Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır. Yanlış uygulamalarda yan etki değil ama, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Botoksun etkisini yok ederek bu durumu düzeltecek herhangi bir ilaç yok. Böyle bir durumla karşılaşıldığında etki süresinin dolmasını beklemek gerekir.
Merhaba, botox uygulamasından sonra geri dönüş ne yazık ki mümkün değildir. Sonuçlardan memnun değilseniz sonuçların kendiliğinden ortadan kaybolmasını sabırla beklemeniz gerekir. Botoksun etkisi 4- 6 ay sonra etkisini kaybetmeye başlar.
Son yılların en çok ilgi gören uygulamaları arasında yer alan botoks aşırı doz uygulanması durumunda donuk yüz görünümüne yol açıyor. Mimik kaslarında doğru noktalara yapılmayan veya aşırı dozda yapılan enjeksiyon mimiklerinizi kaybetmenize sebep oluyor.
Botoks uygulandığı sürece yüzde yeni kırışıklık oluşmasını ve kırışıklıkların derinleşmesini önler. Ancak etkisi geçince yüz eski haline gelir. Kırışıklıklar yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner.
Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama ve sonrasında morarma görülebilir. Bu morluklar birkaç gün içinde geçer. Nadir de olsa geçici doku zedelenmesi, his kaybı görülebilir. Yine nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir, fakat bu geçici bir durumdur.
İlgili 30 soru bulundu
Dolayısı ile Botoks enjekte edilen kaslar sadece “geçici” olarak kısmi felce uğrarlar. Botoks ile kalıcı felç yaratma ihtimali yoktur! (hatta isteseniz de Botoks enjeksiyonu ile herhangi bir sinir ya da kas da kalıcı felç yaratamazsınız).
Alkol ve Sigara: Botoks sonrası alkolden ve sigaradan kaçının. Bu maddeler kan dolaşımını hızlandırabilir ve toksinin yayılmasını etkileyebilir. Isı ve Güneş: Botoks sonrası işlem yapılan bölgeye aşırı sıcak (Özellikle alına yakın fön makinası tutulması) veya güneşe maruz kalmaktan kaçının.
Uygulamanın yapılmasından sonraki 1 haftalık süre sonrasında botoks tam etkilerini göstermelidir. Yani 1-2 haftalık süreçte uygulama sonrası beklentilerin altında bir sonuçla karşılaşmışsanız doktorunuza bu konuda danışmanız gereklidir. Ayrıca botoks etkisi uygulandığı bölgelere göre farklılaşabilmektedir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Botulinum toksininin etkisi uygulama yapıldıktan 24-72 saat sonra görülmeye başlar ve 7-14 gün içerisinde etkisi tam olarak ortaya çıkar. Botoks, terleme ile yaklaşık 8 aylık bir süre içinde vücuttan tamamen atılır.
Botoks enjeksiyonunun etkisi yaklaşık 4 ay sürmektedir. Bu sürenin sonunda botoks etkisi geçer ve tekrarlanması gerekmektedir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Ayrıca botoks yapıldıktan 7-14 gün sonra rötuş da yapılabilmektedir. Oldukça acısız olan yöntem, neredeyse hiç uygulama aksaklığı olmaz. Uygulama sonrasında hafif kızarıklıklar ve küçük morluklar oluşsa da öğle tatilinde bile yaptırabileceğiniz bu işlemden sonra günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.
Botoksun etkisini yok ederek bu durumu düzeltecek herhangi bir ilaç yok. Böyle bir durumla karşılaşıldığında etki süresinin dolmasını beklemek gerekir. Uygulama anında iğneye bağlı olarak hafif bir şişlik, kızarıklık, belki anlık morarmalar ise gündelik hayatta kullandığımız makyaj malzemeleriyle kolayca kapatılabilir.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Baby Botoks yüz kaslarınızı gevşetebilir, kırışıklıkları azaltır ve yüzünüzde daha parlak ve dinlenmiş bir görünüm elde edebilirsiniz. Mevcut kırışıklıklarınızın zamanla azalıp yok olması, kırışıklık potansiyelinizin azalması amaçtır.
Botoks sonrası ilk 4-6 saat sırt üstü yatma, yan yatma, uzanma gibi durumlardan kaçınarak dik pozisyonda durmaya çalışın. Botoks uygulamasından 4-6 saat sonra nazikçe, ovalamadan ve bastırmadan yüz yıkanabilir.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Botoks enjeksiyonunun ardından etki genellikle 3-4 içerisinde ortaya çıksa da yüzün tam olarak estetik bir hale gelmesi için bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.
İlk uygulama sontasında 4 ayda bir, tekrar edilen uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli yapılan uygulamalardan sonrasında yapılacak olan botoks uygulamaları oldunca başarılıdır sonuçlar gözlemlenir. Daha büyük yüz veya yüz kaslarını daha fazla kullanan, çok mimikli kişilerde tedavi sık aralıklarlada uygulanması gerekir.
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
Botoks Yüzü Parlatır mı? Botox uygulaması sonrasında kırışıklık ve yaşlanmanın diğer izleri geçici olarak silindiğinden dolayı ciltte geçici bir parlaklık ve kırışıksız görünümün sağladığı bir aydınlanma olmaktadır.
Aksi takdirde botoks enjeksiyonu yapılan bölgedeki etkinlik azalabilir ve morarma riski artabilir. Botoks enjeksiyonundan sonra hafif bir ağrı hissedilebilir. Ancak enjeksiyondan sonraki ilk 4 saat uzanmaktan kaçınılmalıdır. Eğilmek ve yatmak toksinin yayılmasına ve enjeksiyon bölgesinde morarmaya neden olabilir.
Alındaki sarkma / düşme kaşlarda da düşmeye yol açar. Alın sarkması en çok yaşlanma sonucudur. Alın ve göz kapaklarında sarkma, çizgilenme ve asimetriler kişiyi mutsuz, yorgun ve hatta ümitsiz gösterebilir. Alında erime ve çökme de bir başka sorundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri