Sutyen: Bir sutyen en fazla 3 ay kullanılmalıdır. Çünkü sutyenler 3 ay sonra destekleme özelliğini kaybeder ve bu yüzden göğüslerde şekil bozukluklarına sebep olabilir. 5. Tıraş bıçağı: Tıraş bıçağının ucu her iki üç kullanımda bir değiştirilmeli.
Aşırı terleme gibi problemlerin olmadığı dönemlerde aynı sütyenin ortalama 3 gün kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli aralıklarla değiştirilen iç çamaşırları kullanım talimatlarına uygun olarak yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
Etafo'ya göre, bir sutyen, her üç kullanımdan sonra yıkanmalı ve bu kullanımlar, asla arka arkaya olmamalı.
Sütyenler ne sıklıkla yıkanmalı
Yaşam tarzınıza bağlı olsa da, genel olarak sütyeninizi iki veya üç kez giydikten sonra yıkamanız gerekir. Bir kadının kişisel hijyenine ve yaşam tarzına bağlı olarak, standart bir sütyen yıkanmadan birkaç kez giyilebilir.
Bu durum da tıpkı küçük meme gibi kadınların rahatsızlık duyduğu bir sorundur ve destekli sütyen kullanımı ile gizlenebilir. Nitekim destekli sütyenler, göğüsleri sadece olduğundan büyük göstermez, aynı zamanda daha dik ve biçimli hale getirir.
İlgili 26 soru bulundu
Sütyen yerçekimine karşı göğüslere destek olur.Yatarken yerçekimi meme dokusunu ayaktaki kadar etkilemez bu bakımdan gece sütyen takmak gerekli değildir. Kullandığınız sütyen bedeninize uygun değilse yanlış alınmışsa her pozisyonda zarar verir.
Ama aynı araştırmaya göre, yanlış ölçüde giymek rahatsızlığa ve nefes darlığına sebep oluyor. Sütyen takmayınca ise kan akışı hızlanıyor ve göğüs kasları daha çok çalışıyor. Uzmanlar, terleme durumunda sütyenin bakteri birikintisi olacağını ve bu yüzden sütyen takmamanın daha hijyenik olduğunu belirtti.
Sütyenin önünde bulunan kap kısmı göğüsün yerleştiği kısımdır. Bu kısmın göğsü aşırı sıkmadan sarması gerekmektedir. Kabın büyük olması durumunda kap içerisinde boşluk kalır, kabın küçük olması durumunda ise göğüs kaptan taşma yapar. Taşma yanlara veya yukarıya doğru olabilir.
Ergenlik evreleri: Kızınızdaki fiziksel değişiklikler
12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir.
- İç çamaşırlarını yıkarken, yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalı. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal irritasyona sebep olur.
Toparlayıcı sütyenler memeleri toparlayarak güzel bir form verir. Meme küçülten sütyenler minimizer adıyla anılırlar. Bazı toparlayıcı sütyenler ayni zamanda meme küçülten yani minimizer özelliğindedir ancak her minimizer sütyen aynı zamanda bir toparlayıcı sütyendir.
İyi bir sütyen, her noktasıyla her noktanızı sarabilmeli, göğüslerinizi olduğundan büyük veya küçük göstermemeli, göğüslerinizin altında kalan kısmın tahriş olmasının önüne geçmeli, göğüs kenarlarınızı toparlamalı ve yumuşak bir kumaşa sahip olmalıdır.
Sütyen seçimi göğüslerin yapısı ve ebadına göre yapılmalıdır. Yanlış Sütyen seçildiğinde, Sütyenin arka kısmı yukarıya doğru çıkar. Göğüsler daha dolgun görünsün diye bedeninden küçük Sütyen kullanırsanız, göğüsler Sütyenden taşma yapar. Bu hatalar giydiğiniz kıyafetin altından, kötü bir görüntüye neden olur.
Sütyenler, genellikle soğuk veya ılık su ile yıkanması önerilen kadın iç giyim ürünleridir. Çünkü sıcak su, sütyenin şeklini bozabilir veya elastikiyetini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle sütyenlerinizi 30 derece su ile yıkamanız önerilir.
Değiştirmek istediğiniz ürünleri faturasıyla birlikte Penti mağazalarına götürüp ürün değişimi yapabilirsiniz.
Amerika Birleşik Devletleri'nde Mary Phelps Jacob, 3 Kasım 1914 tarihinde, modern sütyenlerin temeli olarak kabul edilen ilk sütyen tasarımı için patent aldı. 1930'lara değin yaygın üretime geçmemesine rağmen modern sütyeni daha fazla andıran giyecekler 20. yüzyıl başlarında ortaya çıkmıştır.
Sıkı ve dar sütyen kullanımı ile elde edilen görünüm memeyi küçük göstermek isteyenler için geçici bir çözüm oluştursa da uzun vadede kalıcı bir etkisi bulunmuyor. Sütyen kullanımının meme küçültme etkisi bulunmuyor ancak operasyon sonrası özel sütyenlerin kullanımı hekimler tarafından tavsiye ediliyor.
Uzmanlar ise, sütyen takmamanın kötü duruşa ve göğüslerin bağ dokusuna hasar verebileceğini bu nedenle göğüslerin sarkabileceğini söylüyor. Uzmanlar, göğüslerin sarkmasını önlemek için evdeyken de sütyen takmak gerektiğini söylüyorlar.
Özellikle büyük beden sporcu sütyeni, göğüsleri toparlar. Tempolu hareketlere ayak uydurmak isteyenler için uygundur. Toparlayıcı olarak da kullanılabilen bu ürünler deri çatlaklarına karşı da büyük bir koruyuculuk sağlar. Esnek yapısı sayesinde sarkmaları önler.
Uyurken çok sıkı sütyen giymek memenin fizyolojisini etkiler. Bu meme dokusunda inflamasyon, ödem ve kan dolaşımı ile lenfatik drenajının bozulmasına neden olarak rahatsızlık verebilir. Uyurken sütyen askısı ya da sütyenin etrafını çevreleyen lastikler ciltte kızarıklık, şişme ya da ağrıya neden olabilir.
Tercih ettiğiniz sütyenin arkası yukarı doğru çıkarsa, çıkardığınız zaman teninizde iz bırakırsa, göğüs arası oturmayıp boşluk kalırsa ve sütyenin askıları omuzlardan düşerse seçmiş olduğunuz sütyen bedenimize uygun olmadığı anlaşılır.
Süt ürünleri ve soya daha büyük göğüsler için etkilidir. Bir gün soya sütü, diğer gün soya peyniri kullanın. Tavuk bageti tüketilmesi meme büyümesini artırır. Keten tohumu, akdarı ve arpa meme büyümesini; ayçiçeği, kabak ve anason tohumları memelerdeki gelişmeyi uyarır.
Göğüsler meme dokusu denilen gland ve yağ dokularından oluşmaktadır. Hızlı kilo alınan durumlarda gland dokusunun büyüklüğünde bir değişiklik olmasa da yağ dokusu alınan kiloya bağlı olarak artmaktadır. Kilo alımında artan yağ dokusu ani kilo vermeye bağlı olarak azalacak ve deride sarkıklık oluşacaktır.
hafif sıkma ve okşama masaj gibi olduğu için faydalı ama aşırısı sarkmaya neden olur...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri