Alın botoksu işleminin yapılmasının ardından kaçınılması gereken davranışlar, şöyle sıralanabilir: Alın botoksu yapıldıktan sonra yüz bölgesinin tamamına en az 6 saat boyunca su değmemelidir. Yani botokstan sonra yüz yıkama ve duş alma gibi etkinlikler için beklenmelidir.
Botoks Uygulaması Sonrası Yapmanız Gerekenler:
İşlem sonrası 2 saat boyunca uzanmayın ve eğilmeyin. İşlem sonrası enjeksiyon bölgelerine 24 saat boyunca sürtünme veya basınç uygulamayın.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Çene botoksu sonrası (Masseter botoksu sonrası) 12 saat sert gıdalar çiğnenmemesi, işlem yapılan akşam sıvı ya da püre tarzında fazla çiğneme gerektirmeyen gıdalar tüketilmesi önerilir.
İlgili 44 soru bulundu
Botoks sonrası botoks yapılan bölgeleri oğuşturmamak gerekir. Botoks sonrası kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, e-vitamini, omega 3 kullanılmaması da önerilir. Zira bunlar da kanı sulandıran maddeler içerirler.
Botokstan sonra en az iki gün boyunca sırt üstü yatılmaz. Fazlaca alkol tüketmek gibi ödem oluşturabilecek zararlı faaliyetlerden de uzak durulur.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botoks sonrası ilk 4-6 saat sırt üstü yatma, yan yatma, uzanma gibi durumlardan kaçınarak dik pozisyonda durmaya çalışın. Botoks uygulamasından 4-6 saat sonra nazikçe, ovalamadan ve bastırmadan yüz yıkanabilir.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Botoks Sonrası Yüzüstü Yatmak
Botoks yaptırdıktan sonra özellikle ilk 3-4 saat ve hatta ilk akşam yüzüstü yatmaktan kaçının. Mümkün ise botox yaptırdığınız gece sırt üstü yatın.
Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır. Sigara kullanan müşterilerimiz ise mümkün olduğu kadar az sigara içmelidirler.
Aksi takdirde botoks enjeksiyonu yapılan bölgedeki etkinlik azalabilir ve morarma riski artabilir. Botoks enjeksiyonundan sonra hafif bir ağrı hissedilebilir. Ancak enjeksiyondan sonraki ilk 4 saat uzanmaktan kaçınılmalıdır. Eğilmek ve yatmak toksinin yayılmasına ve enjeksiyon bölgesinde morarmaya neden olabilir.
Tam tersine, uygulamadan sonraki iki gün boyunca yüze masaj yapmak botoksun yer değiştirmesine neden olabilir. Ancak, uygulama yapılan bölgeleri çalıştırmak adına mimik yapabilirsiniz.
Egzersiz Yapmayın:
Botoks sonrası spor, bilhassa ilk günler için uygun değildir değildir çünkü fiziksel aktivite kan akışını hızlandırarak enjeksiyon bölgesindeki botoksun dağılmasına yol açabilir. Bu nedenle işlem sonrası belirlenen süre içinde egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız.
İlk uygulama sontasında 4 ayda bir, tekrar edilen uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli yapılan uygulamalardan sonrasında yapılacak olan botoks uygulamaları oldunca başarılıdır sonuçlar gözlemlenir. Daha büyük yüz veya yüz kaslarını daha fazla kullanan, çok mimikli kişilerde tedavi sık aralıklarlada uygulanması gerekir.
Botox Yaptırmadan Önce
Bu sayede botoks enjeksiyonundan sonra komplikasyon oluşma riskinin azaltılması ve morlukların önlenmesi mümkün olabilir. Botoxun etkisi genellikle 3.günde başlamakla birlikte tam etkinin görülebilmesi için genellikle 7-10 gün gerekebilir.
Botoks sonrası göz kapağı düşmesi, ilaca karşı olası bir olumsuz reaksiyondur. Botoks sonrası göz kapağı pitozu Botoksun yakındaki kaslara istenmeyen biçimde yayıldığında bu meydana gelir.
Botoks uygulamasının ortalama kalıcılık süresi 4-6 ay arasında değişebilmekte. 4. Aydan sonra uygulama tekrarlanabilir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Bazen alın kaslarına yapılan Botokstan sonra birkaç saat süren hafif bir baş ağrısı ortaya çıkabilir.
Botoks, enjekte edilen bölgede kasların kasılmasını engelleyerek cilt üzerindeki kırışıklığın azaltılmasını sağlar. FDA tarafından onaylıdır. Uygulamadan sonra çok hafif bir şişlik ve morluk oluşabilir. Şişlikler iki gün içerisinde kaybolur.
Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir. Özel göz damlaları ile tedavi edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri