Botoks ile yüz inceltme, geniş bir çene hattının daraltılması ve yüzün genişliğinin azaltılması, inceltilmesi ile alakalıdır. Botoksla yüz inceltme tekniği yüzde çene hattındaki genişliği azaltarak kadınlarda erkeksi ifadeyi ve geniş yüz görünümünü azaltır.
“En başından söyleyelim doğru yapılan bir Botoks ile yüz ifadesi değişmez, mimikler donmaz, kızgın veya donmuş yüzler ortaya çıkmaz.
Botoks yaptırmaya devam ederseniz yüzünüzde sarkma olmaz.
Çene botoksu yüzü inceltir mi? Diş sıkmaya veya aşırı aktiviteye bağlı olarak kimi durumlarda gözle görülür şekilde belirginleşen masseter kası Botulinum toksin uygulamalarıyla eski formuna gerilemektedir. Bu durum yüzün alt bölgesinde bir incelmeyle sonuçlanabilmektedir.
Botoks, pürüzsüz bir cilt ve güzel bir görünüm elde etmek için sıklıkla kullandığımız bir tedavidir. Uygulamanın amaç ve sonuçları öğrenildikçe kullanımı da o oranda artmaktadır. Botoks, yüzün üst bölgesinde, özellikle alın kırışıklıkları, kaş çatma ve göz kenarındaki çizgilerin giderilmesinde oldukça etkilidir.
İlgili 41 soru bulundu
Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları Botox zannedilmektedir. Botox bir dolgu maddesi değildir, yüzü şişirmez. Estetik operasyonlarda, dudak ve yanakları dolgunlaştırmak için bazı dolgu maddeleri kullanılmaktadır.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
“Botoks, kasları zayıflatır ve geçici olarak dondurur. Bu, botoks yapılan bölgenin düz ve pürüzsüz olmasını sağlar. Örneğin, kaş arasına botoks yapılması durumunda, kaşları eskisi kadar çatmak mümkün olamayacağından yıllar geçtikçe çizgilerin oluşumu da yavaşlayacaktır.”
Botoks ile yüz inceltme amacı ile, masseter kasına (çiğneme kaslarına) enjekte edilen Diş Sıkma Botoksu çene kasını kası zamanla zayıflatır ve bu da genel olarak masseter kası hacminde azalmaya ve dolayısı ile yüzde incelmeye sebep olur.
Ancak, masseter botoksu genellikle gülüşü etkilemez. Botoks, sadece çene kaslarını hedef alır ve yüzün diğer bölgelerini doğrudan etkilemez. Dolayısıyla gülüşünüzde veya yüz ifadelerinizde büyük bir değişiklik olmaz. Yani, gülüşünüzü sergileme yeteneğiniz veya gülüşünüzün doğal görünümü genellikle etkilenmez.
Hamile kadınlar ve emziren annelerin botoks yaptırmaması gerekir. Özellikle gebelik döneminde uygulanan botoksun, çocukta beslenme bozukluğuna neden olduğu düşünülmektedir. Kas hastalığı olanların kesinlikle yaptırmaması gerekir. Ayrıca aminoglikozid grubu ilaç kullananlar ile botoksa alerjisi olanlara uygulanmaz.
İkisinin de cilde herhangi bir zararı yoktur. İkisi de cildi toparlar, kırışıklıkları doldurur fakat mezolift A vitamini yoğunluğundan dolayı güneş lekelerinin de rengini açar. Botoksun böyle bir etkisi bulunmamaktadır. Botoksun etkisi hemen belli olur.
Botoks yüzü şişirir mi? Hayır sanılanın aksine botoks yüzü şişirmez. Hacim vermez. Sadece fazla yapılan dozlarda yüz hareketleri kısıtlandığı için şişmiş gibi algılanabilir.
Botoks cildi sıkılaştırmakta, toparlamakta etkili bir tedavi değildir. Botoks enjeksiyonu fazla aktif mimik kaslarını gevşetmek için kullanılır. Botoksun boyunda kullanıldığı tek bir alan vardır o da bazı kişilerde yaşla beraber belirginleşen ve boyun bölgesine yaşlı bir görünüm veren dikey bantların tedavisinde.
Botoks uygulaması yapıldıktan 2 gün sonra etkisini göstermeye başlar. Arzu edilen hali alması 10 günü bulur. İlk uygulamadan sonra 4 ayda bir sonraki uygulamalarda 6 ayda bir düzenli seanslarla etkisi daha uzun süre korunabilmektedir.
Çoğu kadın 30'lu yaşlarının sonlarına kadar kalıcı derin çizgiler ve kırışıklıklar geliştirmez, bu nedenle Botoks yaptırmak için en uygun zaman olabilir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Göz kapağı düşmesi sorunu, genellikle, işlem sırasında, kasa gereğinden fazla doz enjekte edilmesi ya da işlemin yanlış bir noktaya yapılması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bazı vakalarda, sorun bölgesindeki başka bir kasa botoks enjeksiyonu yaparak, göz kapağı düşüklüğünü yukarı doğru kaldırmak mümkün olabiliyor.
Botoks uygulamasının ortalama kalıcılık süresi 4-6 ay arasında değişebilmekte. 4. Aydan sonra uygulama tekrarlanabilir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Botoks uygulanan bölgeler ve tedaviler için fiyat değişmektedir. Uygulanan doz, bölgelere göre değişiklik gösterir. Tüm yüz için ortalama fiyatı 1000 - 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir.
Alın botoksu işleminin klinik ortamda uzman tarafından yapılması durumunda herhangi bir yan etkisi söz konusu değildir. Oluşabilecek minimal yan etkiler enjeksiyon yapılan bölgede kızarıklık olmasıdır.
Ayrıca kaş uç alt kısımlara uygulanan ek botoks kaş kalkıklığının artmasına katkı sağlar. Botoks kaş kaldırma sonuçları herkeste değişik derecede oluşur. Amaç doğal ve hafif bir kaş kalkıklığı sağlamaktır. Alın ve kazayağı bölgesine yapılacak botox zaten kaş kalkıklığı için yeterlidir.
Botox zaman içerisinde yüzde oluşan dinamik kırışıklıkları, çizgileri azaltan bir uygulamadır. Botox'un etkisi süresi 4-6 ay kadar sürmektedir. 3 aydan sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye, 4'cu aydan sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6'cı ayın sonrasında etkisi tamamen ortadan kalkar.
Botoks uygulandığı bölgelerde etkilidir ve yeni kırışıklıklara yol açmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri