Travertenler, traverten mağaraları, madensuyu çeşmeleri, doğal madensuyu yüzme havuzu, mangal yakılabilen piknik alanı, cafe ve restaurant hizmetleri ile günübirlik tatilin. merkezi, Bolumuzun saklı bahçesi Akkayalara herkesi bekleriz. #boluakkayalar #bolu #akkayalar #ankara #istanbul.
Bolu'da ormanlarda mangal yasağı kalktı
Bolu Valiliği tarafından 15 Temmuz'dan 30 Eylül 2023 tarihine kadar ormanlara girişlerin yasaklandığı duyurulmuştu. Hava sıcaklıklarının artmasından kaynaklı meydana gelebilecek yangınların önüne geçmek adına karar alan Valiliğin belirtmiş olduğu süre bitti.
Buna karşılık ilgili idarelerin izin ve kontrolleri altında olan milli parklarda yani Abant, Gölcük, Yedigöller gibi mesire alanlarımızda piknik yapılması, normal zamanlarda mangal yakılması mümkündür.
30- Yedigöller Milli Parkı Mengen istikametindeki izin verilen alanlar dışında ateşli piknik (mangal, semaver, piknik tüpü vb. kullanmak) yasaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Yedigöllerde kamp kurmak serbest ancak ücrete tabiidir. Ücretler Orman Bölge Müdürlüğü memurlarınca makbuz karşılığı toplanmakta olup öğrenciler için yaklaşık çadır başı 15TL iken diğer kişiler için 25TL'dir. Kamp yerinde ateş yakmak akşam saat 19:00'a kadar yasaktır.
Ormanlar, milli ve tabiat parkları içerisinde belirlenmiş piknik alanlarında 10.00-20.00 saatleri arasında yalnızca piknik tüpü kullanılarak ateşli piknik yapılıyordu. Yasağın kalkmasıyla birlikte artık vatandaşlar Gölcük Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü Milli Parkı gibi mekanlarda mangal yapabilecek.
Milli Park içinde 20 yıldır ateş yakılmasının yasak olduğu, mangal, tüp vb ateşli aletlerin kullanılmadığına dikkat çekilen açıklamada, bunun amacının Milli Parkın orman yangınlarına karşı gerekli önlemleri alarak doğal yapısının sürdürülebilirliğinin sağlanması olduğu dile getirildi.
Çevresi 7 kilometre olan ve yılın her ayı ayrı güzelliklere sahip olan Abant Gölü'nde yapılabilecek aktiviteler; Abant Tabiat Parkı girişinde ücretsiz ziyaretçi tanıtım merkezi ve doğa müzesi ziyareti, göl çevresinde piknik, kamp, sportif olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, bisikletle, faytonla, atla gezinti, Çepni ...
Kentte ayrıca kamping işletmeleri haricinde; orman içinde ya da bitişinde kamp yapılması, çadır kurulması ve ormanlara yakın yerlerde düğün ve benzeri organizasyonlarda havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı maddeler kullanılması yasaklandı.
"Bursa genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar ile Uludağ Milli Parkı da dahil bütün orman parklarında (resmi tescilli piknik-mesire alanları) mangal ve benzeri ateşli piknik yapılması 20 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklanmıştır."
Bolu Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda Gölköy'e hava karardıktan sonra giriş yasaklanırken, yasağa uymayanlara para cezası uygulanacağı öğrenildi.
Mutlaka ziyaret edilmesi gereken huzurlu ve sakin bir doğa harikası. • Akşam 7'ye kadar; semaver, mangal, varil vb. içerisinde ateş yakılabiliyor. Fakat akşam 7'den sonra yasak.
Abant Tabiat Parkı 2022 ücretleri şu şekildedir;
Kişi başı giriş ücreti: 11₺ Kişi başı indirimli giriş ücreti: 5.50₺ Bisiklet ile giriş ücreti: 11₺ Motorsiklet ve ATV ile giriş ücreti: 22₺
Abant gölü ekim/Kasım aylarında gelinicek en güzel yerlerden biri.. doğayla iç içe olmak, şehir stresinden uzaklaşmak, huzura doymak ve doğanın sonbahara gecerkenki bu renk değişimine şahit olmak için mükemmel bir seçim.
1965 yılında Türkiye'nin 2. Milli Parkı olarak ilan edilen Yedigöller, piknik alanları, şelaleleri, anıt ağaçları, yürüyüş parkurlarıyla ailece geçirilecek bir hafta sonu için ideal olmasının yanında sunduğu eşsiz manzaralarla, zengin flora ve faunasıyla da fotoğraf meraklıları için bulunmaz bir cennet.
Maddesi ile 5442 sayılı İl İdaresi kanununun 9. ve 66. Maddeleri, İç İşleri Bakanlığının 2023/5 sayılı genelgesi uyarınca 31 Ekim 2023 tarihine kadar ormanlara giriş yasaklanmıştır" denildi.
Önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği değerlendirilerek mangal, semaver, ateş yakılabilecek mesire ve piknik alanları dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.
Madde-1) Her türlü ormanlık alanlarda; mangal, semaver vb. ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek vb. yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemeler sokulması, kullanılması yasaktır. Ancak Resmi Tescilli korunan alanlar ve piknik/mesire alanlarında kontrollü piknik yapılması serbesttir.
PİKNİK YAPILACAK ALANLAR BELİRLENDİ
Belirlenen alanlarda sabah saat 10.00 ile akşam saat 20.00 saatleri arasında, semaver hariç; ocak, barbekü, mangal ve piknik tüpü kullanılarak ateş yakılabilecek.
Valilik'ten yapılan açıklamada “Bursa İli genelinde bulunan bütün orman alanlarına giriş ve çıkışlar ile Uludağ Milli Parkı da dahil bütün orman parklarında (resmi tescilli piknik-mesire alanları) mangal vb. ateşli piknik yapılması 20.07.2023 tarihinden itibaren 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklanmıştır” denildi.
b) Belirlenen yerler dışında ateş yakmak veya izin verilen yerlerde yakılan ateşi söndürmeden mahallini terk etmek, c) Sönmemiş sigara veya her türlü yakıcı madde atmak, d) Milli Park sınırları içinde ve bu sınırlara dört kilometre mesafede anız veya benzeri bitki örtüsünü yakmak, Yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri