Belge içeriğinizde dipnota veya son nota başvurmak istediğiniz yere tıklayın veya dokunun. Başvurular sekmesinde Dipnot Ekle veya Son Not Ekle seçeneğini belirleyin. Yeni oluşturulan dipnotu, geçerli sayfanın veya son notun en altında, belgenin sonunda not edin. Dipnot veya son notta yazmak istediklerinizi girin.
Makalelerin dipnot gösterim şekli:
Yazar Adı Soyadı, “Makale Adı”, Dergi Adı Cilt Numarası/Sayı Numarası (Yayın Ayı Yılı): Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Makale Adı”, Sayfa Numarası.
Dipnot ekleme
Alt+Windows logo tuşu+S, R, F tuşlarına basın. Şunu duyarsınız: "Dipnot düzenleniyor."
İlgili 30 soru bulundu
Belge içeriğinizde dipnota veya son nota başvurmak istediğiniz yere tıklayın veya dokunun. Başvurular sekmesinde Dipnot Ekle veya Son Not Ekle seçeneğini belirleyin. Yeni oluşturulan dipnotu, geçerli sayfanın veya son notun en altında, belgenin sonunda not edin. Dipnot veya son notta yazmak istediklerinizi girin.
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
Örneğin, CTRL+K tuşlarına basmak, seçili metni kalın yapar.
Yazım > Belge Dipnot Seçenekleri'ni belirleyin. Numaralandırma ve Biçimlendirme sekmesinde, referans numarasının numaralandırma düzeni ile formatlama görünümünü ve dipnot metnini belirleyen seçimleri belirleyin. Mizanpaj sekmesini tıklatın ve sayfadaki dipnot bölümünün görünümünü kontrol eden seçenekleri belirleyin.
Dipnot sözlük anlamıyla metin içindeki herhangi bir bilgi ile alakalı sayfa altına düşülen notlardır. Bu notlara örnek olarak çevirmen ve editör notları da eklenebilir. Dipnot, olağan kullanımının dışında kimi postmodernist romanlarda kurmaca anlatıcı olarak da kullanılmıştır.
Yazarın Soyadı, Adının Baş Harfi., (Yayın Yılı), Kitabın Adı, (varsa Baskı Sayısı), Yayın Evi, Basım Yeri. Dönem Türkiye'de Son Avcı-Toplayıcılar, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul. Harfi., (Yayın Yılı), Kitabın Adı, (varsa Baskı Sayısı), Yayın Evi, Basım Yeri.
Yazma eserlerde yazar adı, eser adı (italik), kütüphanesi, numarası (no: “..” şeklinde), varak numarası (örnek: vr. 10b), Hadis eserlerinde ise varsa hadis numarası belirtilmesi gerekmektedir.
Dipnot numaraları, cümlenin bitiminden sonra, noktadan önce, bu şekilde konulmalıdır1. Kronik-kaynak eserlere yapılan atıflar şu şekilde olmalıdır2.
1. Belleten dergisine gönderilen makale metinleri dipnot kullanılarak yazılmış olmalıdır. Dipnot cümle bitiminde noktadan önce verilmelidir.
Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
Örneğin, aynı değeri birden fazla hücreye aşağıya doğru kopyalamak istediğinizi varsayalım. Bunu yapmak için Ctrl + D tuşlarına birlikte basmanız yeterlidir. Bir örnek üzerinden gidelim: A2 hücresine "X Ürünü" yazdığınızı düşünelim. Ardından, A2:A10 aralığını seçmek için fareyi kullanabilirsiniz.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Ctrl+Z: Geri Alma. Ctrl+S: Çalıştığınız Binelgeleri/Çalışmayı Kayıt Eder. Ctrl+W: Açık olan pencereyi kapar. Alt+F4 görevini görür.
Belge içindeki bir şeye açıklama eklemek, açıklama eklemek veya bunları açıklamak için dipnotları ve son notları kullanın. Genellikle, dipnotlar sayfanın en altında, sonnotları ise belgenin veya bölümün sonuna gelecek şekilde görünür.
1 Dipnotta yer alan kaynak makale atıfları sırasıyla; yazar adı-soyadı, (tırnak içinde) "makale adı", varsa cilt (C.), sayı (S.), yıl, yayımlandığı dergi, sayfa numarası (s.) sırası ile belirtilmelidir, kaynakçada sayfa aralığı (ss.) bulunmalıdır.
Dipnotlarında kolaylık sağlamak ve tekrarlardan sakınmak için bazı kısaltmalar kullanılır. Aynı kaynağa ikinci kez atıf yapıldığında araya başka kaynaklar girmişse kullanılır. Araştırma önerisi, araştırma raporu ve tezlerin son bölümünde yararlanılan kaynakları içeren listeye kaynaklar veya kaynakça denmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri