Çöp kutusu yerine tuvalete atılan tek kullanımlık plastik ıslak mendiller, bebek bezleri, diş temizleme ipleri, eldivenler, bandajlar vb, tuvaletleri ve kanalizasyon sistemini tıkamakta, sistemin hidrolik kapasitesini düşürmekte ve atık suların birikmesine yol açarak kanalizasyon sistemine zarar vermektedir.
Çünkü ıslak mendiller tuvalette atıldığında erimeyen maddelerdendir. Tuvalete ıslak mendil atılması ile tuvalete bez atılması arasında bir fark yoktur. Yapısı gereği tuvaletin gider borusuna takılarak tıkanıklığa sebep olur.
Tuvaletler çok farklı nedenlerden dolayı tıkanabilmektedir. Tuvalet kağıdı yerine farklı bir kağıdın kullanılması, evde yapılan alçı ve benzeri sertleşen maddelerin tuvalet giderine atılması, bir cisim kaçması gibi durumlar, tuvalet tıkanıklığına neden olabilmektedir.
Makat bölge temizliğinde ilaçlı, parfümlü ve deodorantlı ürünlerin kullanımından kaçınılmalıdır. Makat bölgesi her dışkılamadan sonra - tuvaletten sonra - alkol, antiseptik veya benzeri katkı maddeleri içeren ıslak tuvalet kağıdı, bebek mendilleri ve ıslak havlular kullanılarak temizlenmemelidir.
- En doğal yöntemlerden biri 1 çay bardağı karbonat ile 1 su bardağı sirke ve sıcak suyu tuvalete dökmektir. 2 ya da 3 saat içerisinde karışım tıkanıklık bölümünü açabilir. - Birtakım kimyasal çözeltiler ya da çözücüler kullanılabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Karbonat tuvalet deliğine dökülür. Yaklaşık 3 – 4 paket karbonat dökülmelidir. Ardından sirke dökülür. Evde tıkanmış tuvalet açma yöntemlerinden olan karbonat ve sirkenin tepkime süresi yaklaşık olarak 1 – 1,5 dakikadır.
Tuvaletler, çöp kutusu değildir. Tuvaleti çöp kutusu gibi kullanmayınız. Islak mendiller, bebek ıslak mendilleri, saç kılları, sigara izmaritleri ve diğerleri tuvaletlere/klozetlere değil çöp kutusuna atılmalıdır (Şekil 2).
Aslında düzenli rutinler halinde doğru malzemelerle klozeti temizlemek çocuk oyuncağıdır. Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir.
Gün içinde bakteri içeren pek çok yüzeyle temas eden ellerimiz gerekli hijyen sağlanmadığında çeşitli hastalıklara davetiye çıkartır. Zararlı mikroorganizmaların en yoğun olduğu yerlerden biri de tuvaletlerdir ve tuvaletten her çıktığımızda ellerimizi mutlaka yıkamalı ve hatta dezenfekte etmeliyiz.
Öncelikle gözlem yaparak bunu anlamanız en basit ve kolay yöntemdir. Klozet için konuşulduğu takdirde eğer klozetin sifonu çekildiği halde su akışı sağlanmıyor ve birikme oluyor, biraz beklemenin ardından su çekiliyorsa bu durum klozetin tıkalı olduğunu gösterir.
Porçöz Lavabo Açıcı Granül 2x50 gr, lavabo ve atık su borularınızı tıkayan her türlü kalıntıyı etkili bir şekilde temizleyen güçlü bir çözümdür. Özel formülü sayesinde, yağ, kir, sabun artıkları ve diğer atıkların neden olduğu tıkanıklıkları kolayca açar.
Bu soruya kuşkusuz evet cevabı verilir. Çünkü ıslak mendil, tuvalet kağıdı veya peçetenin aksine daha sağlam bir yapıya sahiptir. Tuvaleti tıkaması kaçınılmazdır. Tuvalet kağıdı veya peçete suyun etkisi ile parçalanabilir ve tuvaleti tıkama riski bazen olmayabilir.
Tuvalet tıkanıklığı çoğunlukla kullanım şeklinden kaynaklanan bir sorundur. Klozet içine atılan tuvalet kağıtları, ped, bebek bezleri veya başka cisimler tuvaletin tıkanmasına neden olabilir. Atılan bu maddeler tuvalet giderlerinde birikme yapar ve gider hattının çapını düşürerek su geçimini engeller.
Ev sakinleri tarafından tuvalete atılan veya kaçırılan diğer yabancı maddeler tuvaleti tıkar. Banyoda bulunan alafranga tuvaletlere atılan ağda bandı, ağda çubuğu, jilet, kondom, pamuk, kulak temizleme çubuğu deterjan ambalaj peketleri, saç ve sakal kılları tıkanıklığa sebebiyet verir.
Tuvalet kağıtları rulo halinde tuvalete atılırsa tıkayabilir, özellikle havlu peçete, ıslak medil gibi erimesi mümkün olmayan atıkları gidere atarsanız tıkanıklık oluşur.
Büyük tuvalet yapıldıktan sonra ise, temizlenme mutlaka su ile olmalıdır. Çünkü kağıtla yapılan temizlikte makat bölgesinde kalan kalıntılar kaşıntıya, kokuya ve o bölgede tahriş ve bir takım cilt hastalıklarının meydana gelmesine neden olabilir.
Normalde bir insanın idrara çıkma sıklığı gün boyunca 4-8 kez arasında olmalıdır. Geceleri kalkıp birden fazla tuvalete gitmek ya da gün boyunca 8 kezden daha fazla idrara çıkma durumu idrar sıklığının normalden fazla olduğunu gösterir.
En çok kullanılan malzemelerin başında çamaşır suyu gelir. Bunun yanı sıra yüzey temizleyiciler, arap sabunu, genel temizlik ürünleri ve dezenfektanlar kullanılır. Bu ürünler birbirinden farklı koku alternatiflerine sahiptir. Bu sayede, tuvalet temizliğinden sonra ortamda hoş bir koku oluşturur.
4. Islak mendil yerine kumaş ve su.
Hem bebeğinizin nazik cildini koruyacak, hem de gereksiz yere çöp üretmemiş olacaksınız. Kullanımınızı azaltmak için de ıslak mendilleri dışarıda alt değiştirirken, pamuklu kumaş/su ikilisini de evde alt değiştirirken kullanabilirsiniz.
Doğal bir ürün olan pamuk, bebeğinizin hassas cildine uyum sağlayacaktır. Böylece ıslak mendil, pamuksu dokusu sayesinde bebeğinizin cildinin tahriş olmasını da engelleyecektir. - İçeriğinde alkol, paraben ve BPA benzeri kimyasal maddelerin bulunmadığı ve sadece su ile ıslatılmış ıslak mendilleri tercih etmelisiniz.
Mendil, peçete, bebek bezi ve ıslak mendil atıkları
Kullanılan atıkların ise çöp depolama veya yakma tesislerine gönderilmesi gerekmektedir. Islak mendiller ve çocuk bezleri ise yapısı gereği hiçbir şekilde geri dönüşememektedir.
Tuvalet tıkanıklıklarının çoğu; iyi bir tuvalet pompası veya karbonat, sirke ve sıcak su ile yapılan ev yapımı karışımlarla giderilebilir. Daha derinlerdeki tıkanıklıklar için, lavabo açma telini deneyebilir veya ıslak/kuru elektrikli süpürge kullanabilirsin.
Sirke, karbonat, kabartma tozu ve tuz gibi her evde bulunan malzemeler ile kırmadan tıkalı boru açma işlemi uygulanabilir.
1.Sirke ve Karbonat ile Tıkalı Boru Açma İşlemi
1 su bardağı sirke ve 1 su bardağı karbonat tıkalı lavabo giderine dökülür. 1 litre kaynar su 5 dakika sonra tıkanmış lavabo giderini açma amaçlı gidere dökülür. 15-20 dakika sonra musluktan soğuk su açılır ve boruların açılıp açılmadığı kontrol edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri