Çok sıcak veya soğuk ortamlara maruz kalmalarını böceklenmelerine neden olmaktadır. Yanlış ve fazla gübre kullanımı da böceklenmeye sebep verebilecek konular arasında yer alır. Birden fazla çiçeğin bulunduğu bir ortamda böceklenme görülürse diğer çiçeklere de bulaşabilir.
Mutfak, Banyo, Kiler Gibi Yerleri Temiz Tutun
İçinde yaşadığımız evlerde eski kıyafetler, kullanılmayan çocuk oyuncakları, gazete, dergi, kitap gibi eşyalar da bir süre sonra nemlendiği için hamam böceği, tahtakurusu, kırkayak, güve gibi haşerelerin üremesine ve çoğalmasına sebep olurlar.
Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.
EVDEKİ BÖCEKLERDEN KURTULMAK İÇİN
Evi, özellikle de mutfağı temiz ve sık sık havalanmış tutmalısınız. Evde nem ve su akıntısı olmamalı. Köşe bucaktaki ıslaklıklar, lavabo altındaki nemli yerler böceklerin en sevdiği yerler arasındadır. Açıkta yemek, kesilmiş meyve sebze ya da çöp olmamalıdır.
Evinizi mümkün olduğunca serin tutmaya çalışın. Nane ve çay ağacı gibi keskin kokulu uçucu yağlar da haşereleri uzaklaştırmada oldukça etkilidir. Bir sprey şişesinin içerisine 10 damla uçucu yağ ile su koyun ve hamam böceklerinin çıktığı yerlere düzenli aralıklarla sıkın. Bu onlar için caydırıcı bir yöntem olacaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Rüyayı gören kişi yakın bir zamanda bir kayıp yaşamış, aile içerisinden sevdiği bir kişiyi kaybetmiş olabilir. Zamanla bu kötü etkinin ortadan kalkacağına işaret etmektedir. Rüyada evi pirelerin ve böceklerin aynı anda bastığını görmek, rüyayı gören kişinin aynı an içinde hayırlı haberler alacağına işaret edilir.
Çamaşır suyu hamam böceğini öldürür mü? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulur. Çamaşır suyu ile hamam böceği öldürmek mümkündür. Hatta eğer hamam böceği yuvasına çamaşır suyu dökerseniz kısa zamanda hamam böceklerinin yok olduğunu görebilirsiniz.
Su boruları, banyo ve mutfak boruları, bulaşık ve çamaşır makinesi giderindeki çatlaklar, havalandırma girişleri ve ısıtıcılar hamam böceklerinin eve girdiği alanlardır. Mobilya altları ve arkaları, mutfak ve banyo dolapları hamam böceklerinin yerleştiği alanlardır.
Hamam böcekleri ahşapların, kağıtların veya çöplerin altına da yuva yapmaktadır. Bu bölümleri kontrol ederek, hamam böceklerinin yuvasını keşfedebilirsiniz. Hamam böceklerinin hızlı bir şekilde yok olması için etrafta yiyecek bırakmamanız gerekmektedir.
Keskin Kokulu Nane
Lavanta ve kadife çiçeğinde olduğu gibi nane çiçeğinin kokusu da böcek uzaklaştırma konusunda tam bir uzmandır. Nane bitkisinden elde edebileceğiniz yağlar ile yapabileceğiniz spreyler de tam bir böcek kovucu özelliği taşır.
Acı biber, tarçın, biber yağı, kekik, lavanta, tebeşir ve sabun, böcekler için aşırı iticidir. Eşiklere, böceklerin evinize girdiği noktalara, kuytu kenar bölgelere, süpürgeliklere bu malzemeleri koyabilirsiniz. Sedir yağını su ile karıştırıp bu bölgelere püskürtebilirsiniz.
Böcekler özellikle ıslak alanlarda daha fazla yaşayan canlılardır. Aynı zamanda kullanılmayan eşyalar, eski kıyafetler, kutular, koliler, oyuncaklar ve daha pek çok işe yaramayan malzemelerin bulunduğu alanlarda böceklerin daha iyi yaşadığı belirtilmektedir.
Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz. Evin kapı kirişlerine döktüğünüz karabiber hamam böceklerinin uzaklaşmasını sağlayacaktır. Aktarlardan bulabileceğiniz biberiye yağı da böcek ve fareleri evinizden uzaklaştırmaya yarayacak bir diğer yöntemdir.
Küflenme gibi durumların ortaya çıkması küçük böceklerin ortaya çıkması konusunda en etkin sebepler arasındadır. Küflenme özellikle bit gibi küçük böceklerin oluşumunu tetiklemektedir. Aynı zaman da rutubetli olan ortamlarda da en sık rastlanan durumlardan biri nokta kadar küçük olan böcekler olmaktadır.
Uykuda böcek yeme eylemi, yaygın bir inanışa göre gerçekleşebilir. Ancak, bu konuyla ilgili kesin bir kanıt veya bilimsel araştırma bulunmamaktadır. Uykuda böcek yeme olarak adlandırılan durum, genellikle kişinin uyandığında ağzında veya yastığında böcek kalıntıları bulmasına dayanmaktadır.
6.Evinizde gördüğünüz böcekleri bitkisel yollarla da uzaklaştırabilirsiniz. Limon yağı, portakal yağı, nane esansını evinizde böceklerin bulunduğu bölgelere damlatabilirsiniz. Sedir yağını su ile karıştırıp etrafa püskürtebilirsiniz.
Uyumadan önce bir böcek kovucu uygula.
Aktif maddeler DEET veya picaridin içeren ürünleri seçmek genellikle en başarılı olanlardır. Herhangi bir böcek ilacı kullanmadan önce dikkatli olman gerekir. Çadırın gibi kapalı bir alana püskürtme.
Karafatmalar rutubetli, yeterince temizlik yapılmayan ve sıcak evleri seçer. Yani evinizde karafatma istemiyorsanız, ev temizliğine dikkat edip havalandırma sistemlerine önem vermeniz gerekmektedir.
Özellikle kokulu olarak yapılan ilaçlamada ortamda bulunmamak, ortamda var olan eşyaları örtmek gerekir. Bu aşamadan sonra temizlik yapmanız da bir süre yasaktır. Kokulu ilaçlama yapılıyor ise bu ortamda yer almamalısınız. İlaçlama sonrasında da kesinlikle ortamı havalandırmadan içeride uzun süre kalmamalısınız.
Hamamböceği İstilası İşaretleri
Hamamböceği Dışkısı - Hamamböcekleri yaklaşık olarak 2 mm uzunluğunda ve siyah/kahverengi dışkı üretirler. Lekeler - Eğer su bol ise hamamböcekleri kahverengi ve gelişi güzel lekeler oluşturur. Hamamböceğinin olabileceği yatay yüzeyleri ve duvar zemin bağlantı noktalarında görülebilir.
Banyoda kullanılmayan yer süzgeci genel olarak susuz kalır ve bu kuru ve nemli boruların iç kısımları böceklerin çok sevdiği bir alandır. Hem su olmadığı için süzgecin açısından bulunan havuz sisteminde su olmuyor ve buradan böcek hem hava alıyor ve hem de evin içine çıkabiliyor.
Sirkeli su ile silinen yüzeylerde böceklerin ve farelerin gezmesi neredeyse imkânsız hale gelecektir. Hamam böceklerini uzaklaştırmak için karabiber yöntemini deneyebilirsiniz. Evin kapı kirişlerine döktüğünüz karabiber hamam böceklerinin uzaklaşmasını sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri