Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Boşandıktan sonra soyadımın değiştiğini nasıl öğrenirim?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Boşandıktan sonra soyadımın değiştiğini nasıl öğrenirim?

Boşanma kararının hangi evrelerden geçip nüfusa işlendiğini, Boşandıktan Kaç Gün Sonra Kimlik Nüfus Cüzdanı Değişir yazımızda anlatmıştık. Boşanmanın nüfusa geçmesi halinde, E Devlet' e girdiğinizde profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu halde başka bir işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: armagand.av.tr

Boşanma sonrası soyadı değişikliği ne kadar sürer?

Aile mahkemesi hakimi, re'sen (kendiliğinden) boşanma davasının kesinleşmesiyle nüfus müdürlüğüne müzekkere yazacak ve kararın kesinleştiği bildirerek soyadının değişmesini talep edecektir. Bu değişiklik en fazla bir hafta içinde gerçekleşir ve boşanan kadın E-devlet üzerinden bu durumu kontrol edebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

E devlette boşanmış olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Şifreniz ile sisteme girdikten sonra e-hizmetlere giriş yapmalısınız. E-hizmetler alanında mahkeme dava dosyası sorgulama alanına girmelisiniz. Bu işlem sonrasında dosya detaylarına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tulinbabaoglan.av.tr

Boşanma kararı nüfusa ne zaman geçer?

Bu süre geçtikten sonra (karara itiraz edilmemişse) karar kesinleşir ve genelde 4 – 5 gün içinde boşanma kararı nüfusa geçer. Boşandıktan sonra nüfus cüzdanının, kimliğin değiştirilmesi için istenilen nüfus müdürlüğüne, yurt dışında konsolosluğa başvurulabilir. Nüfus cüzdanının aynı gün değişmesi mümkün olabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: armagand.av.tr

Boşanma davası sonucu e devlette görünür mü?

Konu ile ilgili detaylar sürekli olarak güncellenmekte ve sisteme kaydedilmektedir. Ayrıca e-devlet tarafından sunulan hizmetlerden biri de hakkınızda açılmış olan dava olup olmadığının sorgulanması olacaktır. www.turkiye.gov.tr/davalarim aracılığı ile sorgu yapmak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: akillar.av.tr

boşandıktan sonra soyadı nasıl değişir?

İlgili 35 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Boşanma davası Uyapta nasıl görünür?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.linkedin.com

Uyaptan boşanma davası sonucu nasıl öğrenilir?

Sisteme giriş yap butonuna tıklayın “ Dosya Sorgulama“ düğmesine tıklayın, dosyanızın işlem gördüğü yeri, Adli Yargı, İdari Yargı, ya da Adli Tıp bölümünü, davanızın görülmekte olduğu il, adliye, mahkeme, T.C Kimlik Numarası ve Cüzdan Seri No'sunu sisteme girdikten sonra sorgula düğmesine tıklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Nüfus kayıt örneğinde boşanmış yazar mı?

Boşanma Davasından Sonra Nüfus Cüzdanında Ne Yazmaktadır? Eski zamanlarda boşanan tarafların nüfus cüzdanı bölümünde dul veya boşanmıştır gibi kelimeler yazılırdı. Ancak değişen yeni kanunlarla beraber bu özellikler kalkmıştır. Evli yerine bekar ifadesinin gelmesine karar verilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

Boşanma kararinin nufusa kim gonderir?

Boşanma süreci bittikten sonra kesinleşme şerhi olan karar mahkemede mahkeme Kalem Müdürü tarafından 1 hafta içerisinde Nüfus Müdürlüğü'ne gönderilir. Bunun için ayrıca talepte bulunmaya gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Boşandıktan sonra tebligat ne zaman gelir?

Tebliğe çıkma ve davalıya ulaşma süreci ise ortalama olarak 10 gün sürmektedir. Dolayısı ile toplamda 12 gün içerisinde boşanma davasındaki tebligat davalıya ulaşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gizemuzun.av.tr

Boşanma bitince e devlette ne yazar?

Boşanmanın nüfusa geçmesi halinde, E Devlet' e girdiğinizde profilinizde yeni soyadınızı göreceksiniz. Bu halde başka bir işlem yapmanıza gerek kalmayacaktır. Boşanma kararınızı hakim mahkemede yüzünüze karşı söylediğinde boşandığınızı sanmayın demiştik.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: armagand.av.tr

Boşanma davası bittikten sonra ne yapılmalı?

Boşanma kararının kesinleşmesi neticesinde, kararın kesinleştiğini gösteren “kesinleşme şerhi” yazılır. Kesinleşme şerhi, boşanma kararını veren aile mahkemesi kalemi tarafından yazılır ve mahkeme hakimi tarafından imzalanır. Bu şekilde hazırlanan kesinleşme şerhi dava dosyasına da eklenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yasaroksuz.av.tr

Mahkeme kararı e Devlete ne zaman düşer?

Açılan dava normal şartlarda bir hafta içinde e devlet sistemine düşer. Bazı durumlarda bu süreç 2 ile 3 gün içinde de sisteme yansıdığı olur. Dava açıldıktan yaklaşık 30 ile 40 gün sonra duruşma davetiyesi kişiye PTT ile tebliğ edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuksitesi.com.tr

E-devlet üzerinden soyadı değişikliği nasıl yapılır?

NASIL BAŞVURU YAPILIR? Söz konusu başvurular e-Devlet aracılığı ile alınmaktadır. Aşağıda yer alan bağlantıya tıklayarak e-Devlet'e giriş yapın. Ardından; arama kısmına "Ad ve Soyadı" yazdıktan sonra "İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması" seçeneğine tıklayın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Soyadı değişikliği süreci ne kadar sürer?

İsim ve soyadı değiştirme davası, gerekli prosedürler hızlı bir şekilde yerine getirildiğinde ilk celsede veya en geç ikinci celsede tamamlanır. Dava mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte 3 ay – 5 ay gibi bir sürede tamamlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Eski eşin soyadını kullanma ne kadar sürer?

Eski eşin soyadını kullanma hususunda 1 yıllık dava zamanaşımı süresi öngörülmüştür. Bu süre hak düşürücü süre olmadığı için 1 yıl geçmesine rağmen davanızı açabilirsiniz. Ancak davalı yani eski eş bu durumu hakime zamanaşımı defi olarak belirtebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozansoylu.av.tr

Boşandıktan sonra nüfus cüzdanında ne yazar?

Eskiden boşanma sonrası nüfus kâğıdında ” dul ” ” boşanmış ” gibi ibareler yer almaktaydı. Artık sadece ” bekâr ” ibaresi yazılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: benli.av.tr

E devlette neden boşanmış yazıyor?

Boşanma davası aile mahkemesi tarafından UYAP sistemine işlendiğinde E-Devlet üzerinde de görünür hale gelir ve bu sayede kendi açtığınız boşanma davasını veya size açılan boşanma davasını rahatlıkla görebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Boşanma karari belgesi nereden alinir?

Boşanma kararı, herhangi bir ülkenin mahkemesinde alınabilen bir belgedir. Bu belgenin çevirisi ise genel olarak diğer ülkelerde, mahkemede kullanmak veya kurumlardan alınacak sosyal yardımlardan faydalanmak için kullanılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: transcom.com.tr

E devlette eski eş görünür mü?

E-Devlet üzerinden aşağıdaki belgeler alınabilmektedir. Kişi Kayıt Örneği: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları var ise Eski Eş/Eşlerine (İsteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: antalya.gov.tr

Boşandıktan sonra resmi nikah ne zaman yapılır?

Boşandıktan sonra tekrar evlenmek için beklenmesi gereken bir süre var mıdır? Boşanan kadının aynı kocası ile evlenmeyecekse, boşanmanın kesinleşmesinden sonra 300 günlük bekleme – iddet süresi vardır. Evlenme süresi de denilmektedir. Bu sürenin hâkim kararıyla kaldırılması iki halde mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: armagand.av.tr

Geçmişe dönük boşanma belgesi nereden alınır?

Kararları veren mahkemelerden alabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Mahkeme kayıtlarına nasıl ulaşılır?

Vatandaş Portal Bilgi Sistemi (Vatandaş Portalı) sayesinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan tüm vatandaşlarımız; Adli yargı, idari yargı ve icra birimlerindeki tarafı oldukları dosyaları Vatandaş Portalına (https://vatandas.uyap.gov.tr) adresinden e-Devlet şifresi aracılığıyla giriş yaparak takip ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uyap.gov.tr

Karara çıkmış dosya nasıl görüntülenir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saati dahil tüm bilgilere erişilir. Eğer dosya durumu karara çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Boşanma davası nasıl sorgulanır?

Dava dosyalarının içeriğine vatandaşlar da avukatlar gibi erişebilir. https://vatandas.uyap.gov.tr/ adresinden vatandaş UYAP'a girerek sol taraftaki menüden sırasıyla 'dosya işlemleri' sekmesine, açılan sekmelerden de 'dosya sorgulama' sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esranuraydemir.com
Önceki makale
3 üssü 4 kaç olur?
Sonraki makale
Mavi diploma Yeterli Mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT