Bu özelliklerden biri de göz sağlığı. Eğer sağlıklı bir görme duyusuna sahip değilseniz polis olmanız imkansız. Ancak hipermetrop, astigmat ya da miyop rahatsızlıklarınız olsa da polis olabilme ihtimaliniz var. Göz çizdirme ile göz derecelerini tamamen sıfırlayabilir ve polis olabilirsiniz.
Excimer Lazer (Göz Çizdirme) Ameliyatı ve Polis Okulu Başvurusu. Excimer lazer ameliyatı geçirmiş olmak polis okulu başvurusuna engel değildir. Eğer siz de göz derecelerinizden dolayı polis okuluna başvuramıyorsanız başvurunuzdan en az 2-3 ay önce lazer cerrahisini yaptırmanız daha uygun olacaktır.
Bu madde 2012 yılında değiştirilerek ”Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır” şeklinde düzenlenmiştir. Bu madde ile lazer tedavisi sonrasında polis olma önünde engel kalmamıştır. Adaylar lazer tedavisi sonrasında gerekli şartları karşılayıp polis olabilirler.
Lazerle gözleri çizdirmek polis olmaya engelmi? Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliğinde, göz ile ilgili olarak ”Göz ve göz ekleri tam ve sağlam olacaktır. Göze ait hiçbir operasyon ve lazer müdahalesi geçirmemiş olacaktır.” ibaresi bulunmaktaydı.
3- Miyoplarda miyop ve astigmat değerlerinin toplamı en çok -2.00 derece olabilir. Bu şart her iki göz için ayrı aranır. 4- Hipermetroplarda, yani gözlük derecesi artı (+) olan adaylarda ise hipermetrop + astigmat değerlerinin toplamı en fazla +1.00 derece olabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Örneğin -1.50 miyop ve -0.75 astigmatı olan bir kişide toplam derece -2.25 olacaktır. +0,75 hipermetrop, +0.75 astigmat olan bir kişide de toplamda +1,50 hipermetropi olacağından bu kişi de yönetmeliğe göre polis okuluna giremeyecektir. Göz derecesi açısından durum budur.
Bu durum ise, sağlık şartları yönetmeliğinde açık bir şekilde belirtilmiştir. Miyop hastalarında, miyop ve astigmat göz derecesinin en çok -2.00 derece olması gerekir. Hipermetrop hastalarında ise, hipermetropi ve astigmat göz derecesi en çok +1.00 derece olması gerekir.
POMEM okullarına girmek için gözlük kullanımı sınırlı olarak kabul edilmektedir. Bu husus polislik okulları için hazırlanan sağlık şartlarını belirleyen yönetmelikte net bir şekilde belirtilmiştir. Ancak okula girdikten sonra göz numarasının bozulması neticesinde herhangi bir sorun oluşmayacaktır.
Kambur olanlar elenmektedir. Ayrıca göğüs kafesinde gözle görünecek biçimde bozukluğu bulunanlar da elenir. Parmak, kol ve bileklerde şekil bozukluğu, fonksiyon kaybı veya uzuv kaybı olan bireyler de elenmektedir. Uzunluk kısalık olanlar da elenmektedir.
"LAZERDE KÖRLÜK RİSKİ YOK"
1980'li yılların başından itibaren bu güne kadar milyonlarca kişinin, lazer yöntemi ile tedavi olduğunu vurgulayan Op. Dr. Gülmez, "Lazer tedavisi onaylı, güvenli bir teknolojidir. Körlük riski bulunmamaktadır.
Açıklama : Miyop olup astigmatı artı (+) olanlar veya hipermetrop olup astigmatı eksi(-) olanlarda dönüştürme işlemi yapılmaktadır. Transpozisyon için bir göz hekimine danışmanızda fayda vardır. Düzeltmeden sonra her iki gözün görme güçleri toplamı en az 20'de 16 olmak zorundadır.
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
En İyi Cevap. Normalde ameliyat izleri polisliğe engeldir. Geniz eti aldırma, burun estetiği gibi ameliyatlar herhangi bir sorun teşkil etmiyor.
Polislikte göz derecesi, gözlükle veya lens ile yapılan muayenede her iki gözün görme derecesi toplamının en az 16/20 olması gerekmektedir. Yani bir gözün görme seviyesi 7/10, diğer gözün görme seviyesi 6/10 ise, toplamda 14/20 elde edilir ve bu durumda polislik başvurusunda bir engel oluşturmaz.
Halk arasında lazer göz ameliyatı ya da göz çizdirme ameliyatı olarak bilinen excimer lazer operasyonu olmak muvazzaf subay ve astsubay olmaya engel değildir.
Normalde hepimizin bir miktar kırma kusuru var. Ama 0,50'ye kadar olanları fizyolojik kabul ediyoruz. Gözde -0,25-0,50 'nin üstündeki numaralar, gözlük ihtiyacı yaratıyor.
Her türlü alkollü içki ve keyif verici maddenin kullanılması, taşınması, okula getirilmesi, kurumda muhafaza edilmesi yasaktır. giremezler. Elektrik, kalorifer, radyo, televizyon, bilgisayar, telefon, ses yayın vb. cihazlar ve tesisler ile izinsiz ve yetkisiz olarak oynamak ve bunları kurcalamak yasaktır.
Hiç evlenmemiş kadınların başvurabileceği Polis Teşkilatı'nın internet sitesinde genel tıbbi ve fiziksel testlerin yanı sıra bekaret testinin de tamamlanmış olması gerektiği yer alıyor.
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Uzağı görememe problemi, gözün uzamasına bağlı olarak 18 yaşına dek artar. Ancak 18 yaşından sonra da özellikle fazla yakın görüş aktivitesi (okuma, ekran/cep telefonu kullanımı, vb) yapanlarda ilerleme devam edebilir. Miyopinin doğal seyrinde kendiliğinden azalma olmaz.
0,50 miyop olan kişilerin biraz daha bulanık görmesini sağlar, ancak gözlük takmadan bu seviyede hala iyi görebilirsiniz. Düzenli muayeneler ve doktor önerileri ile kontrol altında tutmanız yeterli olacaktır.
Miyop 3 derecenin altındaysa hafif miyop, 3-6 derece arasındaysa orta derecede miyop ve 6 derecenin üstündeyse yüksek miyop olarak adlandırılır.
Korneada bulunan ve görme seviyesini etkilemeyen periferik kesafetler engel değildir.
Amerikan Optometri Derneği (AOA) uzağı görememe durumu için aşağıdaki ciddiyet seviyelerini belirlemiştir: Rakam -0.25 ile -2.00 arasındaysa hafif uzağı görememe durumu söz konusudur. Rakam -2.25 ile -5.00 arasındaysa orta uzağı görememe durumu söz konusudur.
Ve yapılan birçok klinik çalışmalarda göz küresinin hem uzayabilecği hemde kısalabileceği kanıtlanmıştır. Eksenel uzunluk kısaldığında net görüş için ihtiyaç duyduğun gözlük numarası düşer. Her eksenel uzunluk kısalmasıyla bir önceki gözlük derecesinden daha küçük dereceli bir gözlükle net görürsün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri