Bobbit Solucanı (Eunice aphroditois) Hemen her yerde bulunabilseler de, genellikle Endonezya-Pasifik bölgesinde bulunurlar. Kendisini okyanusun yumuşak veya çamurlu tabanına gömen bu solucanlar, kafalarının üzerindeki 5 antene bir uyaran gelene kadar öylece beklerler.
korkunç sinsi bir canlıdır. türkiye'de rastlanmamış olsa da, deniz veya okyanus tabanında bulunan her canlıyı çokta merak etmemek gerekiyor.
Okyanus tabanında kum içerisine kazarak açtığı vücudunun tamamını gömdüğü bir oyukta yaşayan bu solucan kurbanlarına pusu kurmasıyla dikkat çeker.
Denizlerin kıyısal bölgelerinde, özellikle kıta sahanlıklarında yaygındırlar ancak hidrotermal bacalarda bile gözlemlenmişlerdir. Birçok türü mercan resiflerinde yaşar. Çok az sayıda türü tatlı su habitatlarında bulunur.
Toprak solucanları içerisinde en yaygın olanı Lumbricus'tur. Ağızlarında diş olmayan solucanların, diğer hayvanların tersine taşlık, yutak veya buna benzer sindirimle ilgili hiçbir yardımcı organı da bulunmamaktadır. Solucanlar çift eşeylidirler; yani, her bir solucanın hem erkek hem de dişi organları bulunur.
İlgili 30 soru bulundu
İsveçli araştırmacılar, dünyanın en uzun hayvanı olan 55 metrelik bantlı solucanın zehirli olduğunu ortaya çıkardı. İsveçli araştırmacılar, dünyanın en uzun hayvanı olan 55 metrelik bantlı solucanın zehirli olduğunu ortaya çıkardı.
Kanada'nın British Columbia eyaletinde bilim insanları tarafından 508 milyon yıllık solucan fosilleri bulundu. Kanada'nın British Columbia eyaletinde bilim insanları tarafından 508 milyon yıllık solucan fosilleri bulunduğu bildirildi.
Daha çok denizde ya da tatlı sularda yaşayan, yassı solucanlar şubesinde bulunan omurgasız türü planarya olarak ifade edilebilir.
Çıplak gözle görülebilen büyük organizmalar olan helmintler: Yassı kurtlar ve yuvarlak kurtlar dahil olmak üzere yaklaşık 50.000 farklı helmint türü vardır. Yassı kurtlar, kurtları ve tenyaları içerir. Yuvarlak kurtlar, en yaygın helmint bağırsak paraziti olan kıl kurtlarını içerir.
Sülükler ya da (Lat. Hirudinea), halkalı solucanlar şubesine ait bir alt sınıftır.
Boyları bir kaç mm'den 4 metreye kadar uzayabilir.Toprakta çürümüş maddelerle beslenir. Solucanlar 2-6 yıl arası yaşayabilirler.
Solucan baş ve clitellum bölümlerinin bütünlüğü bozulmadan, kuyruk kısmından bölündüğünde rejenerasyon (yenilenme) ile yeni bir kuyruk oluşturabilir. Ancak ayrılan kuyruktan yeni bir baş çıkmaz. Solucanlar bu sayede avcılarından kurtulmak için kuyruklarını geride bırakıp kaçabilirler.
Dış görünüşlerinden anlaşılması güç olsa da bu solucanların baş ve kuyruk bö- lümleri bulunur. Ayrıca solucanların vücudunda hafif şişkin ve diğer kısımlardan daha açık renkteki clitellum adında segmentsiz bir bölüm de vardır.
Solucanlar, toprak çok ıslak olduğu zaman, toprak yüzeyine nefes almak, yemek yemek için çıkarlar.
Vücudunu saran kılsı yapılar son derece zehirlidir ve yapılan araştırmalar, bu zehrin insanda kalıcı hissizliğe neden olabileceğini göstermektedir.
Solucanları haftada bir veya iki kez kuru yapraklar, kesilmiş çimler ve meyve – sebze artıklarıyla besleyin. Solucanlar, meyve sıkacağından arta kalan lifleri sever.
Britanya Adaları'nda bulunan garip bir yaratıktır. Genellikle kayalardaki çatlaklarda yaşar.
Boyları birkaç mm'den 4 metreye kadar uzanır. Parazit olan türlerin tutunma organları gelişmiştir. Sürekli karanlıkta yaşadıklarından gözleri gelişmemiştir.
Dolaşım sistemi kapalıdır. Başlıca kan damarları, sırt ve karın damarları olmak üzere iki tanedir. -Bundan başka bu iki damarı her segmentte birbirine birleştiren halka şeklinde damarlar vardır.
Michigan Üniversitesi Yaşam Bilimleri Enstitüsünde yürütülen yeni bir çalışmaya göre biyolojik araştırmalarda yaygın şekilde kullanılan bir yuvarlak solucan türü, kulak benzeri organları olmamasına rağmen sesi algılayıp tepki verebiliyor.
Solucanlar aşağıdakilerden herhangi birini yiyeceklerdir. Kabak Mısır koçanı yaprakları Muz kabukları Çay posası Yumurta kabukları Kahve telvesi Kuru yapraklar Meyve sebze ve bitkisel atıklar Yanmış hayvan gübresi Gazete, karton Solucan kabınıza turunçgiller, soğan sarımsak koymaktan kaçınmalıyız.
kahverengi toprak solucanı sinir sisteminin yapısından dolayı vücudunun herhangi bir yerine gelen herhangi bir zarardan dolayı acıyı sadece zararın geldiği yerde değil tüm vücudunda hisseden bir canlıdır kendisi, yazık.
Yani bu hayvanlar genellikler dışkı ve hayvan ölüleri ile beslenmektedir. Bunun haricinde bitki tohumları ve kuru yapraklar da tercih etmektedir. Solucanların beslenme alışkanlıklarını en çok yağmurlar belirmektedir. Yağmurasın artması ile birlikte solucanlar yüzeye çıkara ve beslenmeye başlarlar.
Kokondan çıkan yavrular ise 53–76 gün sonra cinsel olgunluğa erişmektedir. Yetişkin solucanlar 1,5 g ağırlığa ulaşabilir. Çevre koşullarının uygun olması durumunda yetişkin solucanlar her üç günde bir kokon bırakırlar. Her kokon 5–7 arasında bebek solucan barındırır; ancak tüm bebek solucanlar hayatta kalamamaktadır.
Solucan besini olarak kullanılabilecek atıklar:
Solucanlara besin olarak her türlü organik atık verilebilir. Özellikle sebze ve meyve atıkları, çay yaprakları veya çay poşetleri, kahve artıkları, ekmek veya benzeri unlu atıkların nemlendirilerek yumuşatılmış olarak verilmesi tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri