Brexit sonrası, Ocak 2020'de, ekonomik görünümün oldukça önemli ölçüde gerilediği sonucuna varılabilir. Birleşik Krallık AB Mavi Kartını vermiyor.
Blue Card ile hem siz hemde aileniz Avrupa Birliği ülkelerinde serbest dolaşım, eğitim, yaşam ve çalışma hakkına sahip olursunuz. Blue Card ın bir diğer avantajlarından biri ise, mavi kartınızı aldıktan 18 ay sonra başka bir avrupa ülkesine yerleşip hayatınızı orda da devam ettrebilirsiniz.
Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan , Kıbrıs , Çek Cumhuriyeti, Estonya , Finlandiya , Fransa , Almanya, Yunanistan, Macaristan , İtalya , Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta , Hollanda , Polonya , Portekiz , Romanya , Slovakya, Slovenya , İspanya ve İsveç .
Mavi Kartlılar Kütüğünde kayıtlı kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. Bu kişilerin sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.
AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Bu durum sizin için geçerliyse ve henüz Almanya'da veya başka bir AB ülkesinde yaşamıyorsanız, AB Mavi Kartı için başvuruda bulunabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Genel Bilgi. Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Vizenin çıkması 1 hafta ile 2 ay arasında değişiyor, bu süre neye göre belirleniyor bir fikrim yok. Gelen vize Blue Card için bile olsa, 6 ay süreli ve ''Alman Ulusal Vizesi'' olarak geldi.
Mavi kartlı kişilerin, vatandaşlığın kaybı sırasında ergin olmayan çocukları, mevzuatta düzenlenen şartların varlığı halinde, ana babalarıyla birlikte Türk vatandaşlığından çıkabilmektedir.
Mavi kart kimlik gösterilmesi gereken durumlarda nüfus cüzdanı yerine geçer. Mavi karta sahip olan kişiler bazı istisnalar dışında Türk vatandaşlarına sağlanan bütün haklardan faydalanırlar. Kişi mavi karta sahipse resmi iş ve işlemlerde yabancı olarak değerlendirilmez.
Bu süre doksan günü geçmemektedir. Türk vatandaşı iken izin almak suretiyle Türk vatandaşlığından çıkarak mavi kart hakkı elde edenler, Türkiye'de vize ya da vize muafiyetinin sağladığı süreden daha fazla Türkiye'de yaşamak istediklerinde ikamet izni almadan kalabilmektedirler.
Almanya başta olmak üzere Avrupa Birliği üye ülkelerinde kalifiye çalışan açığını kapatmak için bir çözüm olarak geliştirilen AB Mavi Kart, özel bir oturum izni. Eğer bir Avrupa Birliği ülkesi vatandaşı değilseniz ve bu ülkelerden birinde yaşamıyorsanız, başvuru gerçekleştirmeniz mümkün.
Evet. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız yurt içinde de herhangi bir başvuru merke-zinden pasaport başvurusu yapabilirler.
Yeni Hyundai'niz ile buluştuğunuz an, herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmadan Blue Card sahibi olursunuz. Blue Card'ınız yoksa ya da ikinci el bir Hyundai'ye sahibiyseniz model ya da yaş fark etmeksizin Hyundai Yetkili Servisleri'nden kartınızı edinebilirsiniz. Blue Card için herhangi bir ek ücret talep edilmez.
Mavi Kart hamili kişiler ikamet izni alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Merhaba, AB vatandaşı eşi ya da yakını olarak, bir AB üye ülkesine ait oturum hakkı bulunan TC vatandaşları İngiltere'ye vizesiz girememektedir.
Mavi Kart Kütüğü nedir ve nasıl işlem yapılır? Mavi Kart sahiplerinin güncel bilgileri elektronik ortamda “Mavi Kartlılar Kütüğünde” tutulmaktadır. Söz konusu kütüğe yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup çıkma izni almak suretiyle Türk Vatandaşlığını kaybeden kişiler kaydedilir.
Yerleşme ve Seyahat Hürriyetine ilişkin katı kurallar Mavi Kartlılar içinde uygulanmalıdır. Yeni çıkan 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunun 7. maddesinin c) bendi ve buna benzer diğer maddeler, bazı durumlarda Mavi Kartlılara da Türkiye'ye giriş yasağı ve sınır dışı edilme imkanı öngörmektedir.
Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişilere, talepleri halinde sayılan haklardan faydalanabileceklerini gösteren Mavi Kart düzenlenerek verilir. Bu Kart, 21/02/1963 tarihli ve 210 sayılı Değerli Kağıtlar Kanunu kapsamındadır.
Genelde başka bir ülke vatandaşı olan ve çifte vatandaşlığı bulunmayan gurbetçiler için, mavi kart en önemli seçenekler arasında yer alır. Bu doğrultuda mavi kart sahibi olanlar nikah işlemlerini, aynı şekilde gerekli prosedürler doğrultusunda yapma hakkına sahiptir.
Özetle; mavi kartlılara seçme ve seçilme hakkı, vergisiz araç ithal etme hakkı, ev eşyası ithal etme hakkı, memuriyete girme hakkı dışında, Türk vatandaşlarına tanınan tüm haklar tanınmıştır. Mavi kart uygulaması olması için çıkma izni ile vatandaşlığın kaybedilmiş olması gerekmektedir.
Mavi kart sahibi adaylar arasında farklı düzenlemeler içermeyen Kılavuz hükmünde bu yönüyle de hukuka aykırılık bulunmadığı, belirtilmiştir. Davacı, mavi kartlı adayların genel kontenjanları tercih edemeyecekleri yönünde tıpta uzmanlık mevzuatında kısıtlayıcı bir hüküm bulunmadığı ileri sürmüştür.
Sözleşme aylığı ve mavi kart sahipleri Ülkemizin 22 ülkeyle yapmış olduğu sosyal güvenlik sözleşmelerine göre Türk veya yabancı ülke vatandaşı olmanıza bakmaksızın emeklilik ve hastalık yönüyle eşit işlem yapılmak zorundadır.
İngilizce veya Almanca dil yeterliliğinin olması (Mavi kart kapsamında Almanca şartı aranmaz, İngilizce ile başvuru yapmak mümkündür) Varsa iş tecrübenizi kanıtlamanız gerekmektedir (Daha önce çalışılan yerlerden alınan referanslar, Almanya'nın aradığı nitelikli iş gücü kapsamına girebilmek için önemlidir)
Blue Card alabilmek için şartlar; Lisans mezunu olmak ve diplomanızın denkliğinin olması Alanında profesyonel olmak , En az 3-5 yıllık iş deneyimi, Kalifiye olmak, Almanya'da bir firmadan iş teklifi almanız ya da kontrat imzalamış olmanız, Almanya'da ki işinizden yıllık en az 50.000 Euro brüt maaş almak.
AB Mavi Kartı, nitelikli AB üyesi olmayan yabancı uyrukluların bir AB ülkesinde çalışmasına yönelik bir oturma iznidir . Sahibinin istihdam için belirli bir AB ülkesine girmesine ve orada kalmasına izin verir. Kart, AB üyesi olmayan yüksek vasıflı profesyonellerin AB'ye kabulünü kolaylaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri