Elma sirkesini içmek isterseniz 1 bardak suyun içine 1 tatlı kaşığı eklemeniz ve karıştırmanız yeterli olacaktır. Elma sirkesini tek başına içmeniz önerilmez.
Bu sebeple suya veya çaya 1 ila 2 yemek kaşığı sirke ekledikten sonra tüketmek sağlık açısından doğru bir uygulama olacaktır.
Sirke İçmenin Faydaları
Sirke metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımına yardım ediyor. Antioksidan etkisi ile bilinen sirke, vücutta detoks etkisi yaratıyor. Seyreltilerek içilen sirkenin mide rahatsızlıklarını hafiflettiği biliniyor. Bağırsak hareketleri düzenli sirkeli su içiminde düzene giriyor.
Sirkeli su sabah aç karnına veya uyumadan önce tüketilmelidir. Günde en fazla 2 fincan içilmesi önerilir. Daha fazla tüketilmesi, sağlık sorunlarına yol açabilir.
Ballı elma sirkesi kürü; 1 su bardağı suyun içine 1 yemek kaşığı sirke, bir tatlı kaşığı da bal ekleyip, karıştırın. Bu karışımı yemeklerden önce, özellikle sabahları aç karnına tüketebilirsiniz. Bu sayede hem zayıflama süreciniz hızlanacak hem de kötü kolesterolünüz düşecektir.
İlgili 26 soru bulundu
Göbek yağlanmasından kurtulup kilo vermek isteyenlerin mutlaka yapması gerektikleri şeylerden biri de her yemekten önce bir su bardağa suya bir çay kaşığı elma sirkesi karıştırması ve bu karışımı içmesidir. Düzenli tüketildiğinde sonuç gösterir.
5) Sirke metabolizma hızını yükselten bir yardımcı maddedir. Sirkeli su içilen diyet süreçlerinde, kilo verme hızı daha da artar ve kolayca yağ yakılır. Kilo vermek isteyenlere gün içinde bir fincan sirkeli su önerilir.
Ayrıca cildinizi yumuşatır ve pH seviyelerinin yeniden dengelenmesini teşvik eder. Elma sirkesi de gençleştirici özelliklere sahiptir ve düzenli olarak uygulandığında, cildinizi toksinlerden ve ölü hücrelerden temizler.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Alıç sirkesinin kalbe faydaları arasında kan dolaşımını hızlandırma, kalp kaslarını güçlendirme, damar genişletme ve damar açılmasına yardımcı olma sayılır ancak ürün tedavi amaçlı değil, düzenli tedaviye ek olarak kullanılabilir.
İbrahim Saraçoğlu elma sirkesinin iştahı kapatıcı etkisiyle birlikte zayıflama konusunda oldukça etkili olduğunu belirtir. Yemeklerden önce ve yatmadan önce tüketilen elma sirkesinin kısa vadede kilo vermeye yardımcı olduğunu ifade eder.
Dr. Osman Müftüoğlu, önemli olanın su içmek olduğunu belirtti. “Suyun kendisi önemli. Limonlu sudan sirkeli sudan önce suyun kendisi gelir.” şeklinde yanıt verdi.
Böbrek hastalığı olanlar düzenli sirke tüketmemeli. Ülser, reflü, gastrit gibi sindirim sistemi rahatsızlığınız varsa sirkeden uzak durmalısınız. Herhangi bir sağlık probleminiz olmasa bile kesinlikle sirkeyi doğrudan kullanmayın!
Sirke, Hz. Peygamber (asm)'in beğendiği ve övdüğü katıklardandır. Çünkü temini kolay ve ekonomiktir. Kanaatkar insanların yediği bir katıktır.
Sirkenin içinde bulunan asetik asit, yağ depolanmasını azaltır, iştahı bastırır, sindirimi yavaşlatır, yağ yakımını artırır ve açlık hormonlarının salınımını geciktirir. Bu nedenle uykudayken yağ yakımının devam etmesi için yatmadan önce elma sirkesi içebilirsiniz. Ayrıca daha rahat uyumanıza da destek olacaktır.
Üzüm sirkesi, elma sirkesi ile birlikte evlerimizde en sık kullandığımız sirkelerden bir tanesidir. Harika bir antioksidan kaynağı olan üzüm sirkesi, aynı zamanda kemik sağlığını destekler. Gelişim çağındaki çocukların ve gençlerin kemik gelişimini destekler ve boy uzamasına olumlu katkı sağlar.
Yemeklerimizde, salatalarımızda lezzet unsuru olarak kullanılan sirkenin antibakteriyel özelliği, antioksidan aktivitesi, kan basıncını düşürmesi, anti-diyabetik ve ağırlık kontrolüne olan etkisi ile birçok olumlu sağlık etkileri bulunur.
Mayonez, sirke, kafur ve ısırgan otu bit ve sirkelerin sevmediği kokulardır. Bit ve bit yumurtası yani sirke, sevmedikleri kokuya dayanamaz ve kısa sürede ölürler. Elma sirkesi ile saçlarınızın tamamını ıslatın. Sirke saçınızda yaklaşık 15-20 dakikaya kadar kuruyacaktır.
Beyaz Sirke Kullanın
Sirke, temizlik konusunda çoğu zaman çamaşır suyundan çok daha etkili ve güvenli bir malzemedir. Gelin, bu etkili malzemeyi klozetteki çeşitli lekelerden kurtulmak için kullanın. Tuvalet kâğıdına birkaç damla sirke damlatın ve kâğıdı direkt olarak leke üzerine koyup 1 gece bekletin.
Ağrı ve sancı gibi etkisi bulunan iltihap elma sirkesi yapısında bulunan mineraller ile kısa sürede yok edilmektedir. Elmanın kabuğunda ve kendisinde bulunan pektin, vücuda giren iltihaplar ile savaşarak bu durumu çözer.
Elma sirkesinin zayıflamaya olan etkisini test eden tek araştırma Japonya'da yürütülmüş. Araştırmada 175 obez sağlıklı birey, 12 hafta boyunca günlük olarak elma sirkesi veya su tüketmiş. Diyetleri benzermiş. Araştırmanın sonunda sirke kullananların az bir farkla, daha fazla kilo verdiği ortaya çıkmış.
Elma sirkesi içmek vücuttaki toksinlerin atılmasına ve yağ yakımına yardımcı olur. Son dönemin en çok uygulanan yöntemlerinden biri elma sirkesi içmektedir. Elma sirkesi ile yağ oluşumu engellenmekte ve kilo alımı durmaktadır. Oldukça fazla kişi sek elma sirkesi tüketimi ile yağların yakımını hızlandırmaktadır.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Aç karnına sirkeli su içmek, hemen hemen her diyetisyenin tavsiye ettiği bir alışkanlıktır. Sağlıklı yaşam ve kontrollü kilo vermek isteyen herkesin kazanması gereken bir alışkanlık olan elma sirkeli su, başta metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olarak daha hızlı ve kalıcı kilo vermeyi sağlar.
Elma sirkesinin sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan önce içilmesi önerilmiştir. Peki elma sirkesi tok karnına da içilir mi? Elma sirkesi aç karnına içildiği zaman uzun süre boyunca tokluk hissi vereceğinden dolayı aç karnına içilmesi daha uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri