Önemli: Bazı Bluetooth kulaklıklarda ses gecikmesi yaşanabilir veya ses kalitesi düşük olabilir. İyileştirilmiş ses kalitesi için farklı bir Bluetooth kulaklık deneyin veya kablolu kulaklığa geçin.
Sohbete katıldığınızda Bluetooth HFP'ye geçer ve sesin bant genişliğini büyük oranda azaltarak kaliteyi ve netliği büyük oranda düşürür. Çoğu seste 20.000 Hz'e kadar frekans içeriği bulunmaktadır. Bluetooth HFP'de çalışırken maksimum frekans 4.000 ya da 8.000 Hz'e düşer. Aynısı sesiniz için de geçerlidir.
Bu kodek Bluetooth kulaklığınızda ses iletimi yapılırken bu iletimin 328 kbps bit kalitesinde ve 44.1kHz örnekleme oranında yapılmasını sağlar. Böylece çok fazla enerji ihtiyacı duymadan kaliteli bir ses aktarımı yapılır.
Bluetooth kulaklıkların yaydığı elektromanyetik dalga seviyeleri cep telefonlarından daha düşük olsa da, kulak içine takılan bluetooth kulaklıkların gün içinde uzun saatler boyunca kullanılması halinde sağlığa zarar verebileceği belirtiliyor. Bu nedenle bluetooth kulaklık kullanırken dikkatli olmakta fayda var.
Telefonunuzda/tabletinizde Ayarlar > Bluetooth bölümüne gidin, Bluetooth cihazın adının yanındaki simgesine dokunun ve Ses seviyesini telefonla senkronize et seçeneğini etkinleştirin.
İlgili 34 soru bulundu
Cihazınızı Bluetooth mikrofonlu kulaklığa veya hoparlöre bağlayın. Cihazınızda Ayarlar > Sesler ve titreşim > Ses Yükseltici bölümüne gidin ve Ses Yükseltici özelliğini etkinleştirin. Bağlanmak istediğiniz cihaza dokunun. Bluetooth mikrofonlu kulaklığa bağlandıktan sonra cihazınızı ses kaynağının yanına yerleştirin.
Çözüm: Bluetooth Mutlak Ses Seviyesi
Bu, Huawei cep telefonumuza bağlı cihazların düşük veya yüksek ses seviyesiyle bizi şaşırtmamasını sağlayan fonksiyona verilen isimdir, aynı zamanda Huawei mobil cihazlarının ses seviyesini kontrol etmemizi engelleyen problemi çözecek olan şey.
Uzmanlar 85dB'e kadar gelen ses seviyelerindeki kulaklık kullanımının 8 saat olduğunu söylüyor. 8 saatten fazla bu ses şiddetine maruz kalınırsa kulak sağlığımızın bozulma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu da belirtiyorlar. 88 dB için 4 Saat, 91 dB için 2 Saat ve 100 desibel için 15 dakikanın üzerine çıkılmamalı.
Araştırmalara göre kanal içi kulaklıklar, kulak içi veya kafa üstü kulaklıklardan daha düşük seviyelerde sesle tatmin sağladıklarından daha güvenli olarak kabul edilmektedir. Prensipte dışarıdan en az ses alan kulaklıklar tercih edilmelidir. Kulaklıkların tek taraflı kullanılması da uygun değildir.
Bluetooth kulaklıkların bir diğer önemli özelliği ise batarya ömrüdür. Kulaklıkların kullanım süresi bataryanın kullanımına göre tanımlanır. Bazı kulaklıklar 6 saat veya daha az kullanım süresine sahipken, bazıları 12 saate kadar kullanım ömrü sunabilir.
Yüksek Çözünürlüklü Ses için tek bir standart yoktur. En çok kullanılan teknik özellikler 24 bit/96 kHz (CD'den 3,2 kat daha fazla veri iletimi) ve 24 bit/192 kHz'dir (CD'den 6,5 kat daha fazla veri iletimi).
İnsan kulağı 20 Hz - 20 kHz aralığındaki frekansları duyabilir, bu nedenle ideal olarak kulaklığınızın bu aralıkta bir frekans yanıtına sahip olmasını istersiniz. Ancak çoğu kulaklığın frekans aralığı bundan biraz daha dar, genellikle 30 Hz ile 15 kHz arasındadır.
Ancak ikisin de çıkış noktası farklıdır. Wifi internet paylaşımının kablosuz bir şekilde kullanılmasına imkan sağlarken bluetooth iki cihaz arsında veri transferi yapılmasını hedefler. Bu nedenle wifi ve bluetooth gibi teknolojilerde, internet söz konusu olduğu süre internet wifi aracılığıyla yapılmalıdır.
Bluetooth kulaklıklar cep telefonlarından daha az radyasyon üretir. Ancak beyninize olan yakınlıkları nedeniyle bazı sağlık uzmanları, uzun vadeli etkilerini incelemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğu konusunda uyarıyor. Kulaklıkları sorumlu bir şekilde kullanmazsanız işitme duyunuza zarar verebilir.
Eğer yüksek kaliteli ses ve uzun ömürlü bir kullanım deneyimi istiyorsanız, kablolu kulaklıkları tercih edebilirsiniz. Ancak, hareket özgürlüğü ve taşınabilirlik sizin için önemliyse, kablosuz kulaklıklar daha uygun bir seçenek olabilir. Sonuç olarak, kulaklık seçimi kişisel tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlıdır.
20 Hz - 20000 Hz = Standart olarak karşımıza çıkan kulaklık türüdür. Bas ve tiz dengesi kabul edilebilir bir seviyededir. 10 Hz - 20000 Hz = Genellikle bas seslerde çok daha iyi bir performans sağlayan frekans tepkisidir.
Kulaklık genel kullanımda 60 saat bir pil ömrüne sahip. ANC – Yüksek ses gibi kulaklığın sınırlarını zorlayacak performanslarda ise kulaklık 40 saat pil ömrüne sahiptir.
Kulaklık uzun süre kullanılmazsa şarj edilebilir pil şarjını kaybetmeye başlar. Bu kaybı önlemek için lütfen pili en az üç ayda bir tam olarak şarj edin. Kulaklıkları çıkarın ve yalıtım etiketlerini sökün. Kulaklıkları şarj kutusuna geri koyun ve kapağı kapatın, kulaklıklar şarj olmaya başlar.
Liytum İyon pillerde bile pili, şarj etmek için gereken yüksek voltajlara sürekli maruz bırakmak, pilde strese neden olmaktadır. Bu nedenle, basitçe söylemek gerekirse, kulaklığınızı gece boyunca sürekli olarak şarj etmek, pillerin kendisinde onarılamaz hasarlara neden olabilir.
Bluetooth Kulaklıklarda Ses Gelmeme Sorunu Neden Olur? Sorunun nedeni olabilecek en güçlü olasılık kulaklıkların bağlantı esnasında yeterli bağlantı aralığında olmasıdır. Bir diğer sebep ise kulaklığın anlık yazılımsal problemleri olabilir. Kulaklıklardaki arızadan dolayı doğan bir problem olabilir.
Bluetooth'un en son sürümü, 2021'de piyasaya sürülen Bluetooth 5.3'dür. Bluetooth 5.3'den önce Bluetooth teknolojisinin gelişimi aşağıdaki gibidir: Bluetooth 1.0 - 1998'de icat edildi ve zamanına göre çığır açıcı bir teknoloji olarak ortaya çıkmıştı.
Bluetooth 4, açık alanda 50 m ve kapalı alanda 10 m menzil destekler. Bluetooth 5 ise açık alanda 200 m ve iç ortamda 40 m (görüş hattında olmak kaydıyla) destekler. Bu nedenle, evde veya bahçede dolaşırken kablosuz kulaklıklarınızla müziğinizin kesintiye uğramasını istemiyorsanız, Bluetooth 5 sizin için daha uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri