Bademcik şişmesine karşı boğaz ağrısını hafifletmek için parasetamol ya da ibuprofen içeriğe sahip ağrı kesiciler kullanılabilir. Yapılan test sonuçlarından sonra bademcik şişmesi, bakteriyel bir enfeksiyondan kaynaklanıyorsa uzman doktor antibiyotik yazabilir.
Tuzlu su ile gargara yapmak: Ilık tuzlu su ile gargara yapmak hem boğaz ağrısına hem de boğaz şişliğine iyi gelir. Tuz boğazdaki mukusu çeker. Tuzlu su gargarasını günde bir kaç kez tekrarlamak önerilir. Pastil emmek: Pastiller reçetesiz satılır.
Viral enfeksiyon sebepli boğaz ağrılarında antibiyotik kullanımının yeri bulunmamaktadır. Bunun yerine bol sıvı tüketimi, istirahat önerilir.
Grip ve soğuk algınlığına bağlı burun akıntısı, aksırma, burun ve boğazda kaşıntı, baş ağrısı, adale ağrısı, boğaz ağrısı, vücut kırıklığı, ateş, nezle, gözlerde sulanma ve kaşıntı gibi durumlarda kullanılır.
İlgili 24 soru bulundu
Boğaz ağrısını hafifletmek için, ağrı kesici özelliği olan parasetamol veya ibuprofen içeren ilaçlar kullanılabilir. Ayrıca, boğaz pastilleri veya spreyleri de ağrıyı hafifletmek için etkili olabilir.
Boğaz ağrısını hafifleten asetaminofen ve ibuprofen en sık kullanılan ilaçların etken maddeleridir. Antihistaminikler, alerji semptomlarınıza yardımcı olabilir.
Arveles, ağrı kesicidir. Arveles, doktorlar tarafından reçete edilen bir ilaçtır. Doktor yazmadan kullanılması sakıncalı olabilmektedir. Arveles, kas-iskelet sistemi ağrıları, adet ağrısı, diş ağrısı gibi kısa süreli ağrıların tedavisinde kullanılır.
Nedeni virüs olan boğaz iltihapları genellikle kendi kendine düzelir. Bununla birlikte bakteri nedeni ile enfeksiyon gelişmişse antibiyotik tedavisi gereklidir.
Bademciklerde beta enfeksiyonu gelişmiş ise mutlaka 10 gün süreyle penisilin grubu antibiyotik kullanımı gerekir. Eğer penisilin alerjisi var ise alternatif antibiyotikler kullanılabilir. Tedavide antibiyotik ağız yolundan alınabileceği gibi damar yolu veya kalçadan enjeksiyon şeklinde de kullanılabilir.
Boğaz enfeksiyonu belirtileri altta yatan nedene bağlı olarak genellikle 5 ila 10 günde iyileşme eğilimi gösterir. Bununla birlikte süre etken mikroorganizmaya bağlı olarak kısalıp uzayabilir. Örneğin gribe bağlı boğaz enfeksiyonu semptomları 5 günde geçebilirken öpücük hastalığında bu süre 4 haftaya kadar uzayabilir.
Tütün çiğnemek, sigara içmek, pasif içicilik, alkol almak ve baharatlı yiyecekler de boğazı tahriş edebilir. Uzun süre dinlenmeden ve/veya yüksek sesle konuşmak, bağırmak boğazdaki kasları gerer ve boğaz tahrişi yaratabilir. Boğaz, dil ve gırtlakta bulunan kanserli tümörler de yutkunurken boğaz ağrısına sebep olabilir.
Ilık Çay ve Doğal Balı Karıştırıp Tüketin
Güçlü bir antibakteriyel olan bal ile bitki çayı, siyah çay gibi içecekleri karıştırarak tükettiğinizde bademcik şişmesine sebep olan iltihabın rahatlamasına yardımcı olur. Ilık bir çay içerisine 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Ardından bir süre bekletip, ılık bir şekilde tüketin.
Boğaz ağrısı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı gibi belirtilerle kendini gösteren boğaz iltihaplanması çoğu zaman virüs kaynaklıdır. Buhar duşu ve anne sütü ile sık besleme gibi yöntemlerle viral enfeksiyon iyileştirilebilir.
MAJEZİK PLUS aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır; • Ağız ve boğaz mukozasında iltihap (enflamasyon) ve ağrıyla seyreden diş eti iltihabı (gingivit), ağız içi iltihabı (stomatit), boğaz iltihabı (farenjit), bademcik iltihabı (tonsillit) ve pamukçuklarda (aftöz lezyonlar), • Ağız ve boğazda mikroorganizmaların ...
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Boğaz ağrısı için pestil kullanılırken, etken besinler de çinko, aloe vera, kekik, okaiptus, biberiye gibi seçeneklerle karşınıza çıkıyor. Aradığınız özellikleri bu şekilde değerlendirebiliyor, ayrıca en iyi ürün çeşitlerinin var olmasını sağlayabiliyorsunuz.
Sıcak ve soğuk gıdaların tüketimi: Boğazda yer alan dokuların iltihap nedeniyle şişmesini önlemek için sıvı ağırlıklı olmak üzere sıcak ve soğuk gıdaların tüketilmesi şikayetlerin giderilmesinde etkilidir.
Ihlamur, adaçayı, ekinezya, zencefil boğaz enfeksiyonu için oldukça faydalıdır. Boğaz enfeksiyonuna iyi gelen şeyler arasında; tavuk suyu çorbası, ballı limonlu karabiberli ılık su, zencefil çayı, ıhlamur, adaçayı, ekinezya bulunmaktadır. Bunları içerek boğaz enfeksiyonundan kurtulabilirsiniz.
Geçmeyen boğaz ağrısı ve yutkunma zorluğu bir haftadan fazla sürer ve bunlara nefes darlığı, eklem ağrısı ve boğaz şişmesi gibi şikayetler eşlik ederse mutlaka bir kulak burun boğaz doktoruna başvurulmalıdır.
Yani Arveles, Parol, Majezik, Apranax gibi ilaçlar. Bu ilaçlar etkisini COX-1 isimli enzimi bloke ederek gösterir. COX-1 enzimi vücutta ağrı ve inflamasyon tetikleyici olan prostaglandin isimli maddeleri üretir. Bu enzim NSAID'ler tarafından bloke edilince ağrı ve inflamasyon yatıştırılır.
– Sonuç Parol, diş ağrısını hafifletmek için kullanılabilen bir ağrı kesicidir. Ancak, diş ağrısını tamamen kesmeye yetmeyebilir ve kesin olarak diş ağrısına iyi geldiği söylenemez. Eğer diş ağrısı şiddetli ise, mutlaka bir diş hekimine başvurulması önemlidir.
Bakteriyel kaynaklı farenjit tedavisi için antibiyotik tedavisi uygulanır. Belirtilerin şiddetini hafifletmek için de gargara, sprey, ağrı kesici gibi başka ilaçlar reçete edilir. Viral kaynaklı hastalıkta antibiyotik verilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri