Botoks sizi gençleştirir mi? Hayır, botoks ile gençleşemezsiniz. Botoks yüzünüzdeki mimik kaslarımızın tekrarlayan şekilde çalışması sonucu oluşan kırışıklıkları azaltır. Böylece daha genç ve dinamik bir görünüm sağlar.
“En başından söyleyelim doğru yapılan bir Botoks ile yüz ifadesi değişmez, mimikler donmaz, kızgın veya donmuş yüzler ortaya çıkmaz.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Vitaminli parıltı botoksu, normal botoksun bazı vitaminlerle zenginleştirilerek ve cildin yenilenerek sarkmaların, kırışıklıkların en ince ayrıntısına kadar engellenmesini sağlar. Bu vitaminler sayesinde cildiniz kendini yenilerken cildinize ışıltı kazandırır, yaşlanmanın ve yer çekiminin etkilerine de karşı koyar.
Botoks cildi sıkılaştırmakta, toparlamakta etkili bir tedavi değildir. Botoks enjeksiyonu fazla aktif mimik kaslarını gevşetmek için kullanılır. Botoksun boyunda kullanıldığı tek bir alan vardır o da bazı kişilerde yaşla beraber belirginleşen ve boyun bölgesine yaşlı bir görünüm veren dikey bantların tedavisinde.
İlgili 26 soru bulundu
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Çene botoksunun masseter kasında yani yüzün alt bölgesinde bir incelmeye sebep olabileceği bilinmektedir. Bu nedenle daha oval bir yüz veya belirgin bir çene hattına sahip olmak isteyen bireylere uygun olduğu durumlarda masseter botoks uygulaması yapılabilmektedir.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks tedavisi her yaş grubuna göre farklı avantajlar sağlayan bir uygulamadır. 20'li yaşlarda yapıldığında 18'li yaşlardaki görünüme sahip olunabilir. 30'lu yaşlarda uygulandığında 20'li yaşlardaki görünüme, 40'lı yaşlarda ise 30'lu yaşlardaki görünüme kavuşulabilir.
Ancak, masseter botoksu genellikle gülüşü etkilemez. Botoks, sadece çene kaslarını hedef alır ve yüzün diğer bölgelerini doğrudan etkilemez. Dolayısıyla gülüşünüzde veya yüz ifadelerinizde büyük bir değişiklik olmaz. Yani, gülüşünüzü sergileme yeteneğiniz veya gülüşünüzün doğal görünümü genellikle etkilenmez.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Uzmanlar bir süredir botoks yerine kolajeni öneriyorlar. Bunun sebebi kolajen hem vücudumuz içerisinde bulunması nedeniyle vücudun daha kolay kabul ettiği bir madde olmasından hem de günümüzdeki en sağlıklı ve doğal yöntem olmasından dolayıdır. Balık kolajeni son yıllarda botoksa göre daha çok tercih edilmektedir.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Ayrıca evet düzenli seanslarda Botoks cildi olduğundan daha genç gösterir. Ayrıca hatırlatmakta fayda var:İki yıl boyunca düzenli olarak botoks yaptıran kişiler aynı şekilde devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir azalma ve buna bağlı yüz ifadelerinde değişim olabilir.
Yüz Bölgesinde Botoks Uygulamaları
Zaman ilerledikçe cilt dokusundaki elastin, kolajen ve hyaluronik asit miktarı azalır. Buna bağlı olarak yüzün belirli bölgelerinde kırışıklıklar ve hacim kayıpları meydana gelir. Ciltteki kırışıklık ve elastikiyet kaybı ise sarkmaya neden olur.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Botoks uygulamasına genellikle 30'lu yaşlarda başlanması tercih edilmekle birlikte kişide daha erken yaşta kırışıklıklar meydana gelmeye başladıysa daha erken bir dönemde yapılan botoks enjeksiyonu ile daha etkili sonuçlar alınabilmektedir.
1- Botoksu düzenli ve devamlı yaptırın.
Düzenli yapılan Botox, yüzde kırışıklığa sebep olan kaslarınızın zamanla zayıflamasına neden olur, yani Botoks daha uzun dayanır ve doktorunuzu daha az sıklıkta ziyaret etmenize neden olur. Botoks'a ilk başladığınızda her 3-4 ayda bir Botoks yaptırmanızı öneririz.
Botoks uygulaması için özel bir mevsim yoktur, yılın her mevsimi yaptırılabilir. Botoks çok ince uçlu bir iğne ile kasa enjekte edildiği için, herhangi bir mevsimde uygulanabiliyor. Güneşe veya sıcak havalara karşı hassasiyet oluşturmadığından yaz aylarında güvenle botoks uygulanabilir.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Alın bölgesinde çizgilenmeler ve kaş düşüklüğü olan kişiler Botoks ile Kaş Kaldırma tedavisi için en ideal adaylardır.
ANTİKOR OLUŞUMU : Eğer botoksu çok sık aralıklarla yaptırıp , uygun olmayan dozlar ve uygun olmayan formlar ile yaptırırsanız vücut bu toksine karşı antikor oluşturur . Ve siz botoks yaptığınızda maalesef tıpkı antibiyotik direnci gibi botoksa karşı da antikor direnci oluşur.
Botoks hangi bölgelere uygulanabilir? Botoks, alın, göz çevresi, kaş arası, dudak kenarları, boyun ve çene gibi yüzün farklı bölgelerine uygulanabilir.
Botoks; Dysport, kozmetik alanda mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan alın, yüz kırışıklıklarını azaltmak ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacıyla kullanılır. Botoks; Dysport kırışıklık gidermek için kullanılan bir tedavi yöntemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri