İçinde bal, balmumu, süt, yumurta, deri gibi hiçbir hayvansal bileşim içermeyen ürünlere vegan ürün denir.
Vegan ürünler, içeriğinde hiçbir hayvansal içerik ihtiva etmeyen ve hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünlerdir.
Hayvanlar üzerinde test yapmayan markalara hayvan deneysiz, vegan ya da vejetaryen sertifikaları veriliyor. Hayvan deneysiz ve vegan sertifikası almış markalar, hiçbir şekilde hayvanlar üzerinde deney yapmıyor, tedarikçilerinin de bu yöntemi kullanmasına izin vermiyor.
Bir ürünün ambalajında 'Not Tested On Animals' ifadesi yer alıyorsa o ürün hayvanlar üzerinde test edilmiyor anlamına geliyor. Bu ibarenin yanında 'Cruelty Free' ibaresi de yine bu ürünün üretiminin herhangi bir aşamasında hayvan deneyi yapılmadığı bilgisini veriyor.
Vegan ürün, üretiminde kesin olarak hayvansal bileşen bulunmayan ürünlere denmektedir. Vegan ürünlerin üretimi kadar ürün geliştirme testlerinde dahi hayvan kullanılmaması gerekmektedir. Vegan ürünler GDO içermemeli ve üretim sürecinde deneysel hayvan kullanılmamalıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Vegan olmayan ürünlerde, ürünler hayvanlar üzerinde deneyler gerçekleştirilerek test edilmektedir. Özellikle güzellik ürünleri olarak kullanılan kozmetik ürünlerde vegan sertifikasına sahip olan markalarda %100 olarak hayvanlara zulüm yapılmadığını ve hayvansal bileşen içermediğini kanıtlamaktadır.
Vegan Belgesi Nasıl Alınır ? Üreticide oluşan talep aşamasından sonra Vegan Belgesi veren ISQ ya da tercih edilecek ilgili başka bir kuruluşa başvuru yapılır. Bu başvuru neticesi üretim, ürün içerik ve aşamaları görsel ve deneysel metodlar ile kontrol edilerek uygunluğun sağlandığı durumda Vegan Belgesi alınır.
Hayvan sağlığına duyulan saygı, Avon'un ürün güvenliği felsefesinin temel taşı olup Avon tarafından satışı yapılan ürünlerin hiçbiri, dünya üzerinde hiçbir yerde, hayvanlar üzerinde test edilmemektedir.
Cruelty free, bir ürünün üretim aşamalarının herhangi bir döneminde hayvanlar üzerinde deney yapılmadığını ve hayvanların hiçbir aşamada herhangi bir zulme uğramadığını da ifade eder. Bu ürünlerin ambalajlarının üzerinde ise, ''Cruelty free'' yazar ya da küçük bir tavşan logosu bulunur.
Kozmetik alışverişlerinde Vegan Sertifikalı markalar daha fazla tercih ediliyor ve araştırılıyor. Türkiye'de en çok tercih edilen markaların başında Eyüp Sabri Tuncer (yüzde 41), Nivea (yüzde 36) ve Farmasi (yüzde 35) geliyor.
En köklü cilt bakımı markalarından biri olarak, zengin tecrübe ve uzmanlığımızı sektörümüzde sürdürülebilirliği teşvik etmek için kullanıyoruz. Yasalar aksini gerektirmediği müddetçe kozmetik ürünlerimizi ve içerdikleri bileşenleri hayvanlar üzerinde test etmiyor veya edilmesi yönünde talimat vermiyoruz.
Bargello Perfume (official) - Hayvansal ya da hayvanlar üzerinde test edilmiş hiçbir hammaddeyi kullanmıyoruz!
Doğaya ve size verdiği değerden ilham alan Dove ürünleri PETA onaylı ve vegandır.
Pamuktan dokunur yani vegandır. Naylon: Dayanıklı ama ne yazık ki plastik bir kumaş türü… Naylon, vegan olmasına rağmen sağlıklı değildir. Polyester: Sentetik polimerden elde edilir.
Türkçe karşılığını “zulümsüz — hayvan deneyi yapmayan” olarak tanımlayabileceğimiz CF kavramını, özellikle hayvanların en çok deneye maruz kaldığı kişisel bakım, kozmetik ve temizlik ürünleri üzerinden konuşmak mümkün.
Zaten hem Türkiye hem de Avrupa'da, kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmesi epeydir yasak. Fakat hayvan deneyleri tamamen yasak değil.
Eğer ürünün ambalajında "Not Tested On Animals" şeklinde bir ibare ve tavşan şeklinde bir logo varsa, hayvanlar üzerinde denenmediğinden emin olabilirsiniz. Hangi markaların deneysiz olduğunu anlamak için ürünün "cruelty free" sertifikasına sahip olduğuna bakmalısınız.
Le Petit Marseillais Güneşli bahçeler serisi cildinizi nemlendirir, Akdeniz esintili formülü ile cildinizi tazeler. Bitkisel kaynaklı nemlendiricidir. Vegan formüle sahiptir.
Hayvanlar üzerinde deney yapan kozmetik firmaları:
Clean, Neutrogena, Nivea, Olay, Old Spice, Organix, Pampers, Pantene, Procter & Gamble, Purex, Ralph Lauren, Reckitt Benckiser, Schwarzkopf, Signal, Tommy Hilfiger, Vaseline, Vichy, Vicks, Victoria's Secret, Yves Rocher.
Flormar Green Up Mascara, yüzde 93'e varan oranda doğal kaynaklı bileşenler içeren bir doğal içerikli maskaradır. Hayvansal kaynaklı hiçbir bileşen içermemesi ile vegan kozmetik sınıfına giren ürün, hayvanlar üzerinde test de edilmemektedir.
Taahhüdümüz: Deterjanlarımız ve ev bakım ürünlerimiz için hayvanlar üzerinde deney yapılmamaktadır.
Elidor, hayvanlar üzerinde test yapılmadığını ve yapılmayacağını doğrulayan PETA tarafından onaylı cruelty-free akreditasyonuna sahip Türkiye'nin 1 numaralı şampuan ve saç kremi markasıdır.
Dövmeler yapılırken kullanılan mürekkepler her zaman vegan değildir. Bazı mürekkepler; gliserin, gomalak, jelatin ve kemik kömürü gibi hayvan kaynaklı bileşenler içerebilirler. Dövme sonrası bakım aşamasında da hayvanlar üzerinde test edilen, ayrıca süt ürünleri ve balmumu içerikli bakım ürünleri önerilebiliyor.
Vegan belgesi, içeriğinde hayvansal ürünler veya hayvansal yan ürünler bulunmayan ürünler ile, canlı hayvanlar üzerinde test edilmemiş ürünler için akredite kuruluşlar tarafından düzenlenen bir belgedir. Vegan belgesine sahip ürünler aynı zamanda üzerinde vegan etiketi de taşımaktadır.
Vegan Belgesi, içerisinde hiçbir hayvansal ürün bulunmayan gıdalara verilen bir belgedir. Vegan tüketicilere yönelik hazırlanan bu sertifikasyon programı sayesinde vegan ürünler, Vegan Belgesi / logosu sayesinde kolaylıkla ayırt edilebilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri