El-Habîr Anlamı Kuran'ı Kerim'in 26. Ayetinde geçen bir ayette geçen bu isim en genel anlamı ile "her şeyin iç yüzünü bilmek" anlamına gelmektedir ve Allah'ın her şeyi bildiğini, herkesin içindekini görebildiğini ve ondan gizli bir şeyin olamayacağını anlatır.
- Sabah okunması durumunda manevi sırların ortaya çıkmasına vesile olur. - Bu esmayı zikreden kişilere melekler isteklerini verebilmek için izin isterler. - Bu ismi zikreden kişiler, zalimlerin zulmünden korunur. - El-Habir sıfatını zikreden kişiler işledikleri günahlardan uzaklaştırılır.
Her gün 812 kere El Habir ismini zikreden kişiye dileklerini gerçekleştirmesi için melekler yardımcı olur. Sabah uyandıktan sonra 100 kere El Habir ismini zikretmek manevi kapıların açılmasına ve gizlenenlerin tüm gerçekliğiyle ortaya çıkmasına vesile olur.
Habîr yirmi altı âyette, Allah'ın, insanların yaptıkları her şeyden ve kıyametteki durumlarından haberdar olduğu mânasını ifade etmekte ve daha çok müjdeleyici bir üslûp taşımaktadır.
Hülasa, kaynaklarda Allah'ın isimlerinden biri olan Habir ismi, "Haberdar eden" (muhbir) anlamına da gelebileceği kaydedilmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Evlenmek isteyen müminlerin çekebileceği bu etkili zikirler arasında Yüce Rabbimizin 99 adet isminden biri olan Ya Fettah, Ya Habir ve Ya Vedud isimleri günlük olarak mümkün mertebede 5 vakit farz namazlarından sonra zikredilmelidir. *Evlenemeyen kişiler Furkan suresi 74. ayeti okumalıdırlar.
El Fettah esması Türkçe anlamı fetheden, açan dilediği her kapıyı açan yaratıcı olan Allah anlamına gelmektedir.
EL-LATÎF: Her şeyin içeriğini bilen, kullarına iyilikler lütfeden Allah c.c. EL-HABÎR: Her şeyden haberdar olan Allah c.c. EL-HALÎM: Sabırlı, şefkatle davranan, ceza vermede acele etmeyen Allah c.c. Senin güzel isimlerini öğrenip onlara uygun yaşamayı bizlere nasip eyle Allah'ım!
El-Habir: Hafıza ve idrakin genişlemesi için okunan bu esma günlük 812 defa okunmalıdır. Bu esmanın okunma vakti sabah ve ikindi sonrasıdır.
el-Latîf (اللَّطِيفُ) : En gizli ve ince hususları dahi bilen, lütufta bulunan, zâtı duyularla algılanamayan, fiillerini rıfk ile gerçekleştiren. el-Habîr (الْخَبِيرُ) : Gizli ve açık her şeyden haberdar olan, dilediğini haber veren.
El-Habir anlamı nedir? El-Habir Esması'nın zikri, anlamı ve fazileti... Habîr; her şeyi bilen, her şeyin iç yüzünden, gizli taraflarından haberdâr olan demektir.
Arkadaşlar Mülk Süresi 14. ayeti 9 kere okuyup sonra uyuyana kadar Ya Latif , Ya Habir Cenab-ı Allahın ismini zikredince rüyan da ne istiyorsan görebiliyormuşun . Bilen arkadaşlar varmı ? Elâ ya'lemu men halak(halaka), ve huvel latîful habîr(habîru). Yaratan bilmez mi?
El-Hakim; her iş emrinde hüküm ve hikmet sahibi gerekeni en güzel biçimde yapan anlamındadır. Her işi hikmetli her şeyi hikmetle yaratan anlamına gelmektedir. Her şeyi ölçülü, hikmetle yaratan O'dur. El-Hakim esması Allah'u Teala'nın yegane hüküm ve hikmet sahibi olduğuna işaret eder.
Bütün alemleri aydınlatan, yol gösteren, nurlandıran, açığa çıkaran, sonsuz, sınırsız ve sönmeyen nur sahibi anlamlarına gelir. Buradan da görüldüğü gibi Allah'a özel bir isimdir.
Latîf “en gizli ve ince hususları bilen” mânasıyla alîm ve habîr isimleri, “kullarına iyilik ve merhamet eden” mânasıyla ber, rahmân, raûf ve kerîm isimleri, “zâtı duyularla algılanamayan” anlamıyla da bâtın ismiyle muhteva yakınlığı içinde bulunur.
Elâ ya'lemu men halak(halaka), ve huvel latîful habîr(habîru). Hiç bilmez mi yaratan ve odur kullarına lûtfeden ve her şeyden haberdar olan.
- Her işte başarılı olabilmek ve hastalıkta şifa bulabilmek için 5 vakit namazdan sonra 108 kere ''Ya Hakk Celle Celalühü'' zikrine devam edilmelidir. - Doğruyu ve hakkı bulmak için günde 108 kere zikir olarak okunmalıdır. - Bu ismi vird eden kişiler görevlerini devamlı yapma azmi içerisinde olurlar.
İstihare duası, namaz esnasında edilen bir dua değildir. Dua, namaz bittikten sonra eller semaya açılarak edilir. ''Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta'lemu vela â'lemu ve ente allâmu'l-ğuyûb.
İki esma-i şerifte oldukça anlamlıdır. Ya Fettah Allah'ın tüm kapıları açabileceğini, aşamayacağı engel olmadığı anlamına gelmektedir. Ya Rezzak ise Allah'ın yarattığı tüm varlıkların rızkına kefil olması anlamına gelir. Yani Allah'ın tüm canlıların ihtiyaçlarını karşılayan olduğunu anlatmak için kullanılmaktadır.
Rızkının artmasını ve evindeki yiyeceklerin bollaşmasını isteyen kişilerin mutlaka “Ya Rezzak” zikrine yönelmesi gerekmektedir. Bu zikre ek olarak “İnnallâhe huve'r-Razzâku zu-l-Kuvveti'l-Metîn” duasının edilmesi de tavsiye edilmektedir.
her kim 1 bardak suya. 313 defa ya fettah ismi şerifini okursa. ve bu sudan 1 hafta boyunca içerse. bi iznillah açılmayan kapıları açılır. gönlü genişler.
El-Vedud zikri pazartesi günü erken saatte sabah namazından sonra 400 defa " Ya Vedud, Ya Gafur Celle Celaluhü " şeklinde okunduğunda tövbesi kabul olunur inşallah.
VEDUD ESMASININ FAZİLETLERİ
Her gün 270 defa "Ya Vedud Celle Celalühü" tesbihi yapan kişi borçluysa borçlarından, yoksulsa da bu yoksulluktan kurtulur. Ya Vedüd Duası, dilek ve isteklerin gerçekleşmesi için okunur.
- YouTube. El-Vedud Esmasının Faziletleri, Faydaları Havası ve Esrarı Bütün kulların sevgisini kazanmak isteyen kimse, bu esma-ı zikri günlük 400 defa 'Ya Vedud' Celle Celaluhü' diye okunmaya devam etnelidir.
Azamet ve kudret sahibi anlamına gelen El-Cebbar, dileğini yapan ve yaptıran demektir. Kırılanları onaran, noksanlıkları tamamlayan, dilediklerini yaptırmak için muktedir olan Allah'tır anlamını taşır. İstediğini zorla yaptırma gücüne sahip olandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri