Botoks temel olarak uzun etkili bir kas gevşetici olduğu için hem kasların aşırı hareketi ile deride oluşabilecek kırışıklıkların önlenmesinde hem de çok derinleşmemiş kırışıklıkların tedavisinde kullanılır.
Botoks sinirlerin kası uyarmasını engelliyor. Ortaya çıkan kısmi paralizasyon, eklemdeki probleme yol açan kontrolsüz refleksi oluşturan reseptörlerin önemli bir kısmını devreden çıkartıyor. Buna spastisite yönetimi deniyor ve botoks kullanımı sırasında hastanın daha rahat hareket etmesi sağlanıyor.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
Botoks; Dysport kas hareketleriyle doğrudan ilişkili bu dinamik kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Botoks uygulaması, cilt yüzeyindeki ince yapı değişiklikleri ve dinlenme hâlinde mevcut olan çizgiler için daha az etkilidir. Dinamik kırışıklık, en sık alın, kaşlar arası, göz kenarları ve ağız çevresinde görülür.
Bu rahatsızlıklara çare olarak halen devam eden botoks uygulaması tıp alanında; tek taraflı yüz spazmları, yüz felci, aşırı terleme, vücudun farklı bölgelerindeki kas spazmları, migren, kas spazmına bağlı olarak gelişen boynun yan durması gibi sıkıntılarda kullanılmaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
Botoks kas gevşetici bir ilaçtır. Kas içi enjeksiyon şeklinde uygulanır. Uygulamayı sadece dermatolog, plastik cerrah ve medikal estetik sertifikası almış uzman doktorlar yapmaya yetkindir. Asla doktor olmayan bir kişi botoks yapamaz.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner. Düzenli botoks uygulaması yüzün kırışıklık açısından yaşlanmasını önler.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz.
Çene botoksunun masseter kasında yani yüzün alt bölgesinde bir incelmeye sebep olabileceği bilinmektedir. Bu nedenle daha oval bir yüz veya belirgin bir çene hattına sahip olmak isteyen bireylere uygun olduğu durumlarda masseter botoks uygulaması yapılabilmektedir.
Uygulamanın ardından doktor tarafından tavsiye edilen ve kan sulandırıcı etkisi bulunmayan ağrı kesiciler kullanılabilir. Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
“En başından söyleyelim doğru yapılan bir Botoks ile yüz ifadesi değişmez, mimikler donmaz, kızgın veya donmuş yüzler ortaya çıkmaz.
Ancak, masseter botoksu genellikle gülüşü etkilemez. Botoks, sadece çene kaslarını hedef alır ve yüzün diğer bölgelerini doğrudan etkilemez. Dolayısıyla gülüşünüzde veya yüz ifadelerinizde büyük bir değişiklik olmaz. Yani, gülüşünüzü sergileme yeteneğiniz veya gülüşünüzün doğal görünümü genellikle etkilenmez.
Botoks ile Kaş Kaldırma işlemi etkisini 4-6 ay arasında korur. Bu süre zarfında kaşların yukarı doğru yerleşmesi ile yüzde etkili bir tazelik elde edilir. 6. aydan sonra kaslar zamanla eski haline geldikçe yeni kırışıklıklar ve çizgiler ortaya çıkabilir.
Botoks işlemi ile ülkemizin tanıştığı dönemlerde sıklıkla gündeme gelen yüz bölgesi kaş arası oluyordu. Oysa burun bölgesine de bu işlemin yapılması mümkündür.
Yalnızca sağlık kuruluşlarında yapılır. Yüze dolgu uygulaması güzellik salonlarında veya evde yapılması uygun değildir.
Bunlar ilacın uygulama yeri dışına yayılması sonucu oluşmaktadır. Yutma, konuşma ve solunum güçlüğü, genel halsizlik, göz kapağı düşmesi, bulanık görme, çift görme, idrar tutma problemleri, konuşma sesinin bozulması-kabalaşması nadirde olsa görülebilmektedir.
Kaş arası botoks ve dolgu uygulamaları kaş arası çizgilenmelerin tedavisinde etkin rol oynar. Tek başlarına uygulanmalarına karşın kombine uygulanmaları her zaman daha iyi bir sonuç verir. Ayrıca burun kökündeki tavşan çizgileri de yine botox ve dolgu uygulamaları ile tedavi edilebilir.
Tedavinin etkisi kaybolduktan sonra yine Botoks uygulanabilmektedir. Bu tedavi tekniğinde herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Eğer kişi tekrar Botoks yaptırmazsa, Botoks yaptırmadığı için kırışıklıkları artmaz. Op.Dr.Eser Aydoğdu son olarak ; işlem süresi de kısadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri