Kurtlanan Pirinç Yenir Mi? Öncelikle, pirinç gibi bakliyat paketlerinin altında tozlanma varsa, bu paketler alınmamalıdır. Tozlanma, ürünlerdeki kurtlanma ve pirinç bitinin bir göstergesidir. Tozlanmış ürünler kesinlikle tüketilmemelidir.
Bu minik oluşumlar, ürünün ilaçsız, yerli ve doğal olduğunu gösterir. Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Böceklenme süresi yöreye göre, yetiştiği toprağa göre 2-3 ayla 1 yıl arasında değişebiliyormuş.
Üste çıkan taneleri mutlaka çöpe atın. Çünkü böcek biti, pirinçlerin içini oyarak yumurta bırakır. Bu yüzden üstteki pirinç taneleri tüketilmesi sakıncalıdır.
Bakliyat ve özellikle pirinç paketlerinin alt kısımlarında görülen tozlanma, ürünlerdeki kurtlanmanın ve pirinç biti oluşumunun göstergesidir. Tozlanmış ürünler tüketilmemelidir. Bakliyat ve pirinç saklanılan yerde kelebek ve kurt görüldüğünde bütün ortamı temizlemek gerekir. Ürünlerin tüketilmemesi gerekir.
Öncelikle güvenin neden oluştuğunu öğrenmeli, güvelenen tüm tahıllarınızı ve kuru bakliyatlarınızı ne yazık ki çöpe atmalısınız.
İlgili 43 soru bulundu
Ayıklama işleminden sonra pirinçler, su dolu bir kapta bekletilir. Üste çıkan taneler mutlaka çöpe atılmalıdır. Çünkü böcek biti, pirinçlerin içini oyarak yumurta bırakır. Bu yüzden üstteki pirinç taneleri tüketilmemelidir.
Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Bez torbalar, pirincin nemlenme ihtimalini düşürür. Bu yüzden pirinci saklamak için, bez torbalardan yararlanabilirsiniz. Pirinci kapaklı ve cam kavanozlarda da muhafaza edebilirsiniz. Ancak böceklenme ihtimalini düşürmek için, kavanozun içerisine bir miktar tuz serpebilirsiniz.
Değerli kardeşimiz, Meyve kurtlarını çıkarıp tek başına yemek caiz olmaz. Ancak çıkarılmadan meyveyle beraber yenilmesinin bir sakıncası yoktur.
Bunun için plastik bir şişenin ağız kısmını kesin. Ardından pirinç torbasının ağız kısmını kıvırın. Kıvırdığınız kısmı, şişenin ağız kısmının içerisinden geçirin. Pirinç torbasını kenarlardan aşağıya doğru kıvırın.
Hem erginler hem de larvalar soğuğa dayanıklıdır. Pirinç ve Mısır bitleri, tropikal ve subtropikal alanlarda yaygındır. İthal edilen mallarla birlikte ılıman ortamlara da taşınabilirler. Mısır bitleri, tarlalardaki mısırların üzerinde ürer; ancak Pirinç bitleri yalnızca depolanmış pirinç üzerinde üremektedir.
Un çuvalları gibi kuru ürünleri, bit istilasının olduğu alanda sakladıysanız, ürünleri temiz olduğunu düşünseniz de en az dört gün boyunca dondurucuya koyun. Soğuk ortam bitleri, yumurtaları ve larvaları öldürecektir. Daha sonra, bu ürünler buzdolabında veya derin dondurucuda hava geçirmez kaplarda saklayın.
Özellikle böceklerin yumurta bırakabilecekleri çatlak girinti gibi noktaları mutlaka gözden geçirin. Tahılları ve bakliyatları koyduğunuz kavanozların içine bir-iki adet defne yaprağı, dolabın içine de birkaç küçük paket içinde karabiber yerleştirin.
Pek çoğumuz bu soruya karşılık pilavın uzun süre bozulmadan bekleyebileceğini öne sürse de işin aslı öyle değildir. Ambalajından çıkarılmamış pirinç 5 seneye kadar bozulmadan muhafaza edilebilir. Ancak pişirilme işlemine tabi tutulursa oda sıcaklığında 1 günden sonra bozulmaya başlayacaktır.
Baklagilleri en iyi saklama yolu kavanozların ağzını kullandıktan hemen sonra kapatmaktır. Fakat bazen çok kısa süre açık kalsa da o besin bozulmaktadır. Bu da güvelerin larvadan çıkıp böcek oluşturduğunu göstermektedir. Larvadan çıkan böcekler baklayla beslenerek yaşamına devam eder.
Öncelikle, pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 kere suyla yıkayın. Sonra Ilık suda ıslatıp 10 dakika bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
git doktora tedavi ol. kurtlar zarar verebilirler. Malesef onlardan kurtuluş yok. Yukarda arkadaşın dediği gibi mide sindirmeye çalıştıkça bölünür çoğalırlar. En sonunda şanslıysan hepsini kusarsın ama büyük ihtimalle bazıları kalır ve kurtlar tüm sindirim sistemini kaplayacak ve ameliyatla alınması gerekecek.
Avını köpek dişi ile veya pençesi ile yakalayan hayvanın eti de helâl değildir. Dolayısıyla arslan, kaplan, kurt, fil, ayı, kedi gibi yırtıcı hayvanlar ile pençeli olup başka kuşlara saldıran kartal, atmaca, şahin, doğan, pençesizlerden de leş yiyen çaylak, akbaba, leş kargası gibi yırtıcı kuşlar helâl değildir.
Kimyasal madde içeren meyvede kurt yaşayamaz. Örneğin kirazı kurduyla yiyin. Bu meyve iç kurtları en temiz protein kaynakları olabilir. Kirazın içinde bulunan kurdun protein bakımın zengin olduğu düşünülürse yemekte hiçbir sakınca yoktur" dedi.
Son olarak hem kuru hem de pişmiş pirinçte koku, tat veya dokuda herhangi bir değişiklik, küf oluşumu veya böcek belirtileri fark ederseniz, derhal çöpe atın ve sakın tüketmeyin.
Sıcak yaz günlerinde pirinci serin ve güneş görmeyen bir ortamda muhafaza etmelisiniz. Bakliyat ve tahıl ürünlerinin kurtlanmasını ve bozulmasını önlemek için serin ve kuru yerlerde hava geçirmez kaplarda saklanması önerilmektedir.
En doğrusu ve güvenilir olanı pirinci piştiği gibi tüketmektir. Eğer arta kalan pirinç varsa mümkün olan en kısa sürede soğutularak buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabında saklanan ürünün süresi 1 günü geçmemelidir ve bir kere ısıtıldıktan sonra tekrar ısıtılıp tüketilmemelidir.
Ununuz böceklendiyse temizleyerek kullanabilirsiniz. Unu eleyerek temizleyebilirsiniz. Unun böceklenmemesi için cam kavanozlarınız yoksa bez torbalar da kullanabilirsiniz. Her temizlik ve ev işinde olduğu gibi un böceklendiğinde erken müdahale etmek gerekir.
Defne yaprağı, bakliyatlarda oluşabilen böcekleri önlemektedir. Kavanozda ya da bez torba içinde saklayacağınız bakliyatların içine 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Bakliyatları uzun süre bozulmadan saklamak için ekleyeceğiniz defne yaprağı sayesinde, böceklenme ve küflenmeye karşı önlem almış olacaksınız.
Defne yaprağı hoş kokusu ve yiyeceklere verdiği aroması ile harika bir bitkidir fakat bakliyat böcekleri için bu söz konusu bile değildir. Defne yaprağının kokusundan hiç hoşlanmayan bakliyat böcekleri defne yaprağının bulunduğu ortamda oluşmazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri