LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
10 yılı dolan LPG tanklarının imha edilmesi gerekir. Araç sahiplerinin LPG tank sürelerini belirli sürelerle takip etmesi öneriliyor. Süresi geçen tankların tespit edilmesi durumunda ceza işlemi uygulanıyor.
Bununla birlikte LPG'li araç kullanan kimi kişiler araç muayene istasyonlarında otomobillerine yüklü LPG tanklarının kullanım süresi 10 yıl dolduğu için vize alamıyor. Zira yasaya göre ömrü 10 yılı aşkın LPG tanka sahip araçların trafiğe çıkması yasak.
LPG tanklarının kullanım ömrü, imalatçıları tarafından belirlense de genel kanı, LPG tanklarının her 10 yılda bir yenileriyle değiştirilmesi gerektiği yönündedir. Türkiye'de araç muayenelerinden sorumlu TÜVTÜRK de bu sürenin maksimum 15 yıl olabileceğine dikkat çekiyor.
LPG tankımın süresi bitti ne yapmalıyım? LPG/CNG tankının süresi biten araçlar, muayeneye gelmeden önce tank değişimi yapmışlarsa; Muayeneye gelirken Yakıt Sistemi Montaj Belgesi getirmek durumundadırlar.
İlgili 22 soru bulundu
Lpg tankının değişim maliyeti, aracınızda bulunan tankın boyutu ve şekline göre değişiklik gösterecektir. Ancak ortalama olarak 600 ₺ ile 1200₺ arasında bir maliyeti vardır. Gaz tankı değişimi takribi 2 – 3 saat sürmektedir. Belgelerin teslimi ise bazı durumlarda ertesi güne sarkabilmektedir.
Üretim tarihinden itibaren 10 yıl boyunca kullanılabilen LPG tankların son kullanma tarihlerinde değiştirilmeleri zorunludur. Ayrıca bazı etkenlerden dolayı ya da araç sahiplerinin tank çeşidini değiştirmek istemesinden dolayı da tank değişimleri yapılmaktadır.
Simit Tank Modelleri; Stepne yerine montaj yapılabilindiği için en çok tercih edilen, bagaj kapasitesine engel olmayan avantajlı modellerdir. 35 Litre, 40 Litre, ve 42 Litrelik kapasitelere sahiptir.
Benim tank da 42 litrelik. Maksimum 33 litre alıyor. Şamandıranızda sorun olabilir. Tank basınçlı olduğundan maksimum %80 dolum kapasitesindedir.
Depoda ve enjektörlerin yanındaki o düzeneğin üzerinde üretim tarihleri yazıyor. Belirteyim deponun ömrü 10 yıldır 10 yaşından eski depolara sızdırmazlık raporu verilmez ve güvenli olmaz.
LPG Tank Belgeleri Kontrolleri
İşlemlerde bulunan mühendis tarafından oluşturulan tadilat projesi ve hesaplarda muayene sırasında istenir. Muayene öncesinde tank değişimi yapılmış ise ona dair de montaj belgeleri talebi oluşur.
tankın tarihi 2010 yılını doldurmuş oluyor. bu şekilde muayeneden geçmedi. araç muayenede. her 10 yılda bir lpg tankın değişmesi zorunludur.
TÜVTÜRK muayene istasyonuna gitmeden önce LPG tankları, TÜRK STANDARTLARI ENSTİTÜSÜ'nden Hizmet yeri almış TSE'li firmalar tarafından değiştirilerek tadilat projesi düzenlenmesi gerekmektedir. TSE'li firmalar tarafından onaylanmış tadilat projesi ile TÜVTÜRK'e gidilerek araç muaneyesi yaptıralabilir.
Tank tamamen boş kalırsa sıkıntı olur contalar vs kuruma yapar,ara ara düğmeye basıp LPG/benzin geçişi zor olmasa gerek.
Aracın gaz beynine kaloriferden sıcak su az geliyorsa, manifold zarar gördüyseveya araç hararet yapıyorsa, araç çekişten düşer. Karbüratör kelebeğinin hava alması ve lpg beyninin tam ısınmaması da, aracın çekişinin düşmesinde etkili olur.
LPG Ruhsata İşleme İşlemleri
Araç kullanıcısı bu evraklar ile birlikte TüvTürk'e randevu alarak müracaat eder. Gittiğinde LPG'yi ruhsata işleteceğini söylemelidir. TüvTürk'den çıkınca Noter'e gidilerek LPG ruhsata işlenir.
LPG'li Araç 100 km'de Kaç Litre Gaz Yakar? Genel olarak, LPG ile çalışan bir araç 100 km yol yaptığında yaklaşık 5-8 litre LPG tüketebilir. Bu rakam, aracın modeline, sürüş tarzına ve diğer faktörlere göre değişebilir.
Benim tankım da 45lik simit. Genelde 38-39 litre civarı alır. Şehir dışında 450 nin üzerinde 460-470km sakin kullanım ile, şehir içi ise 400 ile 430 km arası değişiyor.
47lt lık LPG deposunu fulledim. Tam 36 lt aldi. Konu kilitlenebilir.
Şehir içi 350 375 standarttır. Şehir dışı 500'e kadar yolu var. 42 lt gazla 1.2 78 hp aracımla s.dışı 600 km yol gidiyorum.
Dünya'da büyük bir kesim tarafından tercih edilen BRC, aynı zamanda profesyonel ve güçlü alt yapısıyla hizmet sunan önemli bir LPG kit markasıdır. Farklı otomotiv markaları ile çalışarak, kalitesini dünyadaki birçok ülkede ispatlayan BRC, en iyi LPG markası arayışında olanların da ilk tercihidir.
LPG/CNG tadilatlarında ek olarak, sistemin montajını yapan firma tarafından düzenlenmiş Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ile birlikte araç muayenesi için gerekli diğer belgeleri (Ruhsat/TrafikTescil Belgesi, vergi borcu sorgusu, zorunlu trafik sigortası) hazır ederek TÜVTÜRK Muayene İstasyonları'na gelmelidir.
LPG'si sökülen araçlarda dönüşüm ruhsata nasıl işlenir? - YouTube. LPG'si sökülen araçlar fenni muayeneden geçmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri