Yol Ver Levhası İçi boş ters üçgen levha, trafikte son derece önemli bir yere sahip. Peki, boş üçgen levha ne anlama gelir? Diyelim ki trafiktesiniz ve yol üzerinde bu levhayı gördünüz. Bu durumda ana yol ile tali yolun kesiştiği bir noktasınız demektir.
Tehlike uyarı işaretleri ve anlamları
Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız. Tehlike türü hakkında sürücü önceden bu levhalar vasıtasıyla uyarılır. Bu işaretleri gören sürücülerin daha dikkatli olmaları ve hızlıysalar hızlarını azaltmaları gerekir.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
Girişi olmayan yol (TT-4), trafik işaretlerinden biridir. Bisiklet, motorlu bisiklet (mopet) ve el arabaları dışındaki araçların bu yola girmelerinin yasaklanmış olduğunu belirtir. Araç sürücülerinin bu yola girmemeleri gerekir.
Kontrolsüz Kavşak Levhası T-21 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir. Karayolları Genel Müdürlüğü levha standardında 60, 75 ve 90 cm eşkenar üçgen ölçülerindedir. Karanlıkta kolay fark edilmesi için reflektif malzemeden üretilir.
İlgili 18 soru bulundu
Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor. Dikdörtgen, yuvarlak ve kare olan levhalar ise bilgi veren levhalar olarak adlandırılabilir. Kare levhalar sürücüyü yol üzerindeki durumlar için bilgilendirir.
Kontrolsüz kavşaklarda sağdaki araçlara ilk geçiş hakkı verilmelidir. Motorsuz taşıt sürücüleri, LTT ve iş makineleri sürücüleri, motorlu araçlara ilk geçiş hakkını vermek zorundadır. Tali yoldan gelen araç sürücüleri anayoldaki araçlara ilk geçiş hakkını verirler.
Halk arasında trafikte yasak işaretleri olarak da geçen bu işaretler, sürücüleri yol üzerindeki tehlikelere karşı uyarma rolünü üstlenir. Çoğunlukla üçgen formda ve kırmızı bir çerçeve içerisinde tasarlanan bu levhalar virajlı yolları, yoldaki kasisleri, yaya geçitlerini ve kavşakları tespit etmeye yarar.
Kontrolsüz Demiryolu Geçidi: En az İki hatlı demiryolu geçidine gelindiğini ve geçiş hakkının demiryolu araçlarına verilir. Kontrolsüz Demiryolu geçidi:Tek hatlı kontrolsz demiryolu geçidinde olunduğunu ve geçiş hakkının onlara verilmesi gerektiğini bildirir.
Çıkmaz yol levhası: ileride çıkmaz yol olduğunu bildirir ve çıkışı olmayan yolların girişlerinde kullanılır Trafik bilgi işaretleri, sürücü ve yayalara yol / yolun yakın çevresinde bulunan yerleşim yerleri ve hizmet birimleri hakkında bilgiler vermektedir.
50 Azami Hız Sınırlaması Anlamı Gidişli Gelişli Yol Levhası İşareti Tabelası
işareti de denilebilir; Sisli veya sis oluşma olasılığı olan yollarda sürücülerin yolun yönünü ve şerit. takibini sağlıklı takip edebilmesine yardımcı olmak.
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi). Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
Üçgen şeklindeki uyarı levhaları; güvenli olmayan eylemler için kullanılan levha çeşitlerindendir.
Tehlike Uyarı İşaretleri
Büyük bölümü üçgen levhalardan oluşan tehlike uyarı işaretlerinin sayısı ise 52. Bu uyarı işaretleri arasında en sık rastlananları ise sağa viraj, sola viraj, kasisli yol, yaya geçidi ve okul geçidi gibi levhalar oluşturuyor.
Sürücüleri bilgi ve işaret vermek amacıyla yol üzerinde güzergahları bildiren, hız durumunu bildiren işaret ve levhalar bilgilendirici işaret ve levhalar olarak görülmektedir. Genel olarak bilgiler işaret levhaları kare ve dikdörtgen şeklinde bulunur.
Mecburi Yaya Yolu Sonu Levhası TT-39b: Yaya yolunun sona erdiğini bildirir. Mecburi Yaya Yolu işaret levhası ile belirtilen zorunluluğunun sona erdiğini belirtmek için kullanılır. Mecburi Yaya Yolu Sonu Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
Bisiklet Giremez Levhası TT-8: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.
Taşıt Giremez Levhası: Bu işaret levhası bisiklet, motorlu bisiklet ve el arabası dışındaki her türlü taşıtın girmesinin yasak olduğunu bildirir. Trafik Tanzim işareti kategorisinde yer almaktadır. Taşıt Giremez Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
Bisiklet Geçebilir Levhası T-13: Bir bisiklet yolunun bu işaretin konulduğu yola bağlandığını ya da bisikletlilerin yol eksenine dik olarak karşıya geçebilecekleri kesimleri belirtmek için kullanılır. Bisiklet Geçebilir Levhası T-13 bir tehlike uyarı işaretidir. Kırmızı üçgen içerisinde siyah simge şeklindedir.
Bir eşkenar üçgen içerisinde bulunan ünlem işareti, kullanıcıyı ürün ile birlikte verilen kullanım kılavuzu içinde önemli kullanım ve bakım (servis) talimatlarının bulunduğu konusunda uyarmaktadır.
Tali yol genellikle ana yola bağlanan veya onunla paralel seyreden trafik yoğunluğunun daha az olduğu ikincil yolları ifade eder. Bu yollar ana yola alternatif rotalar sunar ve sürücülere farklı güzergahlar kullanma imkanı tanır.
Dönel kavşaklarda geçiş üstünlüğü kavşak içerisindeki araçlara aittir. Eğer iki araç aynı anda kavşak girişlerine geldiyse diğerine göre sağdaki araç önce kavşağa girer.
Trafikte Sorumluluk Hareketi - Trafikte geçiş üstünlüğü olan araçlar sırasıyla; ambulans, itfaiye araçları, polis araçları ve sivil savunma araçlarıdır. | Facebook.
Motorlu taşıtların sağdan gelen diğer araçlara karşı üstünlüğü bulunuyor. Her zaman motorsuz araçlar, motorlu araçlara yol hakkı vermek zorunda. Dönel kavşağa gelen sürücüler, kavşak içindeki araçlara geçiş hakkı tanımalı. Bir mülkten çıkan araçlar da ana yoldan gelen araçlara geçiş hakkı tanımalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri