Kişisel Markalaşma, senin ulaşmak istediğin amaca hizmet edecek şekilde güçlü yanlarının ve uzmanlığının ortaya çıkartılması ve hedeflediğin pazarda görünür, bilinir ve 'talep edilen' olmanı sağlamak amacıyla kişisel markan üzerinde stratejik pazarlama araçlarının kullanılmasına denir.
Kişisel Ürün Adı Stratejisi: Bu strateji, kişisel marka adı ve bütünleştirici ürün grupları avantajından meydana gelen, alt marka stratejisidir. Bu stratejide, firma için tüketicide olumlu çağrışımları arttıran duygular oluşturacaktır.
Kişisel markalaşma, bireyin kendi markasının pazarlamacısı ve kendi şirketlerinin CEO'ları olduğunu vurgulayan Tom Peters (1997) tarafından ortaya atılan bir pazarlama iletişimi biçimidir.
Markalaşma; bir kurumun kendine has oluşturduğu vizyon, isim, renk, şekil ve tasarımların bütününün, tek bir amaca hizmet etmesi ile birlikte müşteride oluşturduğu kimlik algısıdır. Ürün ve hizmetlerin sunumunda şirketleri her zaman öne çıkaracak ilk kavram markadır.
İlgili 22 soru bulundu
-İlk aşama, marka stratejinizi doğru ve iş hedeflerinizle uyumlu hale getirmek aşaması. -İkincisi, markanız için, slogan ve web siteniz gibi iletişim kurmak için ihtiyaç duyacağınız tüm araçları geliştirme aşaması. -Son olarak, yeni geliştirilmiş ve ya güncellenmiş markanızı güçlendirme aşaması.
Kişisel markalaşma kariyer yolculuğunda tüm kontrol ve gücü sana verir. rekabet avantajı kazandırır! Profesyonel anlamda başarılı olmak için kişisel markanı hem dijital platformda hem de iş hayatında stratejik olarak yönetmek, sana hedeflediğin kariyer doğrultusunda yepyeni fırsatlar yaratır.
Marka danışmanı olmak için Grafik Tasarımı, Yeni Medya ve İletişim, Reklamcılık ya da Halkla İlişkiler ve Tanıtım gibi bölümlerden mezun olunması gerekir. Lisans eğitimlerini tamamlayan kişiler, reklamcılık alanında iş deneyimi kazandıktan sonra marka danışmanı olarak görev yapma şansı kazanır.
Her markanın tıpkı insanlar gibi bir kimliği, kişiliği vardır. Marka kişiliği in- sani karakter özelliklerinin markaya at- fedilmesidir (Keller;1993:5).
Marka kişiliği; markanın bir insan formunda yapılandırılmasını ifade eder. Bu anlamda marka kişiliği bir yandan mevcut müşterilerle arasında duygusal bir yakınlık kurarken, öte yandan potansiyel müşterilere vaadini bir karakter biçimiyle sunar ve onlarla yeni ancak kalıcı bir bağ kurmaya çabalar.
Marka bilinirliği, bir markanın hedef kitle tarafından tanınma derecesini ifade eder. Bir markanın ne kadar tanındığı, tüketici zihinlerinde ve pazarda ne kadar farkındalık yarattığına bağlıdır. Marka bilinirliği, tüketicilerin markayı hatırlama, tanıma ve marka hakkında bilgi sahibi olma düzeyini içerir.
Marka bilinirliği oluşturma, ürün tanıtımı yapma veya hedef kitlenizle bağlantı kurarak müşterilerle günlük yaşamda bir ilişki kurma gibi amaçlarla markanızı pazarlama sürecine marka oluşturma adı verilir.
Marka stratejisi, işletmelerin tüketicilerin gözünde olumlu olarak tanımlanabilmek için kullandıkları plandır. İşletmeler hikaye anlatımından değerlere, görünüme ve misyona kadar her unsuru içine alan bütünsel bir marka stratejisinden yararlanarak vaatlerini tüketicilere bildirebilir.
Markanızı tescil ettirerek, hem ürününüzün tescil belgesini - tapusunu- almış olursunuz (böylelikle iktisadi bir varlık olan markanız sadece size ait olur), hem de diğer firmaların ürettiği ürünlerle karıştırılmasını engellemiş olursunuz. Unutmayın, ürettiğiniz ürün sadece bir emtiadır.
Marka danışmanı, bir şirketin marka yönetimini, geliştirilmesini ve pazarlanmasını profesyonel olarak yapar. Marka danışmanı, şirketin marka stratejilerini belirler, marka imajını oluşturur ve marka bilinirliğini arttırmak için çalışır.
Satış Danışmanı Nasıl Olunur? Satış danışmanı olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili fakültelerinde bulunan Pazarlama, İktisat ya da İşletme bölümlerinden mezun olması gerekir. Ayrıca isteyen herkes özel eğitim programlarından faydalanarak sertifika sahibi olabilirler.
Pazarlama, iletişim veya benzeri bir alanda lisans eğitimi almış olmak, pazarlama veya markalaşma alanında stajlar, yarı zamanlı işler veya giriş seviyesi pozisyonlar aracılığıyla deneyim kazanmış olmak, marka uzmanı olmak için gereken şartlar nelerdir sorusunun basit bir yanıtıdır.
Marka tescil edilmesi sonrası sahibine, tek başına kullanma hakkı veren ve bu yönüyle üzerinde ekonomik olarak yararlanma hakkı sağlayan bir belgedir. · Aynı şekilde, marka belgesi hak sahibine başkalarının aynı ya da ayırt edilemeyecek kadar benzer markaların kullanılmasını önleme hakkı vermektedir.
Tescil edilebilecek markaların içerisine logolar, amblemler, fotoğraflar, grafik tasarımları, armalar, hologramlar, mühürler, etiketler ve buna benzer şekiller girmektedir. Şekillerle sözcüklerin bir arada kullanıldığı kombinasyonlar da marka olarak tescil edilebilirler.
İŞVEREN MARKALAŞMASI
İşveren markalaşması, istihdam çevresi içinde yetenekli işgücünün çekilmesi ve bağlılığının sağlanmasına yönelik yeni bir yaklaşımdır ve kurumların bir işveren olarak özellikleri ile rakiplerinden farklılaşmasını ifade etmektedir (Backhaus ve Tikoo 2004: 502-513).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri