2- Boş Kadro Değişikliği: Kamu kurumunun kadrolar üzerinde sınıf, unvan ve derece değişikliği yapabilmesidir. Örneğin bir kamu kurumunun memur kadrosunu verip(iptal edip), mühendis kadrosunu istemesi(ihdas) boş kadro değişikliğidir. Bu değişiklik çok önemlidir ve bir nevi kadro ihdası anlamına gelmektedir.
Dolu Kadro: Atama prosedürü çerçevesinde ataması gerçekleştirilmiş boş olmayan kadrodur. İstisnai Kadro: 657 sayılı Devlet memurları Kanununun atama, sınavlar, kademe ilerlemesi ve derece yükselmesi dışında kalan bütün hükümleri uygulanmak suretiyle atanacak kadroları ifade eder.
Memur Atama İptal Davası Nedir? Memurların il içinde veya il dışında görev yaptığı yerden bir başka yere isteği dışında atanması ya da kendisinin atanma talep ettiği göreve atanmaması işlemleri memur atama iptali davalarında en çok görülen nedenlerdendir.
Kadro tıkanıklığı bulunan personel tespit edilerek kadro şubesine bildirilir. Kadro şubesinden bildirilen dolu kadro değişiklikleri ile personelin kadro derece değişikliği yapılır. Yapılan kadro derece değişiklikleri için toplu olur alınır. Alınan terfi onayı terfi listesine, ayrıca HİTAP'a işlenir.
Kadro derecesi ise atanılmış ve/veya işgal edilmekte olan kadronun karşılığı olarak devletin tahsis etmiş olduğu rakamı/dereceyi ifade eder. - Terfi; Memurun bulunduğu kademe ve dereceden bir üst kademe ve dereceye yükseltilmesidir.
İlgili 45 soru bulundu
2- Boş Kadro Değişikliği: Kamu kurumunun kadrolar üzerinde sınıf, unvan ve derece değişikliği yapabilmesidir. Örneğin bir kamu kurumunun memur kadrosunu verip(iptal edip), mühendis kadrosunu istemesi(ihdas) boş kadro değişikliğidir. Bu değişiklik çok önemlidir ve bir nevi kadro ihdası anlamına gelmektedir.
Kadro Dereceler Kadroların Üzerinde Değil Memurun Kazanılmış Hak Aylığı Üzerinde Olmalı ve İlerlemelidir. Bilindiği üzere memurların gerek yer değiştirmelerinde gerekse görevde yükselmelerinde boş kadronun kadro derecesi o kadroya atanmak isteyen personelin kadro derecesiyle uygun olması gerekmektedir.
“Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.
Memurluktan Çekilenlerin veya Çekilmiş Sayılanların Yeniden Atama İşlemleri. Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.
Kadroya geçenler, görevde yükselme ve tayin gibi tüm haklardan yararlanabilecek. Tayin hakkı, 1 yıl sonra verilecek. Belediyelerdeki sözleşmeliler de düzenleme kapsamında yer alıyor.
Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Derece ilerlemesi; memurun bulunduğu hizmet sınıfı içinde bir üst dereceye geçmesidir.
KADRO DERECESİ: Devlet memurunun atanmış olduğu kadroya bağlı olan unvan derecesidir. SINIF: Devlet memurlarının bulundukları unvanları birbirinden ayırmak ve hizmet durumlarını ifade etmek için farklı kategorilere göre belirlenmesidir.
..." hükmü ile 63 üncü maddesinde, "Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile isbatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62 nci maddedeki süre içinde işe başlamayanların atanmaları iptal edilir ve bunlar 1 yıl süreyle Devlet memuru olarak istihdam edilemezler.
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
4 B Sözleşmeli Personel Tayin Hakkı
4 b sözleşmeli personel hakları arasında en başta tayin hakkı gelmektedir. Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür.
bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren doksan gün içinde kurumlarınca atanırlar.
Bakanlık müfettişleri görevden uzaklaştırma kararı alma yetkisine sahiptir. İllerde valiler il idaresine bağlı olan bütün memur ve amirleri görevden alabilir. İlçelerde ise kaymakamlar yasal koşullar sağlanması halinde emrindeki her memuru görevden uzaklaştırabilmektedir.
Memur memuriyet statüsünü 657 sayılı Kanunun hükümleri çerçevesinde sonlandırmadıkça 4/B statüsünde sözleşmeli olarak istihdam edilemez, Memurun kurumlar arası 4/B sözleşmeli personel statüsüne naklen geçişi de mümkün bulunmamaktadır.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
Vekil kadrodan asil kadroya geçenlerde 4 bin liraya kadar artış olacak. Sözleşmeli sanatçıların maaşlarının 10 bin 311 TL artarak 22 bin 921 TL'ye yükseleceği belirtildi.
4C Sigorta Nedir? Birçoğunuzun aşina olduğu Emekli Sandığı, SGK'ya dahil olduktan sonra 4c adını aldı. 4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar.
Devlet memurları isteğe bağlı tayin ve mazeret tayini isteyebilmektedir.
Liseyi bitirenlerin giriş derecesi 13, giriş kademesi 3, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir. Lise dengi mesleki veya teknik öğrenimi bitirenlerin giriş derecesi 12, giriş kademesi 2, yükselebilecek derecesi 3, yükselebilecek kademe son kademedir.
Taşeron kadroda düzenleme (4A, 4B, 4C kadro nedir?)
SGK kapsamında olanlara 4 A'lı denmektedir. B) grubu olarak adlandırılan kadrolar ise, kamu personel seçme sınavının ardından ÖSYM başkanlığınca merkezi sistemle ataması yapılan ve başka her hangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır.
1- Bir derece 15 Ocak 2016'da görevde bulunan kamu personeline verilecek. Ayrıca bu tarihten önce emekli olanlarda 1 dereceden yararlanacak. 2- Düzenleme, 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek. 3- Bir derecenin yürürlüğe girmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri