Boş geçen derslere pedagojik açıdan o dersin branş öğretmenin girmesi gerekmektedir. Bu da boş geçen derslere telafi programı hazırlamakla mümkün olacaktır.
değil. boş derslere girmek müdür ya da yardımcısının görevidir.
Evet,mevzuatta var.Nöbetçi öğretmenin dersi varsa müdür yardımcısı girer.
Nöbetçi öğretmenlerde branş ayrımı yapmaksızın, boş geçen derslere girenlerin, o günler için yürütülmesi öngörülmüş olan müfredatı aynı şekilde uygulamaları şartıyla, okuttukları derslerin öncelikle aylık karşılığında değerlendirilip, aylık karşılığını dolduruyorsa ek ders ücreti ödenecek.
(7)Nöbetçi öğretmen, o gün gelmeyen öğretmenleri tespit ederek ilgili müdür yardımcısına bildirir, boş geçen derslere girerek defteri "Nöbetçi Öğretmen" yazarak imzalar; öğretmenlerin durumlarını ve boş derslerin nasıl doldurulduğunu nöbet defterine geçirir.
İlgili 22 soru bulundu
Mevzuata göre derse geç kalan öğretmen, önce sözlü olarak uyarılıyor. Sözlü uyarıyı dikkate almayanlar ihtar ediliyor. Bir ayda iki kez geç kalanlar hakkında ise disiplin soruşturması başlatılıyor. Ücret veya maaştan kesme cezası veriliyor.
Dersin yoksa nöbet dışında okulda olmak zorunda değilsiniz. İdari görevlendirmede olmaz.
Sükuneti sağlamak için bile olsa görevi olmadığı halde boş geçen derse girmek üzere görev verilen öğretmene her şart altında ek ders ücreti ödenmelidir.
Yasal mevzuat gereğince nöbetçi öğretmenin boş derse girerek o dersin eğitimini vermesi halinde ek ders ödemesi yapılır. Yalnızca sınıf düzeni amacıyla derse girmesi durumunda ise ek ders ödemesi yapılmaz.
MAHKEMEDEN; “ ÖĞRENCİNİN BULUNMAMASI NEDENİYLE YAPILAMAYAN DERSLER İÇİN DE EK DERS ÖDENMESİ GEREKİR” KARARI.
KamuAjans.Com-Eğitimci Yazar Sedat DEGER idare mahkemesi kararına atıfta bulunarak ve kanunlara göre kaleme aldığı yazısında öğretmenlerin ders yükü sayısına göre günlerinin boşaltılmasını talep edebileceğini ifade etti.
Ancak sabah ilk dersten yarım saat önce göreve başlayıp, ders görevlerine devam edip son dersten yarım saat sonra görevden ayrılmak zorunda olan nöbetçi öğretmene öğle arasında dinlenme ve beslenme gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere zaman verilmemesi kabul edilebilir değildir.
Öğretmenler haftanın mevcut tüm ders saatlerini doldurmuyorsa boş gün talebinde bulunabilir.
Evet zorunlu. Her kur için “46” saattir. Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek zorundadır. Öğrenci devamsızlığı “48” saate ulaşınca devamsızlıktan kalır.
Bütünleme sınavları olur. Olmazsa bazı okullarda yaz okulu olur.
Bir dersten kaldığımda aynı dersi ne zaman almak zorundayım? MADDE 28 – (1) Bir dersten başarısız olan, devamsızlıktan kalan ya da bir dersi alması gereken yarıyılda/yılda almayan veya alamayan öğrenciler, bu dersi tekrar verildiği ilk yarıyılda/yılda almak zorundadırlar.
Sınıfta içilen çay veya kahve hiçbir şekilde derse veya anlatıma engel olmamakta.
6. Nöbetçi öğrenci sadece sınavı varsa ve idareden izin almak kaydıyla derse girebilir. 7. Nöbetçi öğrenci okul kıyafetinde olmalı , elbiseler temiz , düzgün , ütülü , ayakkabılar boyalı , saçlar taralı ve bakımlı olmalı.
b) Birden fazla okulda ders görevi bulunan öğretmenlere kadrosunun bulunduğu okulda, kadrosunun bulunduğu okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet görevi verilir. c) (Değişik:RG-5/9/2019-30879) Nöbet görevi, ilk dersten 30 dakika önce başlar, son ders bitiminden 30 dakika sonra biter.
Yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılan ders görevleri, ders görevinin yapılmış sayılacağı haller ile yüz yüze yapılan ders görevleri dışındaki ek ders görevleri hariç, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında aylık karşılığı ders görevini doldurmayanlara ek ders ücreti ödenmez.
"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir." şeklinde düzenlenmiştir.
Branş öğretmeni haftada kaç saat derse girerse girsin en fazla 20 saat toplam ek ders alabilir. Ek dersi 20 saatten fazla olsa bile 20 saat ek ders alır. Örneğin haftada 34 saat derse giren bir öğretmenin haftalık alması gereken ek ders sayısı 20 saat olmalı ancak bu öğretmene 20 saat ek ders yazılır.
Türkiye'de 2002-2003 eğitim öğretim yılında ilköğretimde 28, ortaöğretimde 22 olan öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, 2021-2022 döneminde ilköğretimde 15, ortaöğretimde ise 13'e indi.
Milli Eğitim Bakanlığı bağlı okullarda sınıf/şube oluşturma işlemlerinde öğrenci sayılarının mevzuatta belirlenen üst sınırı aşmaktadır. 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 50. maddesinde "Birleştirilmiş sınıflar da dahil olmak üzere bir öğretmene düşen öğrenci sayısı 40 dan fazla olamaz. "hükmü yer almaktadır.
13- İzinli olan veya herhangi bir mazeretinden dolayı derse gelmeyen öğretmenlerin yerine derse girmeleri gerekmektedir. 14- Öğretmenler kurulunca yapılan zümre, sınıf öğretmenleri gibi toplantılara katılmaları gerekmektedir. 15- okul müdürü veya yardımcıları tarafından verilecek görevleri yerine getirmekle sorumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri