gerekiyor. Ülkeye dönüşünüzün üzerinden 1 yılı geçmiş ise tekrar yurt dışına gidip gelince yeniden kayıt hakkı kazanıyorsunuz.
İlgili 35 soru bulundu
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
"Yurt dışından yolcu beraberi getirilen eşya muafiyetlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, kişisel eşya muafiyeti kapsamında, yurt dışından ülkemize gelen yolcular, üç takvim yılında bir adet cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf olarak getirebilmektedir.
Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme yasal değil.
Yurt dışından telefon getirme şartı değişti: Alsan alınmaz, satsan satılmaz! Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.
3 Şubat 2017 tarihinde yürürlüğe giren Gümrük Kanununun 235/3. Maddesi Hk. ile artık kişi yurtdışından Türkiye'ye 2 adet telefonu yasal olarak getiremeyecek. Birden fazla getirilen telefonların gümrük memurları tarafından belirlenmesi durumunda, kişi bu ürün için normal verginin iki katı ödemek zorunda.
2.El alım satım sitelerinde görmüş olduğunuz satılıkta olan yurt dışı cihazlar için yazılmış bir yazı değildir. Sadece kullanıcıların yurt dışına çıkarak kendi yanlarında getirdiği cihazlar için yazdığımız bir yazıdır. 2. El alım satım sitelerinde satılan, yurt dışı telefonları almanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
3 sene boyunca kimin pasaportuna kayıt edildiyse onun ismine olan hat ile kullanılabiliyor. 3 yıl geçtikten sonra istediğiniz isme kayıtlı hat ile kullanabiliyorsunuz.
Telefonunuz yalnızca çift SIM ise iki IMEI numarasına sahip olabilir. Daha sonra iki modeme (pratik olanı ancak iki ağa kayıtlı) ve dolayısıyla ağa iki kaydı vardır. Her kayıt için benzersiz bir IMEI gereklidir.
Yurt dışından gelen yolcunun pasaportuna işlenen cep telefonu, aynı kişi adına kayıtlı sim kartı ile çalışabiliyor. Yani IMEI numarasının kaydettirildiği telefonun sahibi ile pasaport sahibi ve sim kartın sahibinin aynı kişi olması gerekiyor.
Hectopat. Tek seferlik ödüyorsunuz ve ödemeyi yaptığınız telefon sürekli olarak açık kalıyor.
2023 IMEI ÜCRETİ NE KADAR? 2023 yılında yurtdışından getirilen telefonlar için IMEI kayıt ücreti yüzde 123 artışla 2 bin 732 TL'den 6 bin 91 TL'ye çıkarılmıştı. Bu ücret 7 Temmuz 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte 20 bin TL'ye yükseltildi.
YURT DIŞINDAN KAÇ TANE TELEFON GETİRİLEBİLİR? Yeni düzenleme sonrasında 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olan şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!
Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.
Bu durum cihazınızın normal bir şekilde kaydedildiği anlamına geliyor. Eğer 'Durum' sekmesinde IMEI Numarası Kayıtlı yazıyorsa ancak 'Kaynak' sekmesinde Yolcu Beraberi Kaydedilen Cihaz yazısını görüyorsanız bu, cihazın pasaport kayıtlı olduğu anlamına geliyor.
IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye'ye giriş yaptığı tarihten itibaren 120 günü geçmemiş olması gerekiyor.
bilgisi olan birisi anlatsada bizde öğrensek elimde iphone 11 pro var kayıt olması gereken... 31 Mayıs 2019 ve öncesi kayıtlıysa eski usül diye adlandırılan istediğin hatla ve hattın kimin üzerine kayıtlı olduğuna bakılmaksızın kullanabilirsin.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Temmuz 2023 için IMEI kayıt ücreti için artış oranı belirlendi. Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi.
T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Pasaport Kayıtlı Telefon Alıyor Musunuz? İlgili yönetmelik gereğince pasaporta kayıtlı telefonu satın alabilmemiz için pasaport kaydının üstünden tam olarak 3 yıl geçmiş olması gerekir. 2019 yılı Mayıs ayı öncesi, pasaporta kayıt edilmiş, tüm telefonlar EasyCep olarak satın almamız için uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri