Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümü mezunları, şirketlerin tüm bölümlerinde, uzman pozisyonlarında ve yönetici kademelerinde görev alabilmektedirler.
İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler.
Boğaziçi Üniversitesi eşit ağırlık bölümleri arasında en yüksek taban puanı İşletme Bölümü ile 465,13704, en düşük taban puanı Felsefe Bölümü ile 381,59559 olarak açıklanmıştır.
İşletme bölümü mezunları, BELEDİYE BAŞKANLIĞI kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda MEMUR olarak çalışabilirler. İşletme bölümü mezunları, ÜNİVERSİTE kurumunda BİLGİSAYAR İŞLETMENİ olarak çalışabilirler.
Geçen yılki sıralamada dünyada 234. sıraya yerleşen ve Türkiye üniversiteleri arasında lider konumda yer alan Boğaziçi Üniversitesi, bu yıl 186. sıraya yükselerek Türkiye'nin ''En İyi Küresel Üniversitesi'' ünvanı ile Türkiye'den ilk 200'e giren tek üniversite oldu.
İlgili 44 soru bulundu
Türkiye'de işletmeci maaşları, başlangıç seviyesinde yaklaşık 30.000 TL ile 50.000 TL arasında değişirken, deneyimli bir işletmecinin maaşı ortalama 50.000 TL ile 100.000 TL arasında olabilir. İşletmecilerin maaşları, çalıştıkları sektöre ve işletmenin büyüklüğüne göre de değişebilir.
İşletmecilerin maaşları, çalıştıkları kurumun büyüklüğüne, konumuna, sektöre ve deneyimlerine göre değişebilir. Yeni mezun bir işletme mezunu, genellikle ortalama olarak 12.000 TL ila 16.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli işletmecilerin maaşları ise 15.500 TL ile 30.000 TL arasında değişebilir.
Bk. 23 Öğretim dili İngilizce'dir. Bk. 24 Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır.
Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi.
İşletme bölümü mezunlarının çalışma alanları oldukça geniştir. Yukarıda sıraladığımız satış, pazarlama, insan kaynakları, muhasebe, finans, yönetim ve organizasyon gibi işletme alanlarının hepsinde işletme mezunları rahatlıkla iş bulabilirler.
İşletme bölümü, mezuniyetten sonra çalışma alanı en geniş olan bölümdür. Her sektörde işletme mezunları için iş imkanları vardır. Finans, muhasebe, satış/pazarlama, operasyon yönetimi, proje yönetimi, yönetim bilişim sistemleri, organizasyon alanlarında uzmanlıklar yapılabilir.
Her bölümün zorluk seviyesi soran kişiye bağlıdır, fakat genel olarak İşletme zor bir bölüm değil. Dersler zor olmasa da bölümde sivrilmek ve başarılı olmak çok kolay değil çünkü uygulama teorilerin çok önüne geçiyor.
Özellikle tercih döneminde önü açık olan bölümlerden olan işletme yönetimi bölümü Türkiye'de ki önde gelen üniversitelerde de eğitimi verilen bir bölümdür.
İşletme müdürü olmak için İktisadi ve İdari Bilimler ile Mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.
İşletme Eğitiminde Öğrenci Kazanımları Nelerdir? İşletme bölümü mezunları, iş ve kriz yönetimi, disiplin, insan yönetimi konusunda uzmanlaşırken problemlere açık ve geniş bakış açısıyla çözüm üretme yetkinliği kazanırlar. Hemen her sektörde işletme mezunlarına ihtiyaç duyulur.
İşletme mezunları, büyük şirketlerde yönetici, pazarlama, insan kaynakları, finans, muhasebe gibi çeşitli departmanlarda çalışabilirler. Büyük şirketler, genellikle işletme mezunlarına yönetim ve strateji konularında fırsatlar sunar.
Dünyanın en iyi üniversitesi İngiltere'den Oxford Üniversitesi oldu. Times Higher Education tarafından açıklanan listede ilk 500'de Türkiye'den sadece üç üniversite var. Bunun dışında ilk 1000'de ise Türkiye'den 13 üniversite yer aldı.
Yurt Olanakları
Boğaziçi Üniversitesi Güney, Kuzey, Kandilli ve Kilyos Sarıtepe Kampüsleri içinde yer alan yurtlarımız 6 ayrı binadan oluşmaktadır.
Boğaziçi Üniversitesi QS Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda 200 sıra yükseldi. Londra merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu QS'in hazırladığı “Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024”te Boğaziçi Üniversitesi geçen seneki performansını yaklaşık 200 sıra geliştirerek 514'üncü oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri