Alt gelir grubuna üretilen konutlar için ilanda belirtilen miktarda peşinat alınmaktadır. Peşinatın, sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılması gerekmektedir.
Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle evleri yıkılan ve ağır hasar alanlar için TOKİ'nin inşa edeceği konutların ödeme koşulları beli oldu. Evleri tamamen yıkılan ve ağır hasar alan hak sahipleri maliyet üzerinden borçlanacağı belirtildi. 2 yılı ödemesiz, toplam 20 sene faizsiz vade imkanı sağlanacak.
Projenin ilk etabı ise iki yılda tamamlanacak 250 bin konut. Konutların maliyetinin yüzde 40'ını devlet karşılayacak.
Hak sahiplerinin kredi geri ödemelerinin Bakanlıkça takip edileceği bilgisine yer verilen karara göre, hak sahiplerine konut için 750 bin, ahır bulunan konut için 1 milyon ve işyeri için de 400 bin lira olarak 2 yıl ödemesiz olmak üzere, toplam azami 10 yıl vadeli ve faizsiz olarak en fazla üç bağımsız bölüm için kredi ...
Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecektir. Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecektir.
İlgili 41 soru bulundu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 32 ilde 169 konut ile 28 ilde 192 iş yerini 13-14 Aralık 2023 tarihlerinde açık artırma yöntemiyle satacak. Alıcılar konutlara, %25 peşinat 72 ay vade ile iş yerlerine ise %25 peşinat 48 ay vade ile sahip olabilecek.
Deprem konutlarının inşası, merkeze yakın, şehrin sosyolojisine, kültürel yapısına, demografik yapısına ve vatandaşın ihtiyacına göre belirlenen rezerv alanlarda yapılıyor. Zemin artı 3-4 katı geçmeyecek konutlar, balkonlar hariç 105 metrekare brüt, 85 metrekare net, 3 artı 1 olarak planlanıyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremleri sonrasında inşa edilen deprem konutlarının son görüntülerini paylaştı. Bakanlık tarafından depremden etkilenen illerde inşa edilen 46 bin konut, şubat ayının ilk günlerinde kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.
3) Hak sahiplerine kullandırılacak faiz destekli kredi tutarı en fazla 1.250.000.-TL'dir. Birden fazla bağımsız bölüme sahip olan hak sahipleri adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarı her bir bağımsız bölüm için 1.250.000.-TL 'yi aşmamak kaydıyla toplamda en fazla 3.000.000.-TL olabilecektir.
Umumi hayata müessir afetler dolayısıyla alınacak tedbirlerle yapılacak yardımlara dair 7269 sayılı kanun kapsamında hak sahibi olan ve bu kapsamda kredi ve konut yardımından yararlananlar bu karar çerçevesinde verilecek kredi ve hibeden yararlanamayacak.
Deprem konutlarının ödemesi nasıl yapılacak? Yapıların fiziki özellikleri TOKİ tarafından belirlenecek. Konut, iş yeri ve ahırlar için teslimden sonra 2 yıl ödeme istenmeyecek. İş yerleri için yüzde 4 faizle 8 yılda ödeme planı sunulacak.
Afetler Kanunu'nun 29'uncu maddesine göre hak sahibi olmak şartıyla, yıkılan, yanan ve ağır hasara uğrayan binalarla imar planları gereğince kamulaştırılmasında zorunluluk bulunan yerlerdeki binalarda oturan ailelere konut yaptırılır ve kredi veriliyor. Depremde evi yıkılan ev sahipleri hak sahibi olabiliyor.
3+1 evlerin yüzde 60'ını devlet üstlenecek. Yüzde 40'lık bölümünü vatandaş karşılayacak. Taksitlerin ise 24 ay ödemesiz ve 20 yıl şeklinde olacak şekilde hesaplandığı öğrenildi.
Söz konusu karar kapsamında; konut için 750 bin TL, ahırı bulunan konut için 1 milyon TL, işyeri için 400 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanacak. Hibe yardımı ise nakdi olarak konut için 750 bin TL, işyeri için 400 bin TL'ye kadar yapılacak. Bakan Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm" kampanyasının detaylarını paylaştı.
Siz değerli afetzedelerimizin E-devlet üzerinden başvurularını yapmaları önem arz etmektedir. 60 günlük yasal süre dışında başvuru kabul edilmeyecektir. Aşağıdaki linkten e-devlet sistemine giriş yaparak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz." ifadelerine yer verildi.
Ziraat Bankası tarafından deprem bölgesinde zarar görmüş banka bireysel müşterilerine 100.000,00 TL bedelli 6 ay ödemesiz, 30 ay 0,99 faiz oranıyla kredi desteğinde bulunulacak.
Bankalar, özellikle yaşlı, hasar görmüş veya kullanılamayacak durumda olan binalara kredi vermekten kaçınır.
Covid 19 salgını nedeniyle gelir kaybına uğramış ya da nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerinde faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere KOSGEB tarafından tamamı faizsiz ve 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
Destekten faydalanmak isteyen işletmelerden yalnızca, borç taahhütnamesi ve hasar durum belgesi talep edilecek. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde en az yüzde 30 gelir kaybına uğramış hasarsız işletmeler de bu destekten faydalanabilecek."
Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 yıl içinde 319 bin konutun yapılacağı sözünü verdi ancak Mart 2024 sonuna kadar 75 bin 364 konutun teslim edilmesi planlanıyor. İlk yıl hedefinin yüzde 24'ü gerçekleşecek. İhtiyaç duyulan toplam 680 bin konutun yüzde 11'i mart sonuna kadar teslim edilmiş olacak.
Hak sahiplerine teslim edilen konut sayısına mart ayının ortasına kadar 30 bin konut daha eklenecek. Böylece deprem bölgesinde inşası tamamlanan konut sayısı 75 bin 364'e ulaşmış olacak. Depremin vurduğu illerde rezerv alanlarda yapımı süren ve ihale aşamasındaki konut sayısı ise 307 bin 66'ya ulaştı.
Standart konut projelerinden satın alınan konutlar kiraya verilebilir mi? Standart tip konut sahipleri konutlarını kiraya verebilmektedir. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu İdaremiz inisiyatifindedir.
DİYARBAKIR'DA 859 KONUT TESLİME HAZIR
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünce tek katlı, 3 1, brüt 130 metrekare, net 116.57 metrekare olarak projelendirilen 104 köy tipi afet konutunun da yapımına başlandı.
2+1 daireler net 80 metrekare olurken, 3+1 daireler ise net 127 metrekare oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde konutlar 3 veya 4 katlı, 3 oda 1 salon olarak hak sahiplerine verilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri