Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Bir şeftali ağacının ömrü ne kadardır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Bir şeftali ağacının ömrü ne kadardır?

Şeftalinin çoğaltılmasında çeşitli anaçlardan yararlanılır ve ağacın ömrü de anaca göre değişir. Bu süre yaklaşık olarak şeftali çöğürü üzerinde 30 yıl, badem anacında 25 yıl, erik üzerinde 50 yıl ve kaysı üzerinde 40 yıl olarak bilinmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Şeftali ağacının ömrü ne kadardır?

Şeftali ağacı, en çok ılıman ve sıcak bölgelerde yetiştirilir. Meyveleri ise, bol sulu ve tatlıdır. Bu ağaç türü, iyi bakılırsa genellikle 30 yıl yaşar ve bol meyve verir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Şeftali ağacı kaç yıl meyve verir?

Şeftali Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir? Şeftali fidanı dikimi kurallara uygun bir şekilde yapıldıysa, fidanlar yeterli besini alabilmişlerse ve sağlıklı gelişimleri söz konusu ise normal şartlarda iki yıl sonra meyve verirler. Ancak istikrarlı bir biçimde verime ve düzene girmesi 5 yılı bulabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Şeftali kaç yılda verir?

Sorumuzun cevabına gelirsek; genel olarak dikimden sonraki 1 yıl içerisinde fidanlarınız az da olsa meyve vermeye başlar. Fakat genel olarak tam meyve verimine 4-5 yaşında geçer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidandiyarim.com

Şeftali ağacı neyi sever?

Şeftali şeftali anacı üzerinde süzek, kumlu, killi, tınlı, milli, çakıllı ve çabuk ısınan alüviyal toprakları sever. Toprak pH'sı 6-7 arasında olması gerekir. Kumlu topraklarda yeterli sulama ve iyi gübreleme ile şeftali yetiştirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demirciziraatodasi.org.tr

Şeftali-Nektarin Yaprak Kıvırcıklığı Hastalığı

İlgili 29 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Şeftali ağacına kaç günde bir su verilir?

Genellikle şeftali fidanında hasat dan önce sulama yapılır hasat sonuna kadar sulama yapılmaz. Hasat bittikten sonra sulaması iklim ve toprak yapısına göre değişip yazları 7-10 günde bir kışları 10-15 günde bir sulama yapılmalıdır. Kışın iklimin çok kurak gitmediği bölgelerde sulama yapılmasına gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Şeftali ağacı kaç derece soğuğa dayanır?

Şeftali Kaç Derece Soğuğa Dayanır? Sert çekirdekli meyve kategorisinde yer alan şeftali ağacı soğuklama ihtiyacı fazla olup maksimum -20 derece soğuklara kadar dayanıklı bir bitkidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Şeftali ağacı ne kadar su ister?

Şeftali Ağacı Kaç Litre Su İster? Susuzluğa dayanımı olmayan sulama ihtiyacı olan şeftali ağacı yıllık ortalama yağış miktarının 600 mm ve üzeri olduğu yerlerde şeftali ağacı ekstradan sulanmaya ihtiyaç duymaz. 600 mm'nin altında yağış alan yerlerde ise 2 ila 3 kez sulama yapılması yeterli olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Şeftali ne zaman biter?

İlkbaharda erkenden ve yaprağından önce açan pembe renkli çiçekleri yabani güle benzer. Çeşitlerine göre Haziran'dan Eylül ayına kadar olgunlaşan şeftali meyvelerinin pek çok çeşidi (Türkiye'de yaklaşık 64 çeşit) vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kayısı ağacının ömrü ne kadardır?

Kayısı Ağacı Kaç Yıl Yaşar? Kayısı fidanının ömrü fidanın anacına göre değişmektedir. Bir kayısı ağacının ekonomik ömrünün klasik anaçlarda 30-35 yıl olduğu düşünüldüğünde; bodur ve tam bodurlarda 15-20 yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Bir şeftali ağacı kaç kilo şeftali verir?

Ülkemiz de yetiştiriciliği fazla yapılan şeftali ağacı anaç yapısı ve çeşitlere göre ağaç başı meyve miktarı değişmektedir. Her çeşit aynı meyve iriliğine sahip değildir. Genel olarak tam verime yatmış şeftali ağacından ağaç başı 50-60 kg meyve alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Bir ceviz ağacının ömrü ne kadardır?

Ceviz ağacı kaç yıl yaşar? Ceviz ağacının ömrü ortalama 150 ile 400 yıl hesaplanıyor. Ekonomik verim ise 100 yıl kadar devam ediyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarfin.com

Şeftali ağacı meyve vermiyorsa nedeni nedir?

Hastalılardan ve çeşitli zararlılardan kaynaklı olarak Şeftali ağaçlarınız meyve vermiyor olabilir. Bütün bu sorunların tek bir ortak tarafı vardır ki o da topraktır. topraklarımızın kötü olması, verdiğiniz gübreleri alamayacak kadar yorgun olması durumunda, bütün bu sorunlar ile karşılaşmak son derece normaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seftaliagaci.com

En uzun ömürlü ağaç nedir?

Takma adı Metuşelah olan dünyanın en yaşlı ağacı Doğu California'da Antik Bristlecone Çam Ormanı'nda bulunuyor. Ağacın 4 bin 853 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Ağaç, 1957 yılında bilim insanı Edmund Schulman tarafından bulundu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Ağaçların ömrü ne kadardır?

Kiraz altmış yıl, kavak, söğüt, fındık yüz yıldan iki yüz yıla kadar yaşayabiliyor. Armut üç yüz yıl yaşarken ceviz beş yüz yıl, zeytin, ıhlamur, meşe, kayın, çınar, sedir, köknar, bin yıla kadar ayakta kalabiliyor. Bir yılbaşı ağacı en fazla üç hafta yaşıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fullsepp.com

Şeftali ağacı budaması ne zaman yapılır?

Şeftali ağaçlarında budama, genelde kış dinlenme döneminde havaların çok soğuk olmadığı zamanlarda yapılır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri gibi kışın çok soğuk geçmediği bölgelerde sonbaharda, ağaçlar yapraklarını döktükten itibaren budamaya başlanır. Kış sonunda ağaçlar uyanıncaya kadar devam edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahcesehiragacbudama.com

En iyi şeftali nerede yetişir?

Şeftali üretimi Bursa, Erzincan, Hatay'da en çok yetiştirilmektedir. Marmara bölgesi olarak ise en çok Bursa'da Şeftali Yetiştirilmektedir. Bunların dışında ise ülkemizin hemen her köşesinde bahçelerde 1 er adet olsa şeftali ağacı dikilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seftaliagaci.com

Şeftali kaç günde yetişir?

Eğer uygun koşullar sağlanırsa şeftali ağacı genelde 1 ya da 2 yılda bir meyve verir. Diğer bir ifadeyle fidanı ile beraber alındığında ve uygun koşullar içinde, bir veya iki yıl sonra meyve vermeye başlar. Bodur veya yarı bodur fidanlar üzerinden ise bu durum daha erken bir zamana çekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Şeftali ağacı kaç metre arayla dikilir?

Üretim yöntemine göre dikim mesafesi farklılık gösterir. Şeftali fidanı klasik anaçla üretilen fidanlar sıra arası ve fidan arası 5 metre, yarı bodur anaçla üretilen fidanlar sıra arası 5 metre fidan arası 3 metre, bodur anaçla üretilen fidanlar sıra arası 4 metre fidan arası 2 metre şeklinde dikim yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Şeftali ağaçları meyve vermediği zaman ne denir?

Meyve ağaçlarının bir yıl meyve verip, ertesi yıl çok az meyve vermesi ya da hiç meyve vermemesi periyodisite olarak adlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidandiyarim.com

Şeftali neden şiddetli budanır?

Şeftalide meyveler buket dalları ve yıllık sürgünler üzerinde oluşur. Bu nedenle her yıl yeni sürgün oluşumunun sağlanması gerektiği için sert budama yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

Şeftali sıcakta bozulur mu?

Şeftali ve kayısı

Kayısı ve şeftali oda sıcaklığında olgunlaşmaya devam eder. Satın aldığınız nispeten sert kayısı ve şeftalileri oda sıcaklığında istediğiniz olgunluğa ulaşana kadar tutun. İstediğiniz olgunluğa ulaştıklarında hepsini tüketemiyorsanız birkaç gün daha buzdolabında dayanabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yesilist.com

1 dönüme kaç şeftali ağacı dikilir?

Her rakımda yetişen şeftali ağacı bakımı ve yetiştiriciliği zahmetsizdir. Dönüm başına dikimi yapılacak olan şeftali ağacı üretim şekline göre sayısı değişmektedir. Yarı bodur üretilen şeftali çeşitleri fidanlar arası 3 metre sıra arsı 5 metre şeklinde dikim yapılıp dönüme 66 adet şeftali ağacı dikilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Şeftali fidesi hangi ayda ekilir?

Aşılı açık kök yarı bodur şeftali fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı ilk haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT