Türkiye'de ikamet eden ve çalışan herhangi bir TC Vatandaşı da İngiltere'de BUY TO LET yani “Kiralamak koşuluyla Ev satın alma” kredisi alabilir. Bunun için İngiltere'de ikamet etmeniz gerekmez. Bankalar satın aldığınız evin %75'i kadar size kredi verecektir. Sizin sadece ev bedelinin %25'ini ödemeniz yeterlidir.
Herhangi bir başka bir ticaret bu şirketler üzerinden yapılamıyor. İngiltere'ye emlak yatırımı yaptığı için hiçbir yatırımcı oturum izni, vatandaşlık ya da vize ayrıcalığı alamıyor.
İngiltere'de göçmen ve yabancıların konut sahibi olması yasaldır. Bu süreç boyunca Birleşik Krallık'a kayıtlı bir hukuk danışmanıyla çalışmanız gereklidir. Londra'da gayrimenkul yatırımı yapmak, oturum izni almanızı maalesef sağlayamaz ancak vize süreçlerinizde kolaylık sağlayabilir.
Yatırımlık olan mortgage, yabancılar için kolay erişilebilir durumda. Bunun en önemli sebeplerinden biri de kredi veren kuruluşların evin kirasını teminat olarak görmesi. Yıllık en az 15-20 bin dolar hane geliri olduğunu belgeleyenler, buy-to-let kredisi için başvurabiliyor.
Ev satın almak kiraya kıyasla daha iyi bir alternatif olabilir. İngiltere gayrimenkul yatırımı yapmak için de popüler bir tercihtir. Ev fiyatları; evin özellikleri, konumu ve büyüklüğüne göre değişebilmektedir. Konut kredisiyle İngiltere'den kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün olabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Türklerin konut tercihi nasıl izleniyor? Yapılan araştırmaya göre gurbetçi Türklerin yurt dışından en çok konut aldığı ülke 1 milyon 800 bin rakamıyla Almanya olurken, onu 120 binle Fransa izliyor. Türklerin dünyada en çok ev aldığı şehir Berlin iken, ABD'de ise New York, Miami, Los Angeles ve San Diego başı çekiyor.
İngiltere'nin ev fiyatları bakımından en uygun şehri Durham'dır; Shilton ve Ferryhill Durham'da bulunan başlıca uygun fiyatlı bölgelerdir. İngiltere'nin ev fiyatları bakımından en pahalı şehri Londra iken en pahalı eyaletleri ise Surrey, Buckinghamshire ve Hertfordshire'dır.
İngiltere'nin de içinde bulunduğu Birleşik Krallıklar'da böyle bir uygulama bulunmamaktadır. Başka bir deyişle, Birleşik Krallıklar'ın herhangi bir yerinde mülk satın almak oturma izni ve ya vatandaşlık hakkı doğurmamaktadır.
İngiltere'ye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) Pasaport hamilleri vizeye tabi iken, Diplomatik (Siyah) Pasaport hamillerinin 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde yapacakları İngiltere ziyaretleri için vize almalarına gerek yoktur.
Beş yıl süreyle İngiltere topraklarında 1 milyon sterlin tutarında yatırım yapanlar vatandaşlık hakkı kazanıyor. 6-10 milyon Euro'luk risk sermayesi yatırımı gerekiyor. Vakıflara 2 milyon Euro'luk bağışlar karşılığında da vatandaşlık hakkı veriliyor.
İngiltere'de oturma izni almak için uzun süreli bulunma sağlayacak olan vize türüne başvuru yapılması gerekmektedir. Oturma izni, İngiltere hükümeti tarafından tanınmış olan başvuru merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilmeli. Adaylar da geçerli olan pasaport ve başvuru belgeleri ile oturma iznine başvuru yapabilirler.
İngiltere Oturum İzni Şartları
İngiltere'de 6 aydan uzun süre ile kalacak kişiler eğer İngiltere vatandaşlığına sahip değillerse İngiltere oturum iznine başvurmalıdır. Ancak, oturum izni başvuruları kategorilere ayrılmaktadır. İngiltere'de 5 yıl ikamet eden kişiler sınırsız oturum iznine başvuru yapabilmektedir.
Uzun süreli ikamet yoluyla: İngiltere'de en az beş yıl boyunca sürekli ikamet eden kişiler, İngiltere vatandaşlığına başvurma hakkına sahip olabilirler.
İngiltere vatandaşlığına başvurabilmek adına gerekli olan bazı koşullar vardır. Bu koşulların başında 18 yaşı doldurmuş olmak gelir. Ardından en az 5 yıl İngiltere'de ikamet etmiş olmak ve oturma hakkına en az 1 yıldır sahip olmak gerekir.
İngiliz Vatandaşlığı tıpkı diğer ülke vatandaşlıkları gibi iki şekilde alınabilir.
İngiltere oturum izni icin ne kadar yatırım yapmaliyim? Başvuru sahibi işine en az 50.000 GBP yatırım yapılmalıdır.
Özetle, parayla en kolay AB vatandaşlığı seçeneği sunan tek ülke Portekiz diyebiliriz.
Buna göre Hindistan'ın Keral eyaletindeki Kettay kentine bağlı “Moskova” köyü, dünyada konut fiytlarının en ucuz olduğu “Moskova” olarak belirlendi. Burada 150 bin rupiye (yaklaşık 75 bin ruble) bir köy evi satın almak mümkün.
İngiltere'de bir gayrimenkul aldığınızda bunun aslında “size ait olmadığı”, İngiltere'deki tüm mülklerin kraliçeye ait olduğu yaygın ve kabul bulmuş bir hurafe.
İngiltere Turist Vizesi
vatandaşları, İngiltere'ye turistik amaçla yapacakları seyahatler için Genel Ziyaretçi Vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Diplomatik Pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla İngiltere vize işlemlerinden muaftır.
Mütekabiliyet Yasası (uluslararası antlaşmalarda karşılılık ilkesi) gereğince yabancılar ülkemizden ev satın alabilirken, Türk vatandaşları da yurt dışından ev satın alma hakkına sahip oluyor. Gayrimenkul fiyatlarını araştırmaya başladığınızda bu hakkın ne kadar değerli olduğunu anlıyorsunuz.
İngiltere'de yaşamayı ve burada kirada oturmayı düşünüyorsanız, ortalama bir ev için ödeyeceğiniz kira 2500 pound civarıdır. Müstakil evlerde kiralar biraz daha pahalıyken, apartman dairelerinde oturmak isteyen kişiler ortalama 1500 pound civarında kira ödemek durumunda kalabilirler.
İngiltere'de asgari ücret saatlik 9.5 sterlin (11.54 dolar) seviyesinde yer alıyor. Aylık bazda bakıldığında, İngiltere'deki asgari ücret 1.330 sterlin seviyesine tekabül ediyor. İngiltere asgari ücret verileri, BBC'den alınmıştır. Güncelleme (20 Haziran 2023):
2023 yılı itibariyle İngiltere'de saatlik asgari ücret miktarı şu şekildedir: 23 yaşın üstündeki işçiler 10.42£ 21 – 22 yaş arasındaki işçiler saatlik 10.18£ 18 – 20 yaş arasındaki işçiler saatlik olarak 7.49£
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri