Çam ve zeytin ağaçları arasında denize girebileceğiniz, yeşilin ve mavinin en güzel tonunun bir araya geldiği Torba plajı, bize göre Bodrum'un en güzel plajları arasında yer alıyor. Torba plajı kapalı bir koy olduğu için en rüzgârlı günlerde bile denizinin sakin ve dingin olmasına neden oluyor.
Deniz için yarımadanın güney ve güneybatı sahillerini öneririm. Çünkü Bodrum'da yazın rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatıdan eser. Dolayısıyla güneye bakan koylarda deniz düzdür. Yani Bitez, Ortakent,Yahşi, Kargı, Bağla, Karaincir ve Akyarlar en iyi denizi bulabileceğiniz koylardır.
Bodrum merkezde yer alan Kumbahçe Plajı halk plajı olduğu için tamamen ücretsiz. Bodrum Kalesi en güzel bu plajdan görünmektedir. Gün batımını bir de buradan izlemelisiniz. Denizde pek çok tekne bulunduğu için açılmak pek mümkün olmuyor.
İlgili 21 soru bulundu
Mavi bayraklı plajları
Tertemiz ve berrak olan deniz, Bodrum'un bazı beldelerine ve mahallelerine göre nispeten daha serin. Yani soğuk deniz sevmiyorsan biraz zorlanabilirsin ama bunaltıcı yaz sıcağında soğuk suya girmek çok ferahlatıcı oluyor.
Bodrum Halk Plajı'nda su temiz, berrak ve kıyı şeridine yakın ortalama bir derinliğe sahiptir. Yoğun saatlerde devriye gezen bir cankurtaran hizmetine sahip olan plaj, yerel belediye tarafından işletildiği için girişi tamamen ücretsizdir.
Bodrum, Ege'nin en güzel tatil yörelerinden biridir. Akdeniz esintilerinin de yer aldığı bölgede, tatil sezonu oldukça uzun sürecektir. Denize girmek isteyenlerin Mayıs ayında başlayan deniz sezonu Ekim ortalarına kadar devam eder.
Cennet Koyu'na giriş için herhangi bir ücret alınmıyor. Yalnız 20-TL otopark ücreti ödeniyor. Bodrum plajlarının en güzel köşelerinden biri Kargıcak Koyu. Kargıcak Koyu, iki burun arasında kalıyor.
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Buradaki plajın denizi oldukça temiz ve berraktır. Sıcak Bodrum günlerinde bile su oldukça serindir. Burada esen ılık rüzgarlar ve serin sular ile mükemmel bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.
3. Bodrum Yalıkavak Halk Plajı
Bodrum dendiğinde akla gelen ilk lokasyonlardan biri olan Yalıkavak, plajları ve sahilleriyle de beğeni toplamayı başarıyor. Bodrum'un kuzeyinde yer alan Yalıkavak Halk Plajı, tatil beldesinin en rüzgarlı sahillerinden.
Kışın yağmurlarla yağış alan Bodrum'da kar yağışı oldukça nadir görülür. Bodrum'a gitmek için yaz mevsiminin en sıcak havalarının görüldüğü haziran, temmuz ve ağustos aylarından ziyade nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarını tercih edebilirsiniz. Böylece bunaltıcı sıcak havaların etkisini hissetmezsiniz.
Denizin tabanı ve plaj kumlu.
Milas'ta denize girilecek ıssız bir bölge arıyorsanız o zaman Konfilikt Koyu tam size göre. Muğla'da bakirliği bozulmamış nadir koylardan olan Konfilikt Koyu'nun denizi mükemmeldir. Kamp yapmak için de son derece uygun bir mekan olan Konfilikt Koyu, Milas-Bodrum sınırında yer almaktadır.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
Bugünün Hava Kalitesi-Bodrum, Muğla
Hava kalitesinin yeterli düzeyde olduğu kabul edilmektedir ve hava kirliliği çok az risk taşımaktadır veya hiç risk taşımamaktadır.
22 dereceden düşük bir su sıcaklığı, bireyin üşümesine sebep olmaktadır. 29 dereceden yüksek deniz suyu, seviyesi ise kişinin bunalmasına sebebiyet verir. Bu yüzden denize girmek için uygun deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece seviyeleri arasında belirlenmektedir.
Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları oldukça ılık ve yağışlıdır. Bodrum yılın yaklaşık 11 ayı güneşlidir.
Akyarlar, Bitez, Gümüşlük, Yalıkavak, Türkbükü, Göltürkbükü, Torba, Ortakent, Turgutreis ve Gündoğan Bodrum'da tatil severlerin en sık gittikleri tatil beldeleridir. Bu beldeler arasında Türkbükü ve Göltürkbükü denizi, doğası ve eğlenceleriyle sıklıkla tercih edilen Bodrum tatil beldeleri arasında yer alıyor.
Bodrum, Muğla ilinin batı köşesinde yer alır. İlçe topraklarının büyük çoğunluğu kendi adını taşıyan bir yarımada içerisinde bulunmaktadır ki ilçe kuzey, batı ve güneyden Ege Denizi ile çevrelenmiştir.
Genel kuralın eşit ve serbest yararlanma olması karşısında turistik faaliyetler ve ekonomik gerekçeler ile özel işletmeler kıyıları işgal etmekte; plaj girişlerini ücrete tabi tutmakta, şezlong, şemsiye, duş gibi çeşitli hizmetlerden istifade etmeyi mecbur kılmaktadır.
Bakanlık Manavgat Ilıca ile Kemer Tekirova ve Bodrum Yalıkavak Ücretsiz Halk Plajları'nda da proje çalışmalarına başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı bugüne kadar Antalya'da Belek, Kemer-Çamyuva ve Çifteçeşmeler (Erez Burnu) ile Kadriye ve Manavgat, Muratpaşa-Lara ve Bahçecik Ücretsiz Halk Plajları'nı hizmete sundu.
"Öncelikle her vatandaş, ülkenin bütün denizlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanacağını bilmeli. Bir plaja girdikten denize girme hakkı sağladıktan sonra bir hizmet veriliyorsa, işletme o hizmet için ücret alabilir. Örneğin şezlong için ücret alabilir. Ama talep olmadan bu da yapılamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri