Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Boşanma davasında deliller en son ne zaman sunulur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Boşanma davasında deliller en son ne zaman sunulur?

Boşanma davasında deliller ne zaman sunulur? Dava açılırken veya devamında deliller sunulabilir. Ancak boşanma davasında deliller, yargılama aşamasında her zaman sunulamamaktadır. Deliller en son olarak ön inceleme duruşmasından itibaren iki hafta içerisinde sunulmazsa delil bildirme hakkını kaybedecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Deliller en son ne zaman sunulur?

İstinaf aşamasında sonradan delil sunmak, mümkün değildir. Delil ibrazı yerel mahkemeye başvuru sırasında sunulur. Yeni delil olsa dahi birinci basamak mahkemenin tahkikat aşamasının son bulması halinde yeni delil gösterilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukif.com

Çekişmeli boşanma davası kaç celsede biter?

Çekişmeli boşanma davalarının kaç celse süreceği somut olaya ve dosyanın içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Celse sayısı olarak değerlendirildiğinde ise genellikle çekişmeli boşanma davaları 6-7 celsede sonuçlanır. Fakat burada belirtilmesi gereken husus bu sayının net olarak belirlenememesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Mahkemeye sonradan delil sunulur mu?

(1) Taraflar, Kanunda belirtilen süreden sonra delil gösteremezler. Ancak bir delilin sonradan ileri sürülmesi yargılamayı geciktirme amacı taşımıyorsa veya süresinde ileri sürülememesi ilgili tarafın kusurundan kaynaklanmıyorsa, mahkeme o delilin sonradan gösterilmesine izin verebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Boşanma davasında deliller nasıl sunulur?

Her davadaki gibi boşanma davasında en önemli madde, delildir. Tanık beyanı ve eşlerin davaya elde ettiği deliller dosyaya sunulmalıdır. Tanık delili her ne kadar kesin delil olmasa da tanık, hukuka ve hakkaniyete uygun olarak ifade vermelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozhukuk.org

Boşanma Davasında Deliller (Hukuka Aykırılık, WhatsApp, Aldatma, vs.) - Avukat Serpil Çınar

İlgili 20 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Boşanmada telefon mesajları delil olur mu?

Boşanma davalarında hukuka uygun birçok delil sayılabilir: Banka dekontları ve banka hesap dökümleri, mesajlaşma ekran görüntüleri, telefon arama ve kısa mesaj(SMS) kayıtları, tanık beyanı, uzman görüşü, bilirkişi raporu, düğün CD'leri ve nüfus kayıtları bu delillerin başında gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Kamera görüntüsü delil sayılır mı?

Gizli/izinsiz bir şekilde alınan ses, fotoğraf veya video kayıtları, belli usullere riayet edilerek hukuka uygun bir şekilde elde edildikleri takdirde özel hukuk davalarında ve ceza yargılamalarında delil değerine sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Delil dilekçesi ne zamana kadar sunulur?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi ön inceleme duruşmasından önce delillerin bildirilmesi yönünde kesin süre verilmesinin doğru olmadığına değinerek, kesin mehil dahi verilse tahkikat aşamasına kadar tanık (delil) sunulabileceğine hükmetmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forahukuk.com

Deliller hangi aşamada toplanır?

Buna göre usulüne göre yapılmış tebligata rağmen sanık gelmemiş ise sorgusunun yapılmamış olması delillerin tartışılmasına engel değildir. Daha sonra gelen sanığa yokluğunda yapılan işlemler okunacaktır. Asıl olan tüm delillerin soruşturma ve duruşma hazırlığı evresinde toplanmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Delil tespiti Ne zaman istenir?

Delil Tespitinin Mahkemeden İstenebileceği Durumlar

Kanunda açıkça öngörülen durumlra dışında, delilin hemen tespit edilmemesi durumunda kaybolacağı yahut ileri sürülmesinin önemli ölçüde zorlaşacağı ihtimal i varsa, bulunuyorsa hukuki yarar var sayılır ve delil tespiti istenebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: seherkirbascanikoglu.av.tr

Boşanma davası kaç yılda sonuçlanır çekişmeli?

Anlaşmalı boşanma davaları ortalama 1 ile 3 ay arasında sonuçlanabilmektedir. Çekişmeli boşanma davaları ise istinaf ve temyiz süreçleri ile birlikte ortalama 3 ile 5 yıl arasında sonuçlanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: delilavukatlik.com

Çekişmeli boşanmada mal paylaşımı kaç yıl sürer?

Belli bir süreye tabi olarak açılacak olan davadır. Dava, boşanma davası sona ermeden karara çıkmayacaktır. Boşanma davasının sona ermesi ve taraflar adına boşanma kararı verilmesi halinde mal rejimi davasına devam edilecektir. Boşanma kararının kesinleşmesi tarihinden itibaren 10 yıllık süreye tabidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cinar.av.tr

Eşlerden biri boşanmak istemezse ne olur?

Yani kısaca anlatmak gerekirse bir tarafın boşanmak istememesi boşanma davasının red sebebi değildir. Eşlerden birinin boşanmak istememesi durumda dava çekişmeli boşanma davası olarak görülecektir. Bu durum da yalnızca boşanma dava sürecinin uzamasına neden olmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Delil sunma süresi nedir?

Hukuk Muhakemeleri 140/5 maddesi uyarınca “Ön inceleme duruşmasında, taraflara dilekçelerinde gösterdikleri, ancak henüz sunmadıkları belgeleri mahkemeye sunmaları veya başka yerden getirtilecek belgelerin getirtilebilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmaları için iki haftalık kesin süre verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugsanyilmaz.av.tr

Neler delil olarak kabul edilir?

Ceza muhakemesinde maddi gerçek araştırıldığından her şey delil olarak kabul edilir. Bu, delil serbestliği ilkesinin bir sonucudur. Ancak, ceza yargılamasında maddi gerçeğe ulaşmak amacıyla, sınırsız, hukuk kurallarına aykırı ve sanık haklarını hiçe sayan yöntemler izlenemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugsanyilmaz.av.tr

Delil dilekçesi verilmezse ne olur?

Süresi içinde cevap dilekçesi vermeyen ve bu itibarla kanunen davacının iddialarını inkâr etmiş sayılan davalıya delillerini ileri sürebilmesi için ayrıca bir süre verilemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekavukat.com

Deliller mahkemeye nasıl sunulur?

Medeni usul hukukunda genel kural delillerin taraflarca hazırlanarak mahkemeye sunulmasıdır, hakim re'sen delil toplayamaz. Taraflar maddi vakıayı ispata yarayan delillerini dava dilekçesinin ekinde davalı sayısının bir fazlası kadar olacak şekilde örnekleri ve onaylı suretleriyle mahkemeye bildirmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetekin.av.tr

Delil hangi hallerde reddedilir?

(2) Ortaya konulması istenilen bir delil aşağıda yazılı hâllerde reddolunur: a) Delil, kanuna aykırı olarak elde edilmişse. b) Delil ile ispat edilmek istenilen olayın karara etkisi yoksa. c) İstem, sadece davayı uzatmak maksadıyla yapılmışsa.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Delil tespitinden sonra ne yapılır?

Delil tespiti kararı icra edildikten sonra, hem delil tespiti kararına hem de delil tespiti işlemine itiraz edilebilir (HMK m. 404). İtiraz, delil tespitini yapmış olan mahkemeye yapılır. Delil tespitine itiraz bir süreye bağlı değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

2 delil listesi sunulabilir mi?

İkinci bir tanık listesinin verilemeyeceğine ilişkin kural, aynı zamanda davaların makul süre içinde bitirilmesi açısından usul ekonomisine hizmet eden bir kuraldır.” ifadeleri kullanılmıştır. Bu kuralın aksinin uygulanması mümkün değildir. Tarafların muvafakati halinde dahi ikinci tanık listesi verilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arslanavukatlikburosu.com

2 haftalık kesin süre ne zaman başlar?

Sürelerin ilk günü, tebliğ tarihi mi yoksa ertesi gün müdür? Süreler gün olarak belirlenmiş ise tebliğ (veya tefhim) edildiği gün hesaba katılmaz. Süreler tebliğ tarihini takip eden günden itibaren işlemeye başlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki-sure.hesaplama.net

Günlük delil olur mu?

-Günlük, Hatıra ve Not Defterleri İle Mektuplar

Hukukumuzda kural olarak hukuka aykırı yollarla elde edilmiş delillerin mahkemece değerlendirilmesi yasaktır. Bu doğrultuda kişilerin özel hayatlarının gizliliği ihlal edilerek edinilmiş mektup veya günlük gibi yazılar yasak deliller olarak değerlendirilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: av-saimincekas.com

Whatsapp ekran görüntüsü delil sayılır mı?

Bu sebeple her hangi bir sorun sebebiyle ispat niteliği taşımakta olan Whatsapp uygulamasına sıklıkla başvurulmaktadır. Görüşlerin bir tarafı Whatsapp yazışmaları, arama kayıtları ya da ekran resimleri gibi delilleri kabul etmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milhukuk.com

Whatsapp mesajları mahkemede çıkar mı?

Meta Inc.'in günümüz itibariyle hala Türkiye'de bir ofisi (temsilciliği) bulunmamaktadır. Bu sebeple mahkeme, WhatsApp'tan sohbet kayıtlarını talep edemeyecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Silinen whatsapp mesajları mahkemede çıkar mı?

Whatsapp'ın ülkemizde herhangi bir ofisi bulunmaması sebebiyle Mahkeme Whatsapp Kayıtlarını İsteyebilir mi sorusunun cevabı özetle “hayır”dır. Whatsapp ülkemizden giden içerikle ilgili talepleri karşılamamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asalhukukdanismanlik.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT