Kaşa uygulanan botoks sonrasında göz kapağının üzerinde bir ödem oluşabilir. Bu durum dolayısıyla da göz kapağı hem biraz şiş hem de biraz düşük durabilir. Ancak bu etkiler, Botoks işleminin uygulanmasından yaklaşık 4- 5 gün sonrasında etkisini kaybeder.
Botoks sonrası ödem oluşmaz. Ancak göz çevresi uygulamalarında eğer hastanın göz altı dolgusu varsa ve bir miktar bu dolgu miktarı fazlaysa botoks sonrası dolgunun şiş görüntüsünde artış gözlenebilir ve bu görüntüye ödem denebilir. Ama bu ödem değildir.
Botoks adı verilen bir kırışıklık önleyici tedavi, kasları geçici olarak gevşetmek için enjekte edilen bir nörotoksindir. “Botoks, orbicularis oculi kası gibi gözleri çevreleyen kaslara enjekte edildikten sonra bazen göz kapaklarını kontrol eden diğer kaslara yayılarak geçici göz kapağı sarkmasına neden olabilir.
Siz ne düşünüyorsunuz? Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların %1-2'sinde; kaş ve göz kapağı düşmesi (pitoz), çift görme (diplopi) görülebilmekte. 2-4 hafta sürecek şekilde geçicidir ve genellikle hafiftir.
Genellikle tek göz kapağında ya da nadiren iki göz kapağında birden görülebilir. İstatistiksel olarak Botoks enjeksiyonu sonrasında hastaların yaklaşık %1'inde göz kapağı düşmesi (pitoz) veya çift görme (diplopi) görülebilmektedir. Bu durumla karşılaşıldığında uygulamayı yapan doktorunuzla iletişime geçmeniz önemlidir.
İlgili 23 soru bulundu
Göz kapağı, yapısı gereği alerjenlere, bakteri, virüs ve darbelere karşı duyarlıdır ve kolayca şişer. Buradaki şişme ayrıca, uyku eksikliği ve yorgunluğa bağlı olarak da ortaya çıkar. Kişilerin uzun süre uykusuz kalması ve yoğun iş temposu, göz kapaklarında şişme oluşmasına sebep olabilir.
Soğuk su: Göz kapağı şişmelerinde gözün ve çevresinin soğuk su ile yıkanması ya da kompres yapılması şişliğin inmesini sağlar. Bu yöntem ile gözdeki şişliğin giderilmesine yardımcı olmak için bir havlunun içerisine buz koyarak ve göze soğuk kompres uygulayarak şişliğin inmesini sağlayabilirsiniz.
-----Uygulama günü yüz üstü yatmayınız. -----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
Botoks uygulamalarının bir komplikasyonu olan göz kapağı düşüklüğü çeşitli tedaviler ile düzeltilebiliyor. Ancak, bu tedavilere rağmen düzelme 2-2,5 ay içerisinde sağlanabiliyor.
Sanılanın aksine botoks bir dolgu maddesi değildir, botox verilen bölgelerde şişlik olmaz. İlaç cilt altına ve kas içine yapılır buradan da emilerek uzaklaşır.
Kaşa uygulanan botoks sonrasında göz kapağının üzerinde bir ödem oluşabilir. Bu durum dolayısıyla da göz kapağı hem biraz şiş hem de biraz düşük durabilir. Ancak bu etkiler, Botoks işleminin uygulanmasından yaklaşık 4- 5 gün sonrasında etkisini kaybeder.
Botoks sonrası işlem uygulanan bölge ve çevresinde hafif kızarıklıklar ve şişlikler oluşabilmektedir, o bölgeye soğuk baskı uygulamanız veya doktorunuzun önerdiği uygulamalar şişlikleri ve ağrıları azaltmakta etkili olacaktır.
Botoks sinir kas arasındaki iletimi bozarak ,mimik kaslarının kullanılmasını engeller. Yani mimik kasları sinirden gelen uyarıyı geçici bir süre için alamaz ve kasılmaz. Böylece Botoks mimik kaslarını durdurarak oluşturduğu kırışıklıkların gerilemesini veye yok olmasını sağlar.
Botoks alerjik reaksiyona yol açmaz. Yanlış uygulamada karşılaşılabilecek en kötü senaryo yüzde doğal olmayan, fazla ifadesiz bir görünüm meydana gelmesidir ki bu da işinin ehli olmayan ellere düştüğünüzde karşılaşabileceğiniz bir durumdur.
Bu yan etki, işlemin 2 hafta sonrasında da gelişebilir. Sebebi ise toksinin üst göz kapağını açan kasa etki göstermesidir. Bunu önlemek için toksin kaşın 1 cm altına ve midpupillar hattın dışına uygulanmamalıdır. Toksinin hedef bölgenin dışına yayılması sonucu da istenmeyen etkiler ortaya çıkar.
Yani botoksun oturması bölgelere göre farklı olmaktadır ve ortalama kaslarda yayılması ve ciltteki sonuçlarını göstermesi 1-2 haftalık süre içerisinde olmaktadır.
Seneler içinde binlerce hastaya yapılan uygulama, tedavinin son derece güvenli olduğunun en iyi kanıtıdır. Botoksun herhangi bir yan etkisi yoktur.
Merhabalar, Gözaltına botoks uygulaması yapılamaz, göz altı torbalarının belirginleşmesine ve alt göz kapağının düşmesine neden olabiliyor. Botoksun en başarılı uygulama alanları üst yüz bölgesidir.
Göz çevresi kırışıklıklarına botoks yaptıranlar 3-7 gün sonra botoks etkisini fark ederler. Etkinin tam olarak oluşması 7-10 günü alabilir.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Merhaba, botoks işlemlerinden sonra geri dönüş maalesef mümkün olmuyor. Botoks etkisi 4- 6 ay kadar sürer. Ne yazık ki bu süreyi geçirerek botoks etkisinin kendiliğinden kaybolmasını beklemeniz gerek.
Alın ve göz etrafına uygulanan Botoksla Kaş kaldırma. Kaş uçlarının kalkık görünmesini sağlar. Bu kaş kalkıklığını sağlayan iki öge vardır. Birincisi göz etrafındaki orbikularis okuli kasının gevşemesi sonrası kaş hafifçe eleve olur.
Kapak üzerinde hassas, kızarık, sivilceye benzeyen abse tarzında bir şişlik yapar. Çoğu zaman kendiliğinden iyileşir ya da iltihap kirpik diplerine yakın bir bölgeden dışarıya boşalır. Şalazyon ise göz kapağındaki yağ bezlerinin tıkanmasına bağlı fokal bir inflamatuar lezyondur. Burada enfeksiyon olması şart değildir.
Göz kapağı şişmesi en sık alerjiye bağlı gelişir. Hem göz kapağının kendisinden kaynaklı lokal alerjilerde hem de sistemik alerjik reaksiyonda(anaflaksi) göz kapağı şişmesi görülür. Alerji nedenli göz kapağı şişliklerinde genellikle ağrı görülmezken, gözde kaşıntı hemen her zaman eşlik eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri