<body> Etiketi belgenin bedeni ve görünen yüzüdür. <body> etiketi içerisine Başlıklar, Paragraflar, resimler, linkler, tablolar ve HTML öğeleri yerleştirilerek sayfa yapısı ve DOM yapısı oluşturulur. <body> etiketi yalnızca 1 defa kullanılabilir.
<body> etiketi belgenin gövdesini tanımlar. Yani bir HTML belgesindeki içerikler; bağlantılar, resimler, tablolar vd. bu etiket içerisinde bulunur.
Body, HTML dilinde bir sayfanın içerisindeki tüm içeriğin, tabloların, manşetlerin ve aklınıza gelebilecek diğer tüm elementlerin gösterildiği alan ve HTML etiketidir.
Bgcolor özelliği belgenin arka plan rengini tanımlar.
head, Unix ve Unix benzeri sistemlerde düz metin dosyalarının ilk birkaç satırını görüntülemek için kullanılan bir Unix komut satırı programı'dır.
İlgili 27 soru bulundu
Shell, Linux ve Unix işletim sistemi kullanıcılarının komut satırı arayüzlerini kontrol etmelerini sağlayan bir bilgisayar program türüdür. Shell teriminin Türkçe karşılığı kabuktur. Shell, kullanıcıların işletim sistemleriyle verimli ve doğrudan iletişim kurmasını sağlar.
Help komutu yani yardım komutu, bilgi almak istenilen komut ile ilgili bilgiler sunar. Yardım almak istenilen komuttan sonra –help yazarak komutla ilgili bilgilere erişebilir.
Arkaplan resminin konumunu belirtir.
S Etiketi, Avrupa Güvenlik etiketi olarak 450 milyondan fazla insana ürününüzün güvenli olduğunu gösterir.
Rowspan özelliği satır üzerinde kaç tane hücrenin birleştirileceğini belirtir.
İngilizce bir kelime olan "body" Türkçe'de; İsim olarak kullanıldığında; "karoser, vücut, gövde, beden, ceset, cisim; hacim; büyük kısım; birlik, grup, kuruluş, kütle" anlamına gelmektedir.
Örnek olarak, <head> etiketleri arasında sayfa başlığı, sayfa hakkında temel bilgileri barındıran meta etiketleri veya css, javascript dosyalarımızı sayfaya dahil ettiğimiz alandır. Tarayıcı tarafında gözükmesini istediğimiz diğer tüm etiketleri de <body> etiketleri arasına yazarız.
Div sayfanın her yerine yerleştirebileceğiniz bir bloktur. İçine her türlü içerik girilebilir. Divin asıl amacı sayfayı belirli bloklara bölerek içerik girişlerinin daha rahat yapılması, arka planların daha rahat atanması, özelliklerin daha rahat kullanılmasıdır.
<b> Etiketi
İşaretlenen yazıları kalın gösterir.
Sayfanızda bir resim görüntüleyebilmek için "src" parametresini kullanmak zorundasınız. Src, "source" (kaynak) anlamına gelir. Buraya görüntülemek istediğiniz resim dosyasının yolu yazılır.
< tt > etiketi daktilo tipinde yazı yazmamızı sağlar , İngilizce'de Teletype kelimesinin kısaltmasıdır.
Bu <big> etiketi yazımızın büyüklüğünü bir ölçü büyütmeye yarıyor.. Ne kadar büyümesini istiyorsak o kadar <big> etiketi yazmalıyız. <small> etiketi ise normal font boyundan bir ölçü küçük olmasını sağlar..
small ve big etiketleri: Small: küçük, Big: büyük anlamındadır. Yazıları büyük ve küçük yazmaya yarar.
CSS'te metin rengini ayarlamak için p{color:blue;} şeklinde yazabilirsiniz. CSS'te arka plan rengini ayarlamak için p{background-color:blue;} şeklinde yazabilirsiniz. CSS'te renk tanımlamalarını yapmak için bir farklı renk değerleri ve metodları kullanabilirsiniz.
background-image : Arka Plan Resmi
CSS "background-image" özelliği, bir etiketin arka plan resmi eklememizi olanak sağlar.Varsayılan olarak arka plan resmi tüm alanı kaplayacak şekilde tekrarlanır. Background-image özelliğine değer olarak, görselin url adresi yazılır.
background-repeat: no-repeat; arka plan resmi sadece tekrarlanmaz.
rm komutu ise dizinleri içindekilerle birlikte silmek için kullanılır. Eğer sadece dizini silmek istiyorsanız, rmdir'e bir alternatif olarak rm -r kullanın. Not: Bu komuta fazlasıyla dikkat edin ve hangi dizinde olduğunuzu kontrol edin. Bu her şeyi silecektir ve geri dönüşü yoktur.
tail, Unix ve Unix Benzeri sistemlerde düz metin dosyalarının son birkaç satırını görüntülemek için kullanılan bir Unix komut satırı programı'dır.
mkdir (make directory) yeni bir dizin oluşturmak için Unix, DOS, OS/2 ve Microsoft Windows işletim sistemlerinde kulanılan bir komuttur. Windows sistemlerinde mkdir yerine md kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri