Bilmem Gerekenler. Almanya'da AB Mavi Kartı alabilir miyim? Temmuz 2023 itibariyle AB Mavi Kart'ı alırsınız, eğer: Alman üniversite diplomasına, denkliğini aldığınız yabancı üniversite diplomasına, yurtdışından benzer bir yeterliliğe sahipseniz ve bir iş teklifi aldıysanız.
Blue Card alabilmek için şartlar; Lisans mezunu olmak ve diplomanızın denkliğinin olması Alanında profesyonel olmak , En az 3-5 yıllık iş deneyimi, Kalifiye olmak, Almanya'da bir firmadan iş teklifi almanız ya da kontrat imzalamış olmanız, Almanya'da ki işinizden yıllık en az 50.000 Euro brüt maaş almak.
Kimler Blue Card'a başvurabilir? - Meslek Lisesi, Önlisans, Lisans veya Yüksek Lisans mezunları. - Avrupa Birliği ülkelerinden iş teklifi ve iş sözleşmesi almış olanlar.
Fen bilimi, matematik, mühendislik, doktorluk ve bilgisa- yar uzmanı gibi aranan mesleklerde, yıllık brüt maaşın en az 41.808 Avro (01.01.2020 tarihinden itibaren: 43.056 Avro) tutarında olması gerekmektedir. Belirtilmiş olan meblağlar her yıl yeniden belirlenmektedir.
Eğer mezun olunan, sahip olduğunuz diploma ya da sertifika gitmek istediğiniz ülkeden alınmış değil ise, denk bir belge olduğu ispatlamanız, yani denklik almanız gerekmektedir. Sabıka kaydınızın temiz olması (Yüz kızartıcı bir suçtan ceza almamış olmanız gerekmektedir.) 45 yaşından küçük olmanız gerekmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Kim AB Mavi Kartı alabilir? AB Mavi Kartı, ABD Yeşil Kartına benzer. Almanya'da kalifiye uzman olarak çalışmak isteyen kişilere özel bir oturum iznidir. Bu durum sizin için geçerliyse ve henüz Almanya'da veya başka bir AB ülkesinde yaşamıyorsanız, AB Mavi Kartı için başvuruda bulunabilirsiniz.
Mavi Kartlılar Kütüğünde kayıtlı kişiler, Mavi Kart'ın sağladığı haklardan yararlanabilmektedir. 8- Mavi Kart'tan kimler yararlanamaz? 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamına girmeyenlere söz konusu belge verilmez ve böyle bir belgeden yararlanamazlar.
Mavi Kart almak için; talebi belirten dilekçe, iki adet fotoğraf ve yabancı devlet vatandaşı olduğunu gösteren kimlik belgesi veya pasaport ile birlikte müracaat makamlarına başvurulur. Söz konusu hakların kullanılmasında Mavi Kartın ibrazı yeterlidir.
Gelmeden önce konsolosluğa başvuru yapmanız gerekiyor ve geçici Ulusal Vize almalısınız. Bu genelde 3 aylık veriliyor. Almanya'ya geldikten sonra bu süre içinde Yabancılar Daire'sine giderek Mavi Kartı'nızı almanız gerekiyor.
İngilizce veya Almanca dil yeterliliğinin olması (Mavi kart kapsamında Almanca şartı aranmaz, İngilizce ile başvuru yapmak mümkündür) Varsa iş tecrübenizi kanıtlamanız gerekmektedir (Daha önce çalışılan yerlerden alınan referanslar, Almanya'nın aradığı nitelikli iş gücü kapsamına girebilmek için önemlidir)
Brexit sonrası, Ocak 2020'de, ekonomik görünümün oldukça önemli ölçüde gerilediği sonucuna varılabilir. Birleşik Krallık AB Mavi Kartını vermiyor.
Öncelikle belirtmek gerekir ki eğitim seviyeniz yapacağınız Amerika'da oturum izni başvurusuna göre değişiklik gösterecektir. Bazı başvurularda sadece lise diploması yeterli olurken, bazı programlar için master ya da doktora gibi dereceleriniz ya da uzman olduğunuz alanda belirli bir süre deneyiminiz olmalıdır.
Yeni Hyundai'niz ile buluştuğunuz an, herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmadan Blue Card sahibi olursunuz. Blue Card'ınız yoksa ya da ikinci el bir Hyundai'ye sahibiyseniz model ya da yaş fark etmeksizin Hyundai Yetkili Servisleri'nden kartınızı edinebilirsiniz. Blue Card için herhangi bir ek ücret talep edilmez.
Yalnızca doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybeden kişiler ve bunların 3 üncü dereceye kadar olan altsoyları Mavi Kart alabilirler. Mavi Kart alınabilmesi için aşağıdaki 1'inci ve 2'nci şartın birlikte mevcut olması gerekir.
AB Mavi Kart için dil şartı yoktur. Ancak 33 aylık olan normal süreci 21 aya indirmek için B1 seviyesinde dil yeterliliği aranmaktadır.
Mavi kart sahibi kişiler kamu görevi hariç çalışma iznine ihtiyaç duymaksızın herhangi bir işe giriş yaparak çalışabilirler ve SGK girişleri yapılır. Herhangi bir belge veya izne gerek olmadan istedikleri yerde ikamet edebilirler.
Mavi Kart prensipte başta dört yıl geçerli ancak yaşlı nüfusu yüksek pek çok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Almanya'da da süresiz oturum ve çalışma iznine dönüşmesinin önü açık.
Almanya'da çalışma izni alabilmek için Türk vatandaşlarının ulusal vize başvurusu yapması gerekmektedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları Almanya Konsolosluklarına veya Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.
Bu süre doksan günü geçmemektedir. Türk vatandaşı iken izin almak suretiyle Türk vatandaşlığından çıkarak mavi kart hakkı elde edenler, Türkiye'de vize ya da vize muafiyetinin sağladığı süreden daha fazla Türkiye'de yaşamak istediklerinde ikamet izni almadan kalabilmektedirler.
Mavi Kart Avantajları
İş kurma ve çalışma hakkı: Mavi kart sahibi olan kişiler, Türkiye'de iş kurabilir ve çalışabilirler. Bu, kişilerin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlar. Eğitim hakkı: Mavi kart sahibi olan kişilerin çocukları, Türkiye'de devlet okullarında ücretsiz eğitim alabilirler.
Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan , Kıbrıs , Çek Cumhuriyeti, Estonya , Finlandiya , Fransa , Almanya, Yunanistan, Macaristan , İtalya , Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta , Hollanda , Polonya , Portekiz , Romanya , Slovakya, Slovenya , İspanya ve İsveç .
Tam mavi kart (aylık) 1177 TL. Öğrenci mavi kart (aylık) 212 TL. Sosyal mavi kart (aylık) 732 TL.
Mavi Kart, doğumla Türk vatandaşı olup idareden çıkma izni alarak Türk vatandaşlığını kaybedenlere ve üçüncü dereceye kadar altsoylarına verilen Değerli Kâğıtlar Kanunu kapsamında yer alan bir belgedir.
Mavi kart, Türk vatandaşlığını doğumla kazanmış, ancak çıkma izni alarak Türk vatandaşlığından feragat etmiş kişilere verilen resmi bir belgedir. Bu belge, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesi uyarınca, söz konusu kişilerin altsoylarına sağlanan haklardan yararlanabileceklerini göstermektedir.
Mavi Kart Kütüğünde kayıtlı olan kişiler, bir kadroya dayalı veya kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevlerinde bulunamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri