Bisiklet sürmek; ön kol, omuz, sırt ve karın kaslarının güçlendirilmesinde de etkilidir. Bu bölgelerdeki kaslar, harekete doğrudan katılmasa da egzersiz esnasında sürekli gergindir. Bu durum; aktivite sırasında yüksek kalori harcanması, yağ yakımı ve incelmeyi de beraberinde getirir.
Bisiklet sürme egzersizi temelde bacak, kalça ve karın bölgesindeki kasları yoğun biçimde çalıştırır. Bunun yanında, vücudun diğer bölgelerinde de kas hareketliliği oluşturur. Bu egzersiz sırasında çalışan üst vücut kaslarının başında, iç ve dış karın kasları gelir.
Yapılan bilimsel çalışmalara göre göbek egzersizlerine nazaran, bisiklet sürmek daha hızlı ve ideal şekilde göbek eritmeye yardımcı olur. Haftanın en az 3 günü düzenli bir rutin halinde beslenmeye dikkat ederek bisiklet sürmek göbeğin eritilmesinde etkin rol oynar.
Başka bir deyişle, bu karar tamamen vücuduna aittir. Bu nedenle bisiklet sürmek doğrudan bacaklarının incelmesine neden olmaz. Ancak bacak kaslarının güçlenmesini sağlar. Dolayısıyla sen kalori yaktıkça ve vücudunun yağ oranı azaldıkça, bacakların da şekillenmeye ve forma girmeye başlar.
Bisiklet Daha Fazla Kalori Yakıyor
Yani 10 bin adımla 8 km kat eden birisi yaklaşık 371 kcal yakmış oluyor. Bisiklette ise ortalama 20 km/h hız ile saatte 563 kcal yakılıyor. Yürüme hızınızı 6,5 km/h 'ye çıkarttığınızda 352 kcal, bisiklet hızınızı 30 km/h'a çıkarttığınızda ise 844 kcal yakmış oluyorsunuz.
İlgili 38 soru bulundu
Gündelik 20 dakika ve altında bisiklet sürüldüğünde, bacakların kas haline gelerek, kalınlaşmasına neden olabilir. Bisiklet sürüldüğünde bacaklar inceltmek isteniyorsa, şunlara dikkat edilmelidir. - Günde minimum 1 saat bisiklet sürülmelidir.
Yani her gün bisiklet sürmek her türlü hayat zorluğu ve olumsuz düşüncelere karşı gelmeyi, ayakta durmayı sağlayabilir. Çünkü bisiklet sürmek ruhunuzu dinlendirip güçlendirir. Bu sayede sorunlarınızla başa çıkmanız daha kolay bir hal almaya başlayabilir. Bisiklet sürmek aynı zamanda bedene de iyi gelmektedir.
Bisiklet Sürme
Bisiklet sürmek, bacaklardaki kan dolaşımını artırarak şişlikleri azaltabilir ve vücudu hareket ettirerek kalori yakımını artırabilir.
Düzenli yürüyüşler, bisiklete binmek bacak kaslarınızı harekete geçirerek selülitleri azaltır. Tabii ki selüliti yok etmek için özel bir spor şekli yoktur. Ancak yapacağınız hareketler uyluk kaslarınızı tabii ki sıkılaştıracaktır ve aynı zamanda terleyerek birkaç fazla kaloriyi de vücudunuzdan atabilirsiniz.
Bu, tamamıyla mantıksız bir korkudur çünkü BİSİKLET SÜRMEK BASENLERİ GENİŞLETMEZ. Vücudun en büyük kas grubu olan bacakları çalıştıran bisiklet sayesinde ince, güçlü ve şekilli basenleriniz, bacaklarınız olur.
Evde ve spor salonunda günlük yarım saat bisiklet sürmek 400-450 kalori yakmaya yardımcı olur. Bu yüzden pedal çevirmeyi 1 saat yapmak daha fazla kalori yakmayı sağlayacaktır. Doğal olarak ay sonunda bisiklet sürerek 3-4 kilo vermiş olabilirsiniz.
Ek olarak, boş mideyle yapılan antrenmanlarda yalnızca sürüş yapıldığı sırada değil, egzersiz bittikten sonra devam eden süreçte de yağ yakımına devam edildiği saptandı. Beslenme Uzmanı Asker Jeukendrup, “Kahvaltıdan önce bisiklet sürün” diyor.
Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre bisiklet sürmek sağlıklı bir yaşam tarzı şekillendirmeye yardımcı olabilir. Kondisyon düzeyini ve zindeliğini artırabilen etkileri sayesinde bisiklete binmek sizi aktif tutabilen harika bir egzersizdir.
Sürüş esnasında kalça, basen, baldır ve bacak kasları koordineli olarak devreye girer. Bisiklette çevrilen her pedal, bu büyük kas gruplarının son derece verimli bir şekilde çalışmasını sağlar. Bisiklet sürmek; ön kol, omuz, sırt ve karın kaslarının güçlendirilmesinde de etkilidir.
Kurak bir iklimde yaşıyorsanız kuru bir yağ tercih edin. Kuru hava koşullarında bisiklete biniyorsanız ıslak yağlama gerekli değildir ve bu, kuru yağlamadan daha fazla kir çeker. Kuru yağlama, zincirinizi daha temiz tutacaktır. Ancak bu işlemi genellikle her 80-160 km'de bir yenilemeniz gerekir.
Bu eğlenceli ve etkili aktivite, düzenli uygulamayla ayda 2-3 kg'a kadar zayıflama imkânı verir.
Bisiklet sürmek; öncelikle bacak, kalça ve mide bölgelerinizdeki kas yoğunluğunu artırmaya yardımcı olur. Bisiklet sürerken kullanılan üst vücut kasları ise çoğunlukla destek ve stabilizasyon için kullanılır ancak bu bile üst vücut kasları için harika bir egzersizdir.
Bisiklet, kalça kaslarını çalıştırır!
Bisiklet sürerken kalça kaslarımız uzar, esner ve maksimum hareket kabiliyetine ulaşır. Bu yüzden pedalları her çevirdiğimizde ekstra bir kalça kası gücü harcarız. Bu esnada kalçamızdaki küçük kaslar da yanal açıdan hareket olanağı tanır.
Bisiklet en güzel ve sağlıklı egzersizlerden biri olmakla beraber; bisiklet sürmek kasları ve kalbi fazla yormadan bel kalça ve baldırlardaki biriken yağları yavaş yavaş eritir. Hiç fazla kilonuz yoksa bile sırf zinde ve formda kalmak için bisiklet sürmeniz önerilir.
Eğer hedefiniz hızlı zamanda yağ yakmak ise koşu bandında yapacağınız bir koşuda, eliptik bisiklete kıyasla daha fazla kalori yakarsınız. Fakat amacınız eklem sağlığınızı korumak ve bacak kaslarınızı geliştirmek ise bisiklet sürmek daha avantajlıdır.
Bisiklet sürmenin sağlığa faydaları arasında; yağları eritmek, kasları güçlendirmek, omurgayı sağlamlaştırmak, yaşlanma belirtilerini azaltmak, kas-beyin ağını güçlendirmek, varsa eklem ağrılarını azaltmak sayılabilir.
Örneğin, 30-60 dakikalık hafif tempolu bir sürüş için mataranıza yalnızca su doldurup yola çıkabilirsiniz. Ancak 60 dakikadan daha uzun veya kısa ama sert interval antrenmanları için tek başına suyun yeterli olmayacağını unutmamak gerek.
Her gün düzenli bir şekilde 30 dakika bisiklet kullanıldığında, ayda ortalama 2-3 kilo verilebilir. Pedal çevirmek, bir saatte 600 kalori yakılmasına yardımcı olur. Kondisyon bisikleti yoğun efor gerektiren ve oldukça fazla kalori yakılmasını sağlayan bir kardiyo egzersizidir.
Her spor türünde olduğu gibi kasların güçlenmesine destek olur. Özellikle karın, bacak ve kalça kaslarını çalıştırır. Kan basıncını azaltmaya yardımcı olur. Birçok egzersiz türünde olduğu gibi bisiklet sürme esnasında ruh halimizi belirleyen serotonin, dopamin ve endorfin gibi hormonlar aktif bir şekilde salgılanır.
Buna göre yaklaşık bir saatlik bir bisiklet sürüşünde tempo baz alınarak 500-1000 kalori yakımı mümkün olmaktadır. Yarım saatlik bir bisiklet sürüşünde ise ortalama olarak bu oran 300-400 kaloriye denk gelmektedir. Bisiklet sürüşü aynı zamanda yağ yakımı işleminin de gerçekleşmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri