1- Kara Kutu (Black Box) Yaklaşımı Test edici bir bilgisayar korsanı gibi sisteme sızmaya çalışır. Hedef sisteme sızmak için sistemle ilgili bilgi toplanır; zafiyetler ve açıklar taranır. Harici veya son kullanıcı bakış açısından test etmeyi içerir.
Yazılım test tekniklerinden biri olan Kara Kutu Testi; Sistemin, yazılımın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olunmadan yani koda bakılmadan sistemin işlevselliğini ölçmeye yarayan test tekniğidir.
Beyaz kutu sızma testi, mümkün olduğu kadar çok saldırı vektörü kullanarak belirli bir sisteme yönelik hedefli bir saldırıyı simüle etmek için kullanışlıdır. Kara kutu sızma testinde, test cihazına hiçbir bilgi verilmez.
Kara kutu testi; Sistemin iç yapısını ve kodları bilmeden, verilecek hizmetin hem olması gereken durumlarını hem de beklenmedik durumlarının (positive and negative test case) test edilmesidir. Davranışsal Test (Behavioral Testing) olarak da tanımlanıyor.
Beyaz kutu, yazılımın iç yapısının ve tasarımının nasıl çalıştığını test etme yöntemlerini ifade eden bir yazılım testi kategorisidir. Yazılımın iç işleyişiyle ilgilenmeyen, bunun yerine yalnızca yazılımın dış çıktılarını test eden kara kutu testiyle zıtlık gösterir.
İlgili 43 soru bulundu
Black Box penetrasyon testi, işletmelerin sistemlerini siber saldırılara karşı daha güvenli hale getirmek için kullanılan bir güvenlik değerlendirme yöntemidir. Bu test, saldırganların sisteminize hiçbir iç bilgiye sahip olmadan saldırmalarını taklit ederek gerçek bir saldırı senaryosunu simüle eder.
Blackbox, X Pencere Sistemi için tasarlanmış özgür ve açık kaynak kodlu istiflenebilir penceresi yöneticisidir.
Kara kutu testi yazılımı testinde bir uygulamanın işlevselliğini iç yapısını veya işleyişini kontrol etmeden inceleyen bir yöntemdir. Bu test yöntemi hemen hemen her seviye yazılım testinde (birim, entegrasyon, sistem ve kabul testi) uygulanabilir.
Bir teoriye göre ise cihazın ilk modellerinin 'film' temelli olması ve bozulmamaları için, fotoğrafçıların 'karanlık odası' gibi hiçbir ışık almayacak şekilde karanlık olmasından dolayı bu şekilde adlandırıldılar.
Karakutular genellikle kaza sırasında uçağın en az darbe alan bölümü olan kuyruk kısmında bulunur. Karakutular Hangi Malzemelerden Üretilir? Karakutular alüminyum ve paslanmaz çelikten üretilir. Aynı zamanda üretimlerinde farklı yalıtım malzemeleri de kullanılır.
Beyaz Kutu Test Tekniği, yazılım testi sürecinde kullanılan bir test yöntemidir. Bu yöntem, bir yazılım sisteminin iç yapısını (kod, mantık akışı, veri yapıları vb.) ayrıntılı olarak inceleyerek test senaryoları oluşturmayı ve uygulamayı amaçlar.
Bilgi sızdırmak yada zarar vermek amacıyla sızmaya çalışan bir hacker gibi davranılarak verilebilecek zararlar gözetilir ve raporlanır. White Box ile Black Box testlerini kapsayan yani hem içeriden hem dışarıdan olarak yapılan test diye tanımlayabiliriz.
Duman testi (veya duman deneyi) kanalizasyon sistemlerinin tıkanıklık veya hava sızıntısı gibi problemlerini tespit etmek amacıyla kullanılan bir test yöntemidir. Bu test, kanalizasyon sistemlerinde oluşan kaçaklar veya tıkanıklıkların belirlenmesine yardımcı olur.
Kara kutu; her hava taşıtında bulunması zorunlu bir olan kayıt, uluslararası kullanılan şekli ile bir flight recorder ünitesidir. Uçuş ile ilgili bütün bilgiler kara kutunun içine belirli bir algoritma ile kaydedilir. Böylece ihtiyaç duyulan anlarda uçuş verilerini yetkililer için ulaşılabilir kılar.
Uçuşa dair her tür veriyi kaydeden kara kutular ayakkabı kutusu büyüklüğünde ve yaklaşık 5 kg kadardır. Çarpma etkisini asgariye indirmek için uçağın kuyruk kısmında yer alır. Kutudaki sinyal sistemi suyla temas halinde devreye girer ve kutunun bulunması için 90 gün boyunca ve 6000 metre derinliğe kadar sinyal verir.
3. Gri kutu testi
Kara kutu testi, test uzmanının yazılım hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve beyaz kutu testi test uzmanının yazılım hakkında tam bilgiye sahip olduğunu gösterirken, gri kutu testi test uzmanının kısmi bilgiye sahip olduğunu belirtir.
Karakutu yani uçuş kayıt cihazı bir uçak kazasından sonra kazaya sebep olan etkenlerin belirlenmesini sağlayan en önemli araçtır. Aslında kokpitteki sesleri kaydeden ve uçuş bilgilerinin depolandığı iki ayrı kutudan oluşur.
Kara kutunun günümüzdeki rolü bilim insanı Dr. David Warren'ın özel amaçlı bir uçuş kayıt cihazı icat etmesi ile başladı. Günümüzde kara kutu olarak anılsa da resmi adı; uçuş veri kaydedici (FDR) veya kokpit ses kaydedici (CVR) olarak biliniyordu.
Kara kutular uçak kazası sonucu herhangi bir çarpışma ya da darbeye dayanıklı olarak dizayn edilmiştir. Böyle çarpma ya da düşme gibi durumlardan daha az etkilenebilmesi için uçağın kuyruk kısmında yer almaktadır.
Uçaklar kara kutuların yapıldığı malzemelerden yapılsaydı onları uçurmak çok daha maliyetli olurdu. Uçakların yapıldığı alüminyum, kara kutuların yapıldığı titanyumdan iki kat daha hafiftir. Aslında titanyum da hafif bir metaldir fakat özgül ağırlığı 4.51'dir, alüminyumunki ise 2.71'dir.
Karar Kapsama (Decision Coverage): Karar Kapsama, bir kontrol yapısının sonucunun hem “Doğru” hem de “Yanlış” olduğu durumları analiz eder. Gereksinim tabanlı testler ile bir “karar”ın hem “Doğru” hem de “Yanlış” akışının test edilmesi ve çalıştırılması gerekmektedir.
iç düzeni ve işleyişi bilinmeyen araç, sistem veya karmaşık varlıklar (örn., insan zihni). Bu gibi sistemlerin iç düzen ve işleyişi dışsal faktörlerle (girdi) bunların etkileri (çıktı) arasındaki görgül ilişkilerden çıkarsanır.
Kara kutunun iki ana yeteneği vardır: veri toplama ve veri aktarma. Veri toplamak için cihaz, CAN-bus, OBD-port gibi farklı kaynaklara veya ateşleme, yakıt göstergesi, kapı sensörleri gibi yerel sensörlere bağlanabilir.
Blackbox Traders sıkı standartlara sahip bir finansal otorite tarafından düzenlenmediği için güvenilir bir broker değildir. Sadece üst düzey ve sıkı bir düzenleyici tarafından denetlenen brokerlerle hesap açmanızı öneririz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri