Günde 2-3 litre su içmek, selülit oluşumunu engelliyor. Selülitten düzenli yürüyüş ve egzersizle kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden uzmanlar, gün boyu yeterli miktarda su tüketiminin, selülit oluşumunu engellediğini vurguluyor.
Selülit gidermek için cilt altında sıkışıp kalmış olan bu yağ dokusunu eritmek ve cildin sıkılaşmasını sağlamak gerekir. Selülite neden olan yağ dokusundan kurtulmak ve cildin sıkılaşmasını sağlamak 1 haftada maalesef mümkün değildir.
Yeşil çay ile birlikte zencefil, limon karışımı günlük olarak alınırsa, selülite etkisi daha hızlı olacaktır. Aktarda satılan biberiye alınıp, kaynatılır ve günde iki bardak tüketilir. Özellikle tüm çaylarda şekersiz tüketmek gerekir.
İlgili 44 soru bulundu
Günde 2-3 litre su içmek, selülit oluşumunu engelliyor.
Selülitten düzenli yürüyüş ve egzersizle kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden uzmanlar, gün boyu yeterli miktarda su tüketiminin, selülit oluşumunu engellediğini vurguluyor.
Aynı zamanda selüliti olan şişman kişi kilo verince selülit görüntüsünü azaltabilir ancak yapısal karakteristiğini düzeltmez. Çünkü selülit bir yağlanma hastalığı değil, bağ dokusu hastalığıdır. Ayrıca doğru beslenen ve spor yapanlarda da selülit gözlenebilir.
Yürüyüş aynı zamanda kalçada biriken yağları eriterek, cildin pürüzsüz bir görünüme kavuşmasına yardımcı oluyor. Fazla güneşte kalmak selüliti artırıyor.
Bu nedenle en ideali, haftada 500 gram ile 1 kilo verilmesi. Ayrıca her gün düzenli olarak 1 saat tempolu yürüyüş de selülitin giderilmesinde büyük fayda sağlıyor.
Oluşan selülitleri düzenli egzersiz hareketleri yapıp kan dolaşımını hızlandırarak azaltabilirsiniz. Bu hareketlerin başında squat yani çömelme gelir. Çömelme hareketi sayesinde kalça, basen ve karın kaslarınız aynı anda çalışır. Spor salonunda veya doğal bir yokuşta, tırmanış hareketleri de yapabilirsiniz.
Ciltte masaj etkisi bırakan kese, cilt. altı dolaşımı hızlandırarak selülite tedavisini destekler.
C vitamini selülit tedavisine yardımcı oluyor
Maydanoz, karnabahar, brokoli, portakal, kivi, limon, çilek, greyfurt, yeşilbiber gibi besinler içeren, C vitamini yönünden zengin menülerle selülit tedavisinde etkin sonuçlar alınabilmektedir.
Selülitlerin görünümünü büyük oranda hafifletecek tedaviler mevcuttur. Ancak tamamen kurtulmak için; varsa hormonal sorunların da tedavi edilmesi, dengeli beslenme ve düzenli spor alışkanlığının kazanılması önemlidir.
Selülitlerinizden kurtulmak istiyorsanız selülit masajını denemelisiniz. Evde yapacağınız selülit masajı vücudunu rahatlatacağı gibi kan dolaşımını hızlandırarak selülit görünümü azaltacak.
- Yürüyüş ve koşu: Gündelik hayata eklemesi oldukça kolay olan kısa yürüyüşler ve koşuların düzenli olarak yapılması, selülitlerin giderilmesi sürecini hızlandırır. - Squat: Temel egzersiz hareketlerinden birisi olan squat, selülit görülen bölgelerin çalıştırılmasına yardımcı olur.
Selülite iyi gelen egzersizler arasında en popüler olan squat hareketi, bacaklara ve kalçaya odaklanan herhangi bir egzersiz için zorunlu bir harekettir.
30 dakika boyunca ip atlamak, eğlenceli bir aktivite olmasının yanı sıra, vücuttaki tüm kasların çalışmasını sağlayarak, kan dolaşımını hızlandırıp selülitin önlenmesine destek verir. İlk 5 dakika hafif tempoyla zıplayın, daha sonra tempoyu artırın ve son üç dakikada tempoyu yavaşlatarak egzersizi sonlandırın.
Mutlaka günde iki litre su için. Sıvı ihtiyacınızı ağırlıklı olarak sudan karşılayın. Ancak kahve, çay, kola gibi selülit yapan içeceklerden uzak durun. Mideniz diyete uyum sağlayana kadar, açlığınızı öğün aralarında salatalık, domates, karpuz gibi kalori değeri düşük yiyeceklerle giderin.
Dolayısıyla selülitin gerçek sorumlusu kafein değil yağın oluşmasına neden olan şekerin ta kendisidir ve fazla tükettiğimiz çay, kahve, çikolata ve özellikle de kolanın, içeriğindeki şeker nedeniyle, selülite neden olması kaçınılmazdır.
Çok oturmak ve dar kıyafetler selülite neden olabilir
Selülitin en sık görülen nedenleri; hormonal değişiklikler, genetik faktörler, kilo alımı, kilo kaybı, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı, sigara, alkol, kafeinli içecekler, karbonhidratlı beslenme ve yoğun tuz kullanımıdır.
Egzersiz, selülit tedavisinde önemli bir yer tutar. Dolaşımı artırarak protein atıklarının bölgeden uzaklaştırılmasını, kasların güçlenmesini ve yağın yakılmasını sağlar. 30-45 dakikalık yürüyüşler, bisiklet ve koşu etkilidir. Sıkılaştırma egzersizleri de tedavinin etkinliğini artırır.
Selülit sorununun kaynağı vücuttaki ödemin bulunmasıyla başlar. Vücuttaki ödem atılmadan veya tekrar oluşması engellenmeden hangi tedavi uygulanırsa uygulansın dönüp dolaşıp selülit tekrar oluşacaktır. Bu noktadan olaya bakarsak çoğu kadında selülit sorunu değil de ödem sorunu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
Pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkan selülit, beslenme alışkanlığı sayesinde yaşam tarzında ciddi bir değişik yapmadan kalıcı olarak yok olmuyor.
Yağlı, karbonhidratlı yiyeceklerin fazla tüketilmesi, şeker ve tuz tüketimi selülit oluşumunu tetikler. Bu nedenle, beslenmede taze meyve ve sebzeye ağırlık verilmesi, lifli gıdaların daha çok tüketilmesi selülite karşı koruyucu beslenme şeklini oluşturur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri