Botoksun enjekte edildiği yerden uzakta komplikasyonlara yol açma ihtimali ihmal edilecek kadar düşüktür. Enjeksiyonun bir sonucu olarak ciltte 1-2 saat süren geçici kızarıklık oluşabilir. Botoksa dair alerjik reaksiyon çok nadir görülen bir durumdur. Botoksun enjeksiyon bölgesinde morarma, geçici şişme görülebilir.
“Botoks etkisi kalıcı değildir. Ancak düzenli olarak yapılan Botoks sayesinde ileriki yaşlarda aynı doz Botoksun etki süresi uzayıp, etkisi daha belirgin olabilir. Bunun sebebi de kasların zaman içerisinde kırşıklık yapma potansiyelinin kontrollü olarak azaltılmış olmasıdır.”
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
Botox un bilinen hiç yan etkisi yoktur. Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır, 24 saat içerisinde vücuttan atılır ve en önemlisi maksimum etkisi yani kaslardaki gevşeklik 6 aydır.
İlgili 28 soru bulundu
Uzun ya da kısa vade de hiçbir zararlı etkisi görülmemiştir. Botoks sinirlerin kaslara gevşeme ya da kasılma mesajını iletebilme kabiliyetini azaltarak etki eder.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Dolayısı ile Botoks enjekte edilen kaslar sadece “geçici” olarak kısmi felce uğrarlar. Botoks ile kalıcı felç yaratma ihtimali yoktur! (hatta isteseniz de Botoks enjeksiyonu ile herhangi bir sinir ya da kas da kalıcı felç yaratamazsınız).
Alkol ve Sigara: Botoks sonrası alkolden ve sigaradan kaçının. Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının.
Botoks, bir dolgu maddesi değildir. Bu nedenle Botoks yapılan bölgede şişlik ya da dolgunluk olmaz. Enjeksiyon yapılan bölgedeki kasların gevşemesi ile çizgiler, kırışıklıklar hafifler, yüz daha dingin, dinlenmiş bir görünür.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
ABD'de yapılan araştırma, yüz bölgesine yapılan botoks enjeksiyonlarının beynin duyguları yorumlama ve işleme biçimini değiştirebileceğini gösterdi. Bulgular, botoksun bireylerin başka kişilerin duygularını anlama yeteneğini aslında geçici olarak bozduğu anlamına gelebilir.
Genelde botoks etkisi 6-7 ay kalıcı etki göstermekte ve ciltte pürüzsüz, kırışıklıkların olmadığı bir görünüm sağlamaktadır.
Botoks sadece yapılan bölgeye etki eder vucudunuzun baska bir yerine gitmez. Botox beyninize gitmez. Botox tümör kanser vb yapmaz.
Çiğneme kası (masseter ) botoksu 45 yaşından sonra yapılırsa cilt elastikiyeti azaldığı için orta yüzde sarkma olabilir. Çünkü masseter kası yüze askı görevi yapar.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Hayır botoksun felç gibi bir yan etkisi de yoktur.
Botoks, mimik kaslarının çalışmasını engelleyerek kırışıklıkları yok eder veya azaltır. Cilt dokusuna ve kalitesine etkisi yoktur, positif bir yüz ifadesi ve daha iyi bir görünüm sağlar. Etkisi 4-6 ayda geçmekte ve istenirse tekrar yapılabilmektedir. Ayrıca botox yapıldıktan 7-14 gün sonra rötuş da yapılabilmektedir.
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
İlk uygulama sontasında 4 ayda bir, tekrar edilen uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli yapılan uygulamalardan sonrasında yapılacak olan botoks uygulamaları oldunca başarılıdır sonuçlar gözlemlenir. Daha büyük yüz veya yüz kaslarını daha fazla kullanan, çok mimikli kişilerde tedavi sık aralıklarlada uygulanması gerekir.
Kullanılan botoks malzemesinin türüne ve uygulama sıklığına göre yılda iki ya da bir kez gidilmesi yeterlidir. Kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için hasta zamanlamasını kendisi belirleyebilir. Kırışıklar geri döndüğünde doktorunuzu tekrar ziyaret edebilirsiniz.
Uygulama yapıldıktan sonra ilk etki 2 ila 4 gün içerisinde ortaya çıkar ve bu etki yaklaşık 4-6 ay sürer. Tekrar eden uygulamalarda bu süre uzar. Botoks'un etkisi uygulandığı bölgeyle sınırlıdır; vücut içerisinde dolaşmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri