Ürünü 15 dakika boyunca saçın üzerinde bırakın. Bekleme süresi, başarılı bir tedavi için son derece önemlidir.
Tüm saça ve saç derisine uyguladığınızdan emin olun. Özellikle enseye ve kulak arkalarına dikkat ederek saç diplerinden uçlara doğru masaj yapın. Ürünün 15 dakika boyunca saçın üzerinde kalmasını sağlayın. Bekleme süresi, başarılı bir tedavi için son derece önemlidir.
Losyonun gözlerle temas etmemesine dikkat edin. Losyonu sürdükten sonra sekiz saat bekletin. Uyarı: Çok uzun ve çok dolgun saçta, saçlara ve saç derisine komple uygulamak için daha fazla da gerekli olabilir. Önemli: Bitleri ve bit sirkelerini çıkarmak için saçların mutlaka taranması gerekir.
Bit Şampuanı Kaç Gün Kullanılmalıdır? Bit şampuanları kullanıldığı anda saç derisinde yer alan tüm bit ve sirkelerin öldürülmesini sağlar. Bu yüzden düzenli bir kullanım da gerektirmez. Ancak tüm saçtan bitlerin arındırıldığından emin olmak için ilk kullanımdan 1 hafta sonra tekrar kullanılması tavsiye edilmektedir.
Şampuan tedavi için, 24 saat arayla 2 defa uygulanmalıdır. bitlerin ve bit sirkelerinin uzaklaştırılması için saçlar, kutu içindeki ince dişli tarakla dikkatlice taranmalıdır. 2.gün: Aynı uygulama yeniden tekrarlanır.
İlgili 28 soru bulundu
Saç Biti Neyi Sevmez? Saç biti ve sirkesi, keskin kokulu malzemeleri sevmez. Bu nedenle sizlere önerdiğimiz yöntemlerde kokusu olan malzemelerden faydalanılmıştır. Özellikle de limon suyu, sarımsak, nane yağı ve biberiye yağı bitlerin sevmediği kokuları barındırır.
Kaşıntının tedaviden sonraki iki haftaya kadar devam etmesi mümkün olabilir. Bit tedavisinde saçların kesilmesi bir zorunluluk değildir. Özellikle uzun saçlı kız çocuklarda saçların kısacık kestirilmesi yoluna gidilirse bu durum çocukta travmaya sebep olabilir.
Sıcak hava ile ısıtılan vücut nemini kaybeder ve tedavi süresi içerisinde kurutulan bitler ölürler. Günümüzde bu teknolojiyi sunan FDA onaylı bir ürün bulunmaktadır. Standart bir saç kurutma makinesi doğru bir teknikle kullanıldığı takdirde yumurtaların %96.7'sini öldürecektir.
Ancak her bit şampuanı, bu canlının yavrusu olan sirkelere etki etmez.
Bit ilacını kullandıktan sonra saçlarınızı 1/1 oranında elma veya üzüm sirkeli su ile durulayın. Bu şekilde sirkelerin (bit yumurtası) çözülmesini sağlarsınız. Ardından saçınızı tutamlara ayırarak sık dişli bir tarak ya da bit tarağı ile saçınızı özenle tarayın. Sirkeleri tamamen ayıklayana kadar taramaya devam edin.
Elbette farklı tiplerde bitler de bulunsa sık görülen saç bitleri için içinde permetrin, lindan ya da piretrin bulunan bit öldürücü ilaçların bulunduğu bit şampuanları kullanmak gerekir. Bit şampuanını kullanmadan evvel öncelikle saçınızı normal bir şampuanla yıkamalı daha sonra bu şampuanları kullanmalısınız.
Saç biti yumurtalarına halk arasında 'Sirke' adı verilir. 0,7-1 mm boyutlarında olan sirkeler rahatça görülebilir. Bunlar parlak, sarımsı renkte, oval veya damla biçimlidir. Uygun şartlarda 8-9 günde yumurtalarından çıkan sirkeler görünür hal alır ve 9-12 günde olgunlaşırlar.
Yumurtalarda ilk 4 gün sinir sistemi gelişmediği için bu felç edici ilaçların etkisi olmaz. Bu nedenle kalıcı etkili ilaçlar kullanılmalı veya 1 hafta sonra tedavi tekrarlanmalıdır.
Saç spreyinin uzun süre saçta bırakılması, saç derisinde tahriş ve saç köklerinde birikmeye yol açabilir. Bu nedenle, saç spreyi uygulandıktan sonra gün sonunda saçların yıkanması ve saç spreyinin saçtan temizlenmesi önerilir.
Peki bite ne iyi gelir? Elma sirkesi ve beyaz sirke bit için en etkili yöntemdir. Yıkama suyuna eklenerek kolaylıkla uygulanabilir. Zeytinyağı, sarımsak, aloe vera ve Hindistan cevizi yağı da bite iyi gelen diğer yöntemlerdendir.
- Fırça ve taraklar sıcak suda (50 derece) veya bit şampuanı olan bir kapta bekletilerek temizlenmeli. - Yastık kılıfları, son birkaç gün giyilen giysiler ve saç tokaları sıcak suyla yıkanıp sıcak havayla kurutulmalı. - Yıkanamayan her şey çöp torbasına konup ağzı sıkıca bağlanarak 10 gün saklanmalıdır.
Saçlar ıslatıldıktan sonra saç kremi gibi bir kayganlaştırıcı uygulanarak saçlar sık dişli taraklarla yaklaşık 15-30 dakika süreyle taranır. Bu tarama işlemi 2 hafta kadar her 3-4 günde bir bitler tamamen uzaklaşıncaya kadar tekrarlanır.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
Saç derisine iyice yedirilen beyaz sirke yaklaşık 2 saat kadar saçta bekletilir. Daha sonra ise aralıklı özel bit tarağı ile saç iyice taranır. Bu şekilde saçtaki ölü bitler hızla saçlardan uzaklaştırılır. Beyaz sirke ile yapılan uygulamanın ardından saç şampuan ile köpürtülerek bol su ile yıkanmalıdır.
Malathion: Çok güçlü bir losyon olan Malathion, bazı bitleri ve bit yumurtalarını felç ederek öldürür. 6 yaş ve üzeri çocuklarda kullanımı onaylanmıştır. 7 ile 9 gün sonra bitlerin hareket ettiğini hissediyorsanız, tedaviye farklı biçimde devam etmeniz gerekebilir.
Ayrıca sanılanın aksine bit kendiliğinden türeyen bir canlı değildir. Bit bulaşarak insandan insana geçmektedir.
Bit asalak bir canlı olduğu için yaşamını sürdürebilmek için her zaman bir konağa ihtiyaç duyar. Bu nedenle de insan vücudu dışında sadece 48 saat canlı kalabilir. İnsan vücudunda ise 30 gün boyunca yaşayabilir. Bit yumurtaları insan vücudu dışında kumaş ve battaniyelerde yaklaşık 10-15 gün boyunca canlı kalabilirler.
Bitlenmeyi gösteren ilk ipucu; saçlı deri, ense ve kulak arkasındaki kaşınma hissidir. Kaşıntı, bitin salgısına karşı gelişmiş allerjik bir reaksiyondur. Biti tespit etmek için ense ve kulak arkasındaki saçlar dikkatle incelenmelidir.
Saçınızın uzunluğuna göre elinize bir miktar vazelin alı ve tüm saça diplerde dahil olmak üzere uygulayın. Temiz beyaz bir havlu üzerinde saçınızı öne eğerek bit tarağıyla dipten başlayarak tarayın. Tarama işlemiyle birlikte bitler saçtan kolay bir şekilde kayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri