Toksin kasları gevşeterek yatay çizgilerin görünümünü azaltır ve cildin daha pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar. Ancak, bazı durumlarda botoks uygulaması sonrasında alında dikey çizgilerin oluşması mümkündür.
Ciltte deformasyon etkisi göstermediğinden, kişiler günlük yaşamına devam edebilir. Bu olumlu etkiler yaklaşık 3-4 ay süreyle devam eder.
Bu açıdan değerlendirildiğinde botoks etkisi gözle görünür etkisini ortalama 5 ila 7 günlük süreçte göstermektedir. Uygulamanın yapılmasından sonraki 1 haftalık süre sonrasında botoks tam etkilerini göstermelidir.
Alın botoksu işleminin klinik ortamda uzman tarafından yapılması durumunda herhangi bir yan etkisi söz konusu değildir. Oluşabilecek minimal yan etkiler enjeksiyon yapılan bölgede kızarıklık olmasıdır.
Ayrıca kaş uç alt kısımlara uygulanan ek botoks kaş kalkıklığının artmasına katkı sağlar. Botoks kaş kaldırma sonuçları herkeste değişik derecede oluşur. Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir.
İlgili 18 soru bulundu
Botoksun Tutmama Nedenleri
Botoks enjeksiyonunun tutmamasının en yaygın nedeni, hastaya enjekte edilen dozun yeterli olmamasıdır. Botoks tedavisinde her hastada en iyi sonucun elde edilmesini sağlayacak tek bir doz yoktur. Bu nedenle aynı dozun her hastada işe yaraması mümkün değildir.
Merhaba, botoks işlemlerinden sonra geri dönüş maalesef mümkün olmuyor. Botoks etkisi 4- 6 ay kadar sürer. Ne yazık ki bu süreyi geçirerek botoks etkisinin kendiliğinden kaybolmasını beklemeniz gerek.
Alındaki sarkma / düşme kaşlarda da düşmeye yol açar. Alın sarkması en çok yaşlanma sonucudur. Alın ve göz kapaklarında sarkma, çizgilenme ve asimetriler kişiyi mutsuz, yorgun ve hatta ümitsiz gösterebilir. Alında erime ve çökme de bir başka sorundur.
“Botoksun etki süresi maksimum 6 aydır ve Kalıcı Botoks yoktur.”
Genel olarak alına yapılan botoks enjeksiyonları yaklaşık 4 ay sürer. Bununla birlikte, tedavinin spesifik ömrü, spesifik doza, hastanın ürüne toleransında, egzersiz seviyesine ve diğer faktörlere bağlıdır. Botoks enjeksiyonunun ömrü, alın çizgilerinin boyutuna ve derinliğine de bağlıdır.
Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir. Yani botokstan sonra yüz yıkama ve duş alma gibi etkinlikler için beklenmelidir. Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir.
Ayrıca botoks yapıldıktan 7-14 gün sonra rötuş da yapılabilmektedir. Oldukça acısız olan yöntem, neredeyse hiç uygulama aksaklığı olmaz. Uygulama sonrasında hafif kızarıklıklar ve küçük morluklar oluşsa da öğle tatilinde bile yaptırabileceğiniz bu işlemden sonra günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.
En çok işlemden sonra ertesi gün geçici morluklar olabilir. Botoks sonrası kaşlarda ve yüzde asimetri olabilir. Bu işlemden bir hafta sonra yapılan kontrolde kolayca giderilir. Göz çevresi ve alın işlemlerinde geçici kaş, gözkapağı düşüklüğü, çift görme gibi yan etkiler olabilir.
Botoks uygulamasının etkisi geçtikten sonra aynı etkiyi görmeniz için uygulamayı tekrarlamak gerekmekte.Ancak botoks kırışıklıkları tedavi ettiği için bıraksanız bile çizgileriniz azalmış olacaktır. Eğer botoks işlemine devam edilmezse cildinizdeki kırışıklıklar eski halinizden daha iyi bir durumda olacaktır.
Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz. Ancak yaş ilerledikçe destek dokusunda zayıflamaya bağlı sarkmalar oluşmakta ve bu Botoks etkisi ile karışmaktadır.
Dr. Mustafa Karataş: En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir.
Botoks işleminden sonra yaklaşık 4-6 ay boyunca tekrar botoksa ihtiyaç duymazsınız. Ancak 6 aydan sonra tekrar yaptırmanız gerekebilir. Yapılan işlem arttıkça botoksunuzu 6 aydan bir kaç ay daha uzun bir süreye kadar kullanmanız mümkündür.
* Botox en çok kırışık görülen bölgelere uygulanmaktadır. Alın, göz kenarı, ağız köşeleri, iki kaş arası, boyun bölgelerine uygulanır. Dolgu ise daha derin kırışıklık, çöküntü ve doku kaybı olan alanlara, dudak, yanak, göz altı, çene, şakak, kaş arası, dudak kenarları, burun bölgelerine uygulanmaktadır.
Alın kırışıklıkları genç yaşlarda kasların aşırı güçlenmesi nedeniyle oluştuğu için BOTOX uygulanarak tedavi edilebilir. Dinamik olmayan; yani harekete bağlı olmayan kırışıklıklarda BOTOXuygulamasına ek olarak DOLGU uygulamaları gerekecektir.
Kafatası eğrilikleri, kafatasında çukurluklar, özellikle şakak ve alın bölgesinde gözlemlenebilen düzensizlikler şeklinde meydana gelebilmektedir. Kafatası çökmesi, genetik birtakım sebeplerle meydana gelebildiği gibi, bebeklikte kafatasının yumuşak olması ve yaşanan kafa travmaları sebebiyle oluşabilmektedir.
Merhabalar yağ dokusu kaybı kendi kendine yerine konamayacağı için çöküklük olan bölgeye dolgu enjeksiyonu yapılabilir. Böylece yüzünüzün simetrik görünümü yeniden yaratılır. Ancak dolguların kalıcılığı 7-8 ay kadardır. Etkinin devamlılığı için düzenli olarak yaptırmanız gerekiyor.
Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz. Böylece Botoks mimik kaslarını durdurarak oluşturduğu kırışıklıkların gerilemesini veye yok olmasını sağlar.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Son yılların en çok ilgi gören uygulamaları arasında yer alan botoks aşırı doz uygulanması durumunda donuk yüz görünümüne yol açıyor. Mimik kaslarında doğru noktalara yapılmayan veya aşırı dozda yapılan enjeksiyon mimiklerinizi kaybetmenize sebep oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri