1- Kara Kutu (Black Box) Yaklaşımı Test edici bir bilgisayar korsanı gibi sisteme sızmaya çalışır. Hedef sisteme sızmak için sistemle ilgili bilgi toplanır; zafiyetler ve açıklar taranır. Harici veya son kullanıcı bakış açısından test etmeyi içerir. Test edicinin yanlışlıkla sisteme zarar verme ihtimali bulunmaktadır.
Yazılım test tekniklerinden biri olan Kara Kutu Testi; Sistemin, yazılımın iç yapısı hakkında bilgi sahibi olunmadan yani koda bakılmadan sistemin işlevselliğini ölçmeye yarayan test tekniğidir.
Blackbox, X Pencere Sistemi için tasarlanmış özgür ve açık kaynak kodlu istiflenebilir penceresi yöneticisidir.
Beyaz kutu sızma testi, mümkün olduğu kadar çok saldırı vektörü kullanarak belirli bir sisteme yönelik hedefli bir saldırıyı simüle etmek için kullanışlıdır. Kara kutu sızma testinde, test cihazına hiçbir bilgi verilmez.
Beyaz kutu, yazılımın iç yapısının ve tasarımının nasıl çalıştığını test etme yöntemlerini ifade eden bir yazılım testi kategorisidir. Yazılımın iç işleyişiyle ilgilenmeyen, bunun yerine yalnızca yazılımın dış çıktılarını test eden kara kutu testiyle zıtlık gösterir.
İlgili 37 soru bulundu
Kara kutu testinin arkasındaki amaç, uygulamanın son kullanıcı için nasıl çalıştığını incelemektir ve standart kullanıcı çoğu durumda herhangi bir ileri teknik bilgiye sahip değildir.
3. Gri kutu testi
Kara kutu testi, test uzmanının yazılım hakkında hiçbir bilgisi olmadığını ve beyaz kutu testi test uzmanının yazılım hakkında tam bilgiye sahip olduğunu gösterirken, gri kutu testi test uzmanının kısmi bilgiye sahip olduğunu belirtir.
Beyaz Kutu Test Tekniği, yazılım testi sürecinde kullanılan bir test yöntemidir. Bu yöntem, bir yazılım sisteminin iç yapısını (kod, mantık akışı, veri yapıları vb.) ayrıntılı olarak inceleyerek test senaryoları oluşturmayı ve uygulamayı amaçlar.
Sızma testi, bir diğer adıyla penetrasyon testi, bilişim sistemlerini kontrol etmek ve varsa güvenlik açıklarını kapatmak amacıyla alınan bir siber güvenlik önlemidir. Genellikle şirketler tarafından tercih edilen bu testte şirketin kullandığı ağ ve buna bağlı olan tüm sistemler üzerinde siber saldırı simüle edilir.
Karar Kapsama (Decision Coverage): Karar Kapsama, bir kontrol yapısının sonucunun hem “Doğru” hem de “Yanlış” olduğu durumları analiz eder. Gereksinim tabanlı testler ile bir “karar”ın hem “Doğru” hem de “Yanlış” akışının test edilmesi ve çalıştırılması gerekmektedir.
Çok klasik bir mühendislik yaklaşımıdır. Bu yaklaşım sistemi analiz ederken sistemin içeriğin görmezden gelerek sisteme girenler ve çıkanların analiz edilmesini söyler.
Blackbox Traders sıkı standartlara sahip bir finansal otorite tarafından düzenlenmediği için güvenilir bir broker değildir. Sadece üst düzey ve sıkı bir düzenleyici tarafından denetlenen brokerlerle hesap açmanızı öneririz.
1990'lardan itibaren, bu oyunların sergilenmeye başlandığı mekânlar, duvarları, tavanı ve döşemesi aynı renk olan ve genellikle de siyahın tercih edildiği “kara kutu” (black box) adı verilen 30-100 kişilik, yüksek tavanlı hacimlerdir.
Black Box penetrasyon testi, işletmelerin sistemlerini siber saldırılara karşı daha güvenli hale getirmek için kullanılan bir güvenlik değerlendirme yöntemidir. Bu test, saldırganların sisteminize hiçbir iç bilgiye sahip olmadan saldırmalarını taklit ederek gerçek bir saldırı senaryosunu simüle eder.
Kara kutu testi; Sistemin iç yapısını ve kodları bilmeden, verilecek hizmetin hem olması gereken durumlarını hem de beklenmedik durumlarının (positive and negative test case) test edilmesidir. Davranışsal Test (Behavioral Testing) olarak da tanımlanıyor.
Kara kutu; her hava taşıtında bulunması zorunlu bir olan kayıt, uluslararası kullanılan şekli ile bir flight recorder ünitesidir. Uçuş ile ilgili bütün bilgiler kara kutunun içine belirli bir algoritma ile kaydedilir. Böylece ihtiyaç duyulan anlarda uçuş verilerini yetkililer için ulaşılabilir kılar.
Kara kutu testi yazılımı testinde bir uygulamanın işlevselliğini iç yapısını veya işleyişini kontrol etmeden inceleyen bir yöntemdir. Bu test yöntemi hemen hemen her seviye yazılım testinde (birim, entegrasyon, sistem ve kabul testi) uygulanabilir.
Penetrasyon testi (Pentest), şirketlerin ve kurumların kendi sistemlerini saldırgan bakış açısı test ederek veya ettirerek sistemlerinin güvenli olup olmadığını öğrenmek için gerçekleştirilmektedir. Penetrasyon testi aynı zamanda sektörümüzde pentest veya sızma testi olarak ta isimlendirilmektedir.
Temel olarak sızma testi süreci 5 aşamadan oluşmaktadır. Bu adımlar kendi içerisinde ayrı ayrı olarak da ele alınabilir. Sızma testi süreci, planlama ve keşif, tarama, sistem erişimi kazanma, kalıcı erişim ve son analiz ve rapor olarak aşamalara ayrılmaktadır.
Beyaz kutu testi (cam kutu test etme, açık kutu test etme, transparan kutu test etme ve yapısal test etme olarak da bilinir) iç yapıları veya programın çalışmasını test eder, son kullanıcının maruz kaldığı fonksiyonelliği karşılar.
Duman testi (veya duman deneyi) kanalizasyon sistemlerinin tıkanıklık veya hava sızıntısı gibi problemlerini tespit etmek amacıyla kullanılan bir test yöntemidir. Bu test, kanalizasyon sistemlerinde oluşan kaçaklar veya tıkanıklıkların belirlenmesine yardımcı olur.
Tanımları: Statik testler, kod çalıştırılmadan önce yapılan testlerdir. Dinamik testler ise kodun çalıştırılması sonrasında gerçekleştirilen testlerdir.
Grey/Gray Box Testing de denilen gri kutu testi, bir yazılım ürününü, uygulamanın dahili yapısının kısmi bilgisiyle(partial knowledge) test etmek için kullanılan bir yazılım test tekniğidir. GreyBox testinin amacı, yanlış kod yapısı veya uygulamaların yanlış kullanımından kaynaklanan kusurları aramak ve tanımlamaktır.
Unit Testing: Yazılım doğrulama ve programcı testleri kaynak kodu bireysel üniteler kullanıma uygun olup olmadığını hangi doğrulama yöntemi. Genellikle geliştirme ekibi tarafından yürütülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri