Günah değil. temizlik imanın göstergesidir.
Regl Döneminde Kıl ve Tüy Almak Zararlı mı? Regl döneminde kıl ve tüy almanın bir zararı bulunmamaktadır. Sağlık açısından da bilinen bir tehlikesinin olmadığını söylemek mümkündür.
Bu sebeple âdet, lohusalık ve cünüp hâlinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde, koltuk altı ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Adetliyken kaş almanın herhangi bir sakıncası yoktur.
Bu dönemde acı eşiği daha düşük olduğu için kılları kökten alan epilasyon yöntemler fazla acı verici olabilir. Kaşları da birkaç adetini cımbızla almak sorun olmaz ama komple kaş aldırmak; iple, ağdayla dokunuşların yapıldığı tam bir şekillendirme bu dönemde zorlayabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz? Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur.
Cünüp iken tıraş olmak, vücut kıllarını kesmek, saç tıraşı olmak, tırnak kesmek mekruhtur. Cünüp değilken kestikten sonra abdest almak müstehabdır.
Cevap: Kadının adetli iken tırnak kesmesinde veya vücut temizliği yapmasında dinen herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Adet (regl) olan bir kadının, namaz kılması, oruç tutması ve Kur'an okuması haramdır. Dolayısıyla adetli kadınlar kandil günlerinde Kur'an okuyup, namaz kılamazlar. Ancak Kur'an dinlemelerinde bir sakınca yoktur. Kur'an-ı Kerim okunduğu zaman dinleyebilir, her çeşit zikir ve dua yapabilir, sadaka verebilir.
Nitekim diğer bazı kaynaklarda, yapılan bu değerlendirmenin uygun olmadığı da ifade edilmiştir (Büceyrimi, Tuhfe, I, 364; Dimyati, Haşiyetü i'aneti't-talibin, I, 137). Bu sebeple cünüp, lohusa ve hayız halinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde; koltuk ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Kılların kesilmesi hiçbir yaşta sıkıntı veya hastalığa neden olmaz.
Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kılları almaları ise, caizdir. Bacaklarındaki ve vücudunun diğer bölgelerindeki kılları ihtiyaçsız, ağda, epilasyon veya başka bir yol ile almaları, tenzihen mekruhtur.
Evet regl olmadan önce de ağda yapmak mümkündür. Regl olmadan en az 5 gün önce ağda yapabilirsiniz. Regl dönemi öncesi kol, bacak ve bikini bölgesine ağda yapılabilir. Adetten kaç gün sonra ağda yapılmalı sorumuza gelecek olursak da adetimiz tamamen bittikten en az 3 gün sonra ağda yapılabilir.
Regl İken Lazer Yapılması Zararlı mıdır? Regl dönemlerinde lazer yaptırmak isteyen kişiler bu soruyu sıklıkla sormaktadır. Fakat lazer epilasyon regl döneminde yapılmasında tıbbi alanda hiçbir sakınca bulunmamaktadır.
Özellikle adet döneminde ağda yapmak aynı ay içerisinde daha fazla tüy problemi ortaya çıkarabilir. Bu sebepten dolayı mutlaka böylesi hassas dönemde ağda yapmaktan uzak durmak önemlidir. Tabii bununla beraber başka herhangi bir zararı olmadığını da söylemek mümkündür.
Efsane: Bu dönemde duş almak ya da ilaç kullanmak zararlıdır. Regliyi keser. Gerçek: Duşun regl miktarına ve süresine etkisi yoktur. Özellikle genital hijyen bu dönemin vazgeçilmezidir.
Adetin son günü ilişkiye girilir mi diyenler için evet demeliyiz. Adet sırasında yasaklanan cinsel ilişkinin helal sayılabilmesi için ise iki şart aranmaktadır. Adetin bitmesi ve yıkanıp temizlenmek şartlardır. Adet halinde ilişki yaşamak haram kılınmışsa da son aşamaya varmadan yakınlık helal sayılmıştır.
şunu unutmayın. adet olmak kirlilik değildir. adetten sonra gusul alınmalı meselesi yalandır. adet kirlilik değil. adetken ibadetler devam eder. cünüp olmak kirliliktir. o nedenle orgazm oldunuz ise yani cünüp iseniz elbette yıkanmanız gerek.
Cünüpken veya hayızlı iken kılları, tırnakları ve tüyleri kesmek, kaş aldırmak caiz midir? Değerli kardeşimiz, Cünüp kimse gusletmedikçe (cünüpken) tıraş olmamalı, tırnak kesmemeli, bedeninden herhangi bir parçanın ayrılmasına sebep olmamalıdır. Bunları gusledip temizlendikten sonra yapmalıdır.
Guslün gerekli olması için saymış olduğumuz sebepler arasında koltuk ve kasık tıraşı olmak yoktur. Bu sebeple bu gibi temizliği meydana getirenlere gusül gerekmez.
Araştırmalarım sonucu öğrendiğim kadarıyla da kadın veya erkek etek tıraşı olursa da gusül gerekmez.
1- Eğer kişi uykuda iken ihtilam olmuşsa ya da bakmakla veya hayal etmekle cünüp olduysa bu durumlarda orucu bozulmaz. Ancak kişinin yabancı bir kadına şehvetle bakması haramdır. 2- Öpmek, ellemek gibi bir yolla cünüp olduysa, kişinin orucu bozulur. Ancak sadece kaza gerekir.
Bu sebeple cünüp, lohusa ve hayız halinde olanların gusletmeden saç ve tırnaklarını kesmesinde; koltuk ve kasık temizliği yapmasında bir sakınca yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri