Bir takvim etkinliği veya kişi gönderirseniz, normal olarak doğrudan alıcı cihazın ilgili uygulamasına eklenir. Farklı türde bir dosyayı Windows kullanan bir bilgisayara gönderirseniz, normalde kişisel belge klasörlerinden Bluetooth Exchange klasörüne kaydedilir.
Konu ile ilgili olarak, Kullanıcı Dosyaları>İndirilenler dizininde veya Kullanıcı Dosyaları>Belgeler dizininde Bluetooth ile aldığınız dosyalara erişebilirsiniz.
Bluetooth'u açma
Ayarlar'da: Bluetooth & diğer cihazlar > Cihazlar > Başlangıç >Ayarları'nı seçin ve Bluetooth'u açın. İşlem merkezinde: İşlem merkezi, görev çubuğunuzda saat ve tarihin yanında bulunabilir. Görev çubuğunda işlem merkezini ( veya ) ve ardından Bluetooth'u seçerek açın.
İlgili 45 soru bulundu
Bluetooth'u Diğer Cihazlarda Açma
Android: Android'li cihazlarda Bluetooth'u uyarı alanındaki kısayolu kullanarak açabilmeniz gerekiyor. Kısayolu görmüyorsanız, Ayarlar > Kablosuz ve Ağlar > Bluetooth yolunu izleyin ve Bluetooth anahtarını açık konuma getirin.
Düğmeler çubuğunu açın --> "Bilgisayar ayarlarını değiştir" --> "Bilgisayar ve aygıtlar" seçeneğine tıklayın. "Bluetooth" seçeneğini seçin ve sonra Bluetooth açma/kapama düğmesini Açık konuma getirin. Uçak modunu kapatmak için F7 ya da Fn+F7 tuşlarına basın ve sonra Bluetooth otomatik olarak açılacaktır.
İki cihaz arasında veri alışverişi yapmak istediğinizde (USB) kablosuna olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Bluetooth teknolojisi, bağlantıyı kurmak için kısa dalga boylu UHF radyo dalgalarını kullanır ve bu da onu esasen bir radyo bağlantısı yapar. Bluetooth, 2.402 ile 2.480 GHz arasındaki frekanslarda çalışır.
Bluetooth, wi-fi ya da kablo kullanarak telefondan televizyona görüntü aktarma işlemini yapabilirsiniz. Bu yazımızda, kablosuz ve kablolu telefondan görüntü aktarmak için yapılması gerekenlere ayrıntılarıyla ulaşabilirsiniz...
Dosyalar > Kategoriler > İndirilenler ve favoriler bölümüne gidin ve ilgili üçüncü kişi uygulamasındaki dosyaları bulun. Tarayıcı tarafından indirilen dosyaları bulmak için Yerel > Dahili depolama birimi bölümüne gidin. İndirilenler klasörünü bulun ve ardından tarayıcı düğmesine dokunun.
Cihazlar ayarlarında Bluetooth ile dosya gönder veya al'ı seçin. Bluetooth Dosya Aktarımı altında Dosya gönder > paylaşım yapmak istediğiniz cihaz > İleri'yi seçin. Gözat > paylaşılacak dosya veya dosyalar > Aç > İleri (onu gönderir) > Son'u seçin.
Bluetooth'u cep telefonlarımız veya cihazlarımız arasında kablosuz veri transferinde, kablosuz kulaklıklarda, oyun denetimlerini konsollara bağlamada, bilgisayarlara bağladığımız bileşenlerde kullanıyoruz.
Cihazınızın kilidini açın. Bir USB kablosu kullanarak cihazınızı bilgisayarınıza bağlayın. Cihazınızda "Bu cihaz USB'den şarj oluyor" bildirimine dokunun. "USB'yi şunun için kullan:" bölümünün altında Dosya Aktarımı seçeneğini belirleyin.
Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın. Yakındakilerle Paylaş'a dokunun. Yakındakilerle Paylaş'ı kullan ayarını açın veya kapatın.
Android cihazınızda "Ayarlar" uygulamasını açın ve "Bağlantılar" veya "Connected devices" seçeneğini bulun. "Bluetooth" seçeneğini seçin ve eğer kapalı ise, Bluetooth'u açın.
Bluetooth teknolojisinde aynı frekans bandı içinde yer alan cihazların birbiriyle karışmasını engellenmesi amacıyla frekans zıplama adı verilen bir teknoloji kullanılır. Bu sayede mevcut frekans bandı 79 ayrı kanala bölünerek saniyede 1600 defa random yani rastgele olacak şekilde kendi arasında değişir.
Bluetooth'u kapatın, birkaç saniye bekleyin, ardından yeniden açın. Bluetooth aygıtını kaldırıp yeniden ekleyin: Başlangıç simgesini, sonra da Ayarlar > Cihazlar > Bluetooth ve diğer cihazlar simgesini seçin. Bluetooth'ta, bağlanmakta sorun yaşadığınız cihazı ve ardından Cihazı kaldır > Evet'i seçin.
Bluetooth Kulaklığımızın ismini bulup bilgi düğmesine basıyoruz. "Cihazı Unut" seçeneğine basıyoruz. Ardından kulaklıklarımıza 10-15 saniye boyunca basılı tutarak led ışıkların yanıp sönmesini ve durmasını bekliyoruz. Kulaklıklarımız sıfırlanmış durumda.
Bluetooth cihazları arasındaki kayıt işlemine “eşleştirme” adı verilir. Cihazlar eşlendikten sonra, Walkman'inizi Bluetooth cihazına, sonraki seferden itibaren basit bir işlemle bağlayabilirsiniz.
Aygıt Yöneticisini aç.
Çoğu laptop Bluetooth özellikli olarak gelirken birçok masaüstü bilgisayar bu özelliğe sahip olmayabilir. Aygıt Yöneticisi bilgisayarını oluşturan tüm donanım öğelerini listeler, buraya bakarak Bluetooth donanımının kurulu olup olmadığını görebilirsin.
Öncelikli olarak Windows 7 yüklü cihazınızda özellikler seçeneğine basarak donanım sekmesine girilmesi gerekmektedir. Sonrasında ise aygıt yöneticisi seçeneğine basılır. Eğer görev çubuğunda bluetooth simgesi bulunuyorsa bluetooth donanımının kurulu ve aktif olduğu anlaşılmaktadır.
Bluetooth sürücüsünü yeniden yüklemek için Ayarlar uygulaması> Update & Security> Windows Update'e gidin ve güncelleştirmeleri denetle düğmesine tıklayın. Windows 10, Bluetooth sürücüsünü otomatik olarak indirip yükler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri