Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Borç paranın vergisi olur mu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Borç paranın vergisi olur mu?

Hemen açıklayalım eşe ve çocuklara verilen borç paraların herhangi bir vergisi yok. Aynı şekilde, çocukların, anne ya da babasına verdiği borcun da, yine vergisi yok. Ancak, eşe ya da çocuğa alınan ev ve otomobilin vergisi var. Bu verginin adı da 'Veraset ve İntikal Vergisi'.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Borç vergilendirilir mi?

Güvendiğimiz bir Maliyeciye sorduk, "Hayır!" dedi: �"Bir baba çocuklarına borç para verebilir, hatta eşine de borç verebilir, vergi yoktur. Bunun tam tersi de olabilir, çocuklar ya da eşi o'na borç verebilir, bunun da vergisi olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Borç verirken banka havalesine ne yazilir?

Davanın temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay; borç vermek maksadıyla yapılan banka havalesinde açıklama kısmına paranın gönderiliş nedeni yazılması gerektiğine hükmetti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Borç para verirken ne yapmalıyım?

Aman dikkat! Sevdiklerinize borç para verirken ilişkileriniz zedelenmesin...
  1. Öncelikle Mali Durumunuzu İyice Değerlendirin. ...
  2. Şartları ve Beklentileri Açık Açık Konuşun. ...
  3. En Kötü Senaryo İçin Hazırlıklı Olun. ...
  4. Verdiğiniz Borcun Kaydını Tutun. ...
  5. Kişisel ve Finansal İlişkileri Birbirine Karıştırmayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Borç vermek yasal mı?

Buna göre ikrazatçılar dışında borç para verme işinin yapılması yasal olarak mümkün değildir. Bu nedenle şirketlerin çalışanlarına borç para vermesi 30.09.1983 tarih ve 90 nolu Ödünç Para Verme İşleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereğince yasak işlemdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: verginet.net

Borç Ödemelerinde Enflasyon Oranında Fazlalık Fâiz midir?

İlgili 40 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Borç para vermek suç mu?

Tefecilik suçu, kazanç sağlamak maksadıyla bir kimseye “doğrudan ödünç para verme”, “senet kırdırma” veya “kredi kartıyla pos cihazından para çekme” yollarıyla ödünç para verilmesiyle oluşan ekonomik bir suçtur (TCK md.241).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Birinden borç alıp vermemek suç mu?

C. 340. md: lll. madde gereğince ya da alacaklının rızasıyla icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme koşulunu geçerli bir nedeni olmaksızın yerine getirmeyen borçlunun üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: efeshukuk.com

Borçlu olan parayı ödemiyorsa ne yapılmalı?

Ben Şimdi Ne Yapacağım? 1- Borç ödemesi, ispat kolaylığı açısından, banka kanalıyla yapılmalı ve “borçlu tarafından şu tarihte ödenmek üzere, borç içindir vs.” yazılmalıdır. 2- Borçlu, borcunu geri ödemezse, “alacak davası” açılabilir ya da “ilamsız icra takibi” yoluna başvurulabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Borç parayla hayır yapılır mı?

Sual: Ödünç alınan para veya hediye edilen bir şey, başkasına verilebilir mi? Evet, verilebilir. Hediye olarak verilebildiği gibi, sadaka olarak vermekte veya satmakta da mahzur yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Bankadan gönderilen para borç sayılır mı?

Maddesinde “Kanunen geçerli bir açıklama yapılmadığı veya makbuzda bir açıklık bulunmadığı durumda ödeme, muaccel bir borç için yapılmış sayılır…” düzenlemesi yer almaktadır. Borçlar Kanunu düzenlemesine göre, açıklama yazılmadan yapılan Havale ve EFT işlemleri mevcut bir borcun ödemesi anlamına gelecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezgenhukuk.com

Borç verildiğinde ispat nasıl olmalı?

Bankadan ise, açıklama yazdınız mı? Parayı elden verdiyseniz, büyük hata ettiniz. 2022 yılı için 6.646,56 TL'nin üzerinde olan para borçları ancak yazılı delille ispat edilebilir , tanıkla ispat edilemez. SMS'ler doğrudan delil değildir, teknik terimle "delil başlangıcı" sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aylinbelizyildirim.av.tr

Banka dekontu ispat sayılır mı?

“Dipnot; Şayet banka dekontunda açıklama yer almışsa bu durumda bu dekontun yazılı delil başlangıcı olarak kabul edilebileceği ve tarafın bunu tanıkla ispat edebileceğini ifade etmemiz gerekmektedir. Ayrıca yine banka dekontundaki açıklamadan dolayı ispat külfetinin yer değiştirdiği de kabul edilmektedir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bghukukburosu.com.tr

Yanlışlıkla hesaba gelen parayı harcamak suç mu?

Genç kadın büyük bir jest mi yaptı yoksa yasal olarak yapılması gerekeni mi? Hukukçular, hesaba gelen yanlışlıkla gelen parayı harcamanın suç olduğunu belirtiyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: paramedya.com.tr

Kişinin vergi borcunu kim öder?

Bilindiği gibi, murisin (ölen kişi) vergi borçlarından mirası reddetmemiş kanuni mirasçılar sorumludur. Yasal düzenleme gereği, ölüm durumunda vergi mükelleflerinin görevleri, mirası kabul etmiş yasal veya atanmış varislerine intikal eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Kaç para vergi borcum var?

E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

Borç türleri nelerdir?

Borç çeşitleri kendi içerisinde 3'e ayrılmaktadır. Bireysel borçlar, kurumsal borçlar ve kamu borçları borç çeşitlerini oluşturur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dia.com.tr

Birine borç para vermek sevap mi?

İnsanların birbirleriyle yardımlaşma yollarından birisi de borç alıp- borç vermektir. Borç vermeyi dinimiz teşvik etmiş ve bu eylemi sevap olarak nitelendirmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bayburt.diyanet.gov.tr

Borç alıp sadaka verilir mi?

Borç ödememek öyle bir günahtır ki, uykuda bile durmadan yazılır. Malı olmak, parası olmak demek değildir. Satılık bir şeyi olup da, satmazsa, günah işlemiş olur. Buhari'deki hadis-i şerifte, (Borcu var iken verilen sadaka kabul olmaz) buyuruldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Borç para ile altın alınır mı?

Dolayısıyla altının, cumhuriyet altını gibi tane ile alınıp satılanlarının sayı ile; 22 ayar bilezik gibi tartı ile alınıp satılanlarının ise tartı ile borç (karz) verilmesi caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Asıl borçlu borcunu ödemezse ne olur?

Kefil olan kimse asıl borç sahibinin borcunu ödemezse hapse girebilir. Bu durum hukuki sürecin başlatılması ile ortaya çıkar. Kefil olan kimsenin borç yükümlülüğü asıl borç sahibinin borcunun vadesinin gelmesi ve borcun ödenmemesi ile ortaya çıkar. Kefil olan kimsenin borcu sahiplenmemesi gibi durum söz konusu olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

Borcunu ödemeyen hapse girer mi?

Tazyik hapsi, bir diğer adıyla disiplin hapsi, kanundan doğan sorumluluğunu yerine getirmeyen kişilerin bu sorumluluklarını yerine getirene kadar belli sınırlar dâhilinde hapis cezası almasıdır. İcradan kaynaklı tazyik hapsi en fazla 3 aylığına verilebilir. Bu tazyik hapsine zorlama hapsi de denilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozgurgungor.av.tr

Borçlu borcu ödenmezse ne olur?

Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: logo.com.tr

Borç yüzünden hapse girilir mi?

İcra ve İflas Kanunu Md. 340 : Alacaklının onayı dahilinde icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme taahhüdünü, geçerli bir sebebi olmadan ihlal eden borçlu, alacaklının şikâyeti üzerine üç aya kadar tazyik hapis cezası alabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avmehmetgenc.com

Borç hangi hallerde sona erer?

Buna karşılık dar anlamda borcu sona erdiren sebepler; ifa, ifa imkânsızlığı, ibra, süreli sözleşmelerde sürenin dolması, yenilme, takas, zamanaşımı ve borçlu ve alacaklı sıfatlarının birleşmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Borcun ödenmemesi suç mu?

Bu düzenlemeye göre, borcunu taksitlendirerek ödeyeceğine dair yazılı taahhüt imzaladığı halde ödemeyen ve ödememek için hukuka aykırı yollara başvuran kişiler hakkında hapis cezasına hükmedilebilir. Halbuki, modern hukuk sisteminde ödenmeyen borç için borçlu aleyhine hapis cezasına hükmedilememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT