Alın Dolgusu Nasıl Yapılır? Dolgu işlemi, kişinin saçlarıyla kaşları arasındaki bölgedeki kırışıklıkları ya da çökük görüntüyü kaldırmak için uygulanabilir. Tedavi, küçük iğnelerle hedeflenen bölgeye hyalüronik asit isimli maddenin enjekte edilmesiyle sağlanır.
Bu işlemde alındaki çizgilerin giderilmesi, boşluk ve çökmelerin doldurulması için vücuda uyumlu olan hyaluronik asit enjekte edilir. Amaç, alın bölgesindeki kırışıklıkları giderip, çökme ve boşlukları doldurarak daha genç, çekici ve bombeli bir alın görünümü elde etmektir.
Alın dolgusu işlemi sonrasında yüzde kısa süre sonra geçecek hafif kızarıklıklar meydana gelebilir. İşlem süresi 15-30 dakika arasındadır. Yaklaşık 9 ay ile 18 ay arasında değişen kalıcılığa sahip olan alın dolgusu işlemi, ameliyatsız medikal estetik uygulamaları arasında sıkça tercih edilen bir yöntemdir.
Şekillendirme amaçlı alın dolgusunda genellikle kanül adı verilen, dokuya zarar vermeyen künt uçlu aparatlar kullanılmaktadır. Dokuların arasında kayarak ilerleyen bu aparat ile güvenli uygulama yapılabilmektedir. Alında birkaç noktadan giriş yapılarak şekillendirme yapılır. İşlem ortalama 10-12 ay kadar kalıcıdır.
Alın daraltma, alın bölgesindeki genişlemiş veya belirginleşmiş kemiği ve çıkıntıları azaltmak için yapılan bir estetik cerrahi prosedürdür. Bu ameliyatı estetik kaygıları olan geniş alınlı kişilerin tercih ettiği sanılmaktadır fakat isteyen herkes, gönül rahatlığı ile yaptırabilirler.
İlgili 26 soru bulundu
Bombeli alın dolgusu işlemi, hafif çökük bir alına sahip hastalarda alnın daha bombeli, yani hafif çıkık hale getirilmesi amacıyla yapılır. Bu gibi işlemler sonucunda hasta arzu ettiği dış görünüme sahip olabilir. Dolgu ile alın şekillendirme sayesinde alın bölgesinin istenen şekle getirilmesi mümkündür.
Kronik enfeksiyon, travma ve alın bölgesine uygulanan sinüs cerrahisi gibi nedenlerle kemik dokusundan gelişen 'osteom' adlı iyi huylu tümör; büyüyerek alın, kulak arkası ve şakaklarda, şişlik ve şekil bozukluğu ile kendini gösteriyor. Yüzde oluşan bu tümör, özel teknikler kullanılarak ameliyatla tedavi edilebiliyor.
Alındaki sarkma / düşme kaşlarda da düşmeye yol açar. Alın sarkması en çok yaşlanma sonucudur. Alın ve göz kapaklarında sarkma, çizgilenme ve asimetriler kişiyi mutsuz, yorgun ve hatta ümitsiz gösterebilir. Alında erime ve çökme de bir başka sorundur.
Geniş alın daraltma ameliyatı alın bölgesindeki saç çizgisinin yeri değiştirilerek alın da istenen genişliği sağlamak için fazla derinin çıkarılarak saç diplerinden yeniden dikildiği cerrahi bir uygulamadır. Genellikle kadınlar tarafından tercih edilir. Erkeklere uygulanması tavsiye edilmez.
Alın gerdirilmesi kaşları kaldırmak ve alın bölgesini gençleştirmek için yapılan cerrahi yöntemin adıdır. Yaşlanma ile kaş çevresindeki deri, alın ve şakak bölgelerinin elastikiyetleri kaybolur.
Kızarıklık haricinde alın dolgusunda kullanılan ana madde hyalüronik asit maddesidir hyalüronik asit insan bedeninde de bulunan su tutan ,dolgunluk görünümü sağlayan bir asittir bu yüzden insan sağlığına herhangi bir yan etkisi yoktur.
* Botox en çok kırışık görülen bölgelere uygulanmaktadır. Alın, göz kenarı, ağız köşeleri, iki kaş arası, boyun bölgelerine uygulanır. Dolgu ise daha derin kırışıklık, çöküntü ve doku kaybı olan alanlara, dudak, yanak, göz altı, çene, şakak, kaş arası, dudak kenarları, burun bölgelerine uygulanmaktadır.
Saç ve kaşlar arasındaki bölgede yerleşen kırışıklıklar veya çökükleri gidermek için uygulanan bu işlem, küçük iğnelerle gerçekleştirilir. Kullanılan dolgu malzemesi hyaluronik asitten oluşur. Lokal anestezi için kremler sürülerek bölge uyuşturulur. İşlem süresince kişinin hiçbir acı hissetmemesi sağlanır.
Bu operasyon genel anestezi veya sedasyon altında, yaklaşık bir saatte gerçekleşiyor ve saç çizgisi kesilerek 2,5-3 cm kadar bir alın dokusu çıkarılarak saç çizgisi dikiliyor. Böylece saçlı bölge yüze doğru çekilmiş oluyor.
Erekkelerde 7-8 cm kadınlarda 5.5-6.5 cm olarak belirlenmiştir. Genç hastalarda bu çizgi daha aşağıya çekilebilir ancak 6.5 cm den daha düşük saç çizgisi fazla tercih edilmemelidir. Diğer basit bir yöntem ise hastadan kaşlarını yukarı kaldırması istenir. Alın kırışıklıklarının hemen üstü kabaca FHL yi vermektedir.
Alın dolgusu tedavisi nasıl yapılır? Alın çizgisine uygulanan dolgu işlemi genellikle lokal anestezi uygulanması ardından hyalüronik bazlı dolgunun uygun şekilde cilt dokusu altına enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir. Bu ameliyatsız uygulama yaklaşık 15-30 dakika kadar sürmektedir.
Alın genişliği ile zekanın bağlantısı var mı? Neden=yapılan araştırmaya göre geniş alına sahip olmak zeka ve beceri işareti. Genel olarak, geniş alınlı insanların sorumluluklarını daha önce yerine getirebileceklerine ve daha becerikli oldukları gözlemleniyor.
Alın açıklığı çoğunlukla erkeklerde görülür ve bu durum genellikle genetiktir. Bunun yanında psikolojik sorunlar veya saç bakımı konusunda yapılan hatalar da alın açıklığına neden olabilir. Bayanlarda alın açıklığı da sık görülebilen bu durumdur ve zamanında tedbir alınması gereken ciddi bir sorun olabilir.
Geniş bir alına sahipseniz mutlaka kahkül kullanmalısınız. Özellikle düz kesim kahkül modeli sayesinde alnınızı daraltabilir ve seksi bir görünüme ulaşabilirsiniz. Bu noktada gerçekten en etkili öneri kesinlikle kahküldür.
Alında çökme olan bölümler
Bazen önden bazen profilden bakıldığında görülebilir. Alında cilt çok ince olduğu için Dolgu seçimine ve uygulamalarına dikkat edilmeli.Mezo-Dolgu diğer bir seçenek. Bütün bu uygulamaların Botoks ile mimikler bloke edildikten sonra yapılması daha doğru olur.
Yani yağ yakımı her bölümde farklı olabilir. Yanak altında bulunan yüzün yağ tabakasının kaybı ile çökük yanaklar meydana gelebilir. Bunun tedavisi elbette ki mümkün. Uyguladığımız yanak dolgusu ile çökük yanaklar, yüz ile orantılı şekilde hacim kazanabilir.
Yaş ve ani kilo kayıpları gibi sebeplerden cilt altında bulunan ve yüzümüzün şeklinin oluşmasında rol oynayan yağ yastıklarında erime olur. Bu erimeden dolayı yüz de asimetri, sarkıklık ve çökme efektleri görülebilir.
Kemik kanserinin en yaygın semptomu, tümörün yayılması veya bir tümör tarafından zayıflatılan kemiğin kırılmasının neden olduğu ağrıdır. Ayrıca kemikte sertlik ve hassasiyet hissedilebilir. Bazen yorgunluk, ateş, şişlik ve tökezleme gibi başka belirtiler de olabilir, ancak bunlara başka koşullar da neden olabilir.
Frontal kemik genel olarak başın üst kısmında gözlerin arasında bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri