Arılara zararsız olanlar tercih edilmelidir. Diğer bakırlılar ya zararlı, bordo bulamacı dâhil, veya arılara etkisi belirsiz fungisitlerdir.
Ülkemizde ise neonikotinoid kullanımı tamamen serbest. Neonikotinoidler, arıların yaşamını çok ciddi şekilde tehdit ediyor. Böcek ilaçları ve diğer birçok pestisit arılarda Koloni Çöküş Sendromu adı verilen ölümlere neden oluyor.
Modern tarımda kullanılan ilaçlar birçok kimyasal maddeyi barındırıyor. Bu pestisitlerin başta arılar olmak üzere doğada birçok çok canlıya zarar verdiği biliniyor.
Tarım ilaçlarının ve ot öldürücülerin bal arılarına verdiği zararlar ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, kullanılan birçok ot öldürücü kimyasalın arılarının sindirim sisteminde yaşayan bakterilere ve bağışıklık sistemlerine zarar verdiğini, bal arıların bu etkiler nedeni ile öldürücü enfeksiyonlara karşı ...
Daha güçlü kolonilerin gidip zayıf kolonileri yağmalamalarını önmelek için aynı sahada bulunan tüm kolonilerin eş zamanlı olarak Thymovar® ile tedavi edilmesi iyi olur.
İlgili 21 soru bulundu
Arıların, yavru yetiştirme için B vitamini kompleksine ihtiyaç duyduğu düşünülmektedir: tiamin, riboflavin, nikotinamid, piridoksin, pantotenik asit, folik asit ve biyotin. Askorbik asit (C vitamini) damızlık yetiştiriciliği için de gereklidir.
Kovanlara ilkbaharda besin takviyesi olarak verilecek şurup; 2 ölçek şeker/1 ölçek su ile hazırlanmalıdır. Kovanların bakım ve kontrol işlerine devam edilir. Ana arısı olmayan kovanlara ana arı verilir, zayıf kovanlara besleme amacıyla şerbet verilir. Hastalık ve zararlılarına karşı mücadele yapılır.
Arıya hiçbir zarar vermez.
Özellikle ülkemizde, arının sağlıklı olarak tüketebileceği arı yemi sektörü gelişmediği için, arı biyolojisine zararlı olabilecek bir çok madde arı yemi olarak kullanılmaktadır. Arı beslemesinde kullanılabilecek en sağlıklı ürün, şeker pancarı ya da şeker kamışından elde edilmiş, rafine toz şekerdir.
* Arılara ve balıklara tehlikesizdir.
K Othrine SC 50 Konsantre Formül Avantajı
Ürün hazırlanırken ambalaj üzerinde de belirtildiği üzere 100 birim suya 1 birim K-Othrine SC 50 eklenerek iyice karıştırılır. Bununla birlikte daha az miktarda K-Ohtrine SC 50 içeren solüsyonlar da böcekler açısından öldürücü etkiye sahiptir.
Karanfil yağı, limon otu yağı, nane yağı, biberiye yağı ve rezene tohumu, eşek arılarını kaçırmak için kullanılabilir. İdris otu mumları, eşek arılarını uzaklaştırmak için uygulayabileceğiniz yöntemlerden biridir. Bu mumlardan birkaç tanesini bulunduğunuz ortamda yakın. Koku, arıların bölgede dolaşmasını önleyecektir.
Arının soktuğu yer soğuk su ve sabunla yıkanmalıdır. Soğuk su rahatlatırken, sabun da kalan kiri ya da zehri bölgeden temizlemeye yardım eder. Şişlik ve kaşıntının olduğu yer kaşınmamalıdır. Şişliği indirmek amacıyla buz kompresi yapılabilir.
İşletmedeki arılı kovanların tamamı, bir kısım su, iki kısım şekerden oluşan koyu şurupla 2-3 günde bir olma kaydıyla yemleme yapılmalıdır. Yemlemeler eylül ayının sonuna kadar yapılmalı ve her yemlemede, 1-1,5 şurup verilmelidir.
Kolonilere kış yiyeceği olarak bal ve polen depolanmış petekler bırakılır. Ancak petekler tamamen balla dolu olmayıp alt yarılarındaki gözler boş olmalıdır. Çünkü kışın arılar bal dolu gözler üzerinde değil, peteklerin balla dolu kısmının hemen altındaki boş gözler üzerinde salkım kurarlar.
Arının boş kovana gelmesini istiyorsak öncelikli olarak arıların sevdiği bazı kokuları kovana sürmeli ve kovanı şerbetli bir suyla şekerlendirmeliyiz. Arıları boş kovana çekmek için piyasada satılan ve arıların hoşlandığı kokulardan meydana getirilmiş olan bazı sprey ve parfümler de bulunur.
Özet: Propolis en önemli arı ürünlerinden birisidir. Propolis yapışkan bir madde olup, bal arıları tarafından bitkilerden toplanan ve mumla karıştırarak kovan içerisinde birçok amaca yönelik olarak kullanılan bir maddedir.
Saygılar. apismellifera: arılara kaynatılıp yapılmış şeker şerbetleri,pekmez,şeker pancarının şkerden sonra kalan tatlısı vardır (milas) bunlar verilmez.
Tespit edilen 10 kilometrelik izole alanda çalışmalarımız devam etmektedir." dedi. Arıların vejetaryen olduğunu, arıya verilecek gıdalarda kesinlikle hayvansal ürünlerin olmaması gerektiğini belirten Muz, arının yediği her şeyin bitkisel kaynaklı olması gerektiğini vurguladı.
adaçayı, biberiye, melisa, yonca, karahindiba, bakla, acı bakla, hodan, nane, kabak çeşitleri, ayçiçeği, ıhlamur, iğde, kestane, erguvan, yalancı akasya...
Her canlı türünde olduğu gibi bal arıları da yaşamlarını sürdürebilmek için besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Bal arılarının doğal besin maddeleri; nektar, bal ve polendir.
Delikler, şişenin tabanına yakın ve birbirine eşit mesafede olmalıdır. 3. Şişenin alt kısmına, su, şeker ve sirke karışımını doldurun. Karışımın miktarı, şişenin yarısını geçmemelidir. Şeker ve sirke, sarıca arıları cezbedecek ve tuzağa düşmelerini sağlayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri