OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
Ortalama bir toner ile 1000 sayfalık baskı alabilirsiniz. Ancak bu baskının kağıdın %5'ini doluluk oranı hesaplanarak verildiğini unutmamalısınız. Eğer elinizdeki bir demo toner ise ortalama 250 sayfalık baskı almanız mümkündür. Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir.
Ortalama bir kullanıcı için bu değer günlük 1 ml – 2 ml arasında değişmektedir. 30 ml salt likit ortalama 15 gün kadar gidecektir.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Ortalama olarak 120 gram toner tozu bir dolum işlemi için yeterlidir.
İlgili 20 soru bulundu
Bir tonerin dolum kapasitesi yaklaşık olarak 50 gram olarak belirlenir. Dolayısı ile 1 kg toner tozu ile 20 adet dolum yapabilmeniz mümkündür.
1 kg toner tozu, 10-12 dolum yapılmasına olanak sağlar. Bu da ortalama 100 bin sayfa siyah beyaz baskı yapabileceğiniz anlamına gelir.
Atık toner kutusunu yeniden kullanmayın. Atık toner kutusunu ateşe atmayın. Patlayabilir. Toneri dökmemeye dikkat edin.
Gösterge çubuğu değerleri tahmini toner seviyeleri olup, gerçek toner seviyesinden biraz farklı olabilir. Göstergenin alt çubuğu sabit bir şekilde yandığında ve toner seviyesi göstergesi sarı ışıkla sürekli yanıp söndüğünde, yazdırma işlemi daha fazla toner eklenene kadar durur.
Makinenizin Toner durumunu gösterge panelinden manuel olaraktan kontrol edinilebilmektedir. Makinenizin model ve markasına göre menülerden toner damla yada yazma kontrolleriyle yapılabilmektedir.
Hepimizin bildiği gibi; Epson, Canon, Brother ve bazı HP kartuşlarının üzerindeki chipler tek kullanımlık olduğundan dolumlarda randıman vermez. Kendi ithalatımız olan "KOLAY DOLAN KARTUŞLAR" ın üzerindeki chipler AUTO-RESET olduğundan "100-150" defa çok basitçe dolum yapabilirsiniz.
Kartuş mürekkebi her bittiğinden yenisini almak yerine, dolum yaptırmak, aynı kartuşun defalarca doldurularak yeni gibi kullanılmasını sağlayacaktır.
Kartuş ve Toner Arasındaki Fark Nedir? Kartuşlar sıvı içerir ve mürekkep püskürtmeli yazıcılar tarafından kullanılır. Toner toz halinde mürekkebi kağıt üzerine lazer yazıcılar tarafından kullanılır. Bir kartuşunun içindeki mürekkep, sahip olduğunuz kartuşa bağlı olarak boya bazlı veya pigment bazlı olabilir.
Toner kartuşlarının kaç sayfa basabileceği, kullanılan toner kartuşunun tipine ve kapasitesine bağlı olarak değişir. Standart toner kartuşları genellikle 3,000 ile 20,000 sayfa arasında baskı yapabilirken, yüksek kapasiteli kartuşlar daha fazla sayfa basabilir.
Renkli ve Siyah Kartuş dolum fiyatları sadece 50 TL'dir. Siyah toner dolum fiyatı 85 TL'dir. Renkli toner dolum fiyatı ise 85 TL'dir.
Kartuşun özelliklerine göre muadil tonerlerin doldurulması mümkündür. Bazı yazıcılar, toner dolumu yapılmasına izin vermez. Eğer toneri dolum formunda kullanmak gibi bir fikriniz varsa lazer yazıcı almadan önce doluma uygun olan marka ve modelleri tercih etmelisiniz.
Dolum yapılan tonerlerde zamanla ömürlerini tamamlamaktadır. Kurumsal firmalar olası baskı bozukluklarını riske atmayıp orjinal toner tercihlerini sürdürmektedir. Boşalan tonerlerde geri dönüşüme bizlere ulaşmaktadır. Sizde topladığınız boş toneri bizlere satabilirsiniz.
Toner tükenmeye başladıktan sonra bir toner kartuşun baskı kalitesi ilk takıldığı zaman ki gibi koyu ve net olmaya bilir. ve kartuş bittiğinde, yazıcınızın tonerin bittiğini size uyarı göndererek değiştirmesini hatırlatır bu uyarıyı gördüğünüzde artık yazıcınızdan baskı alamazsınız.
Ortalama bir kartuştan 200 sayfalık bir çıktı almanız mümkündür. Kartuş ne kadar yazar diye soranların kartuş markasına ve kartuşun kapasitesine de dikkat etmesi gereklidir. Kaliteli marka tercih etmenin yanı sıra yazıcı sağlığının korunması da kartuş ömrü üzerinde olumlu etki sağlar.
Boş kartuş ve tonerler, geri dönüşüm şirketleri tarafından toplanır ve yeniden doldurulabilir veya yeniden üretilebilirler.
Bu toz da içinde yaklaşık 30 farklı kimyasal maddenin birleşmesinden oluşmuştur. Ana maddesi karbon elementi olan tonerin içindeki toz sürekli solunduğunda solunumla ilgili ciddi rahatsızlıklara yol açar. Baskıda parlaklık sağlamak için içeriğine balmumu katılırken kağıda yapışması için eklenen madde reçinedir.
Delik açıcıyı dikkatlice kartuşa yerleştirerek delikler açmalısınız. Daha sonra, toner tozunu dolum hunisi aracılığıyla kartuşa doldurabilirsiniz. Toner tozunu yavaşça ve eşit bir şekilde dağıtmak için dolum çubuğunu kullanabilirsiniz. Toner kartuşunu doldururken aşırı dolumdan kaçınmak önemlidir.
Muadil tonerler marka adı taşımadığı için ucuzlardır. 10 firmadan 8'i Muadil Toneri tercih eder. Sıfır bir şekilde üretildiği için toz akıtma vs. gibi durumlarla karşılaşmassınız. Tekrar dolum yapılabilir.
İlk kullanıldığında karbon tozu ile çalıştırılan tonerler, zamanla onun yerini polimer maddeler almıştır. Toner mürekkebi içerisinde demir oksitten tutun, balmumuna kadar birçok madde barındırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri