Bebeğin Masaja Hazırlanması Bebeğe masaj en iyi çıplakken özellikle de rahatlatıcı ve uyku kalitesini artırıcı özelliğinden dolayı banyodan sonra yapılabilir.
Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Servisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Önder Tan, “Saunada kaldıktan sonra yapılan karlı masaj, vücutta şok etkisi yaratır. Karlı masaj, kan dolaşımını hızlandırdığı için cildi de genç tutar” dedi.
Masaj sırasında eller vücut hatlarına ve çizgilerine göre yönlendirilmeli. Masaj yaparken vücudu adeta yonttuğunuzu düşünebilirsiniz. Vücut masajı sırasında bir elin vücutla tam teması kesilmemelidir. Tüm masajın sürekli devam eden kesintisiz bir hareket olarak algılanması gerekir.
Masaj sonrası mutlaka duş almalısınız. Masaj sırasında kullanılan bazı sıvılar ve yağlar sizi rahatlatmak için kullanılır. Masaj terapisi bittikten sonra kısa bir süre etkisini görmek için bekledikten sonra duş alarak yağların vücudunuza sızmasını önleyebilirsiniz. Masaj sonrası bol bol su içmelisiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Masajdan önce de sonra da duş almak masajın etkisini azaltacaktır. Masaj vücudun belli noktalarında kasları gevşetip kan akışını düzenler.
Masaja başlamadan önce kişiler mutlaka ılık bir duş alarak hem temizliklerinin sağlanmasını hem de masaja ön hazırlıklar yapılmasını sağlarlar. · Temiz Ortam; Masaj yapılacak ortam önceden temizlenmiş ve mutlaka havalandırılmış olmalıdır. Masaj sırasında kişilerin vücutlarında gözenekler açılmaktadır.
'Deri enfeksiyonu, damar tıkanıklığı, kırık tespit edilen hastalar, kan sulandırıcı ilaç kullanan ya da kanser tespit edilen hastalarda da masaj uygulaması yapılmamalı. Gebelikte ise masaj uygulanacak bölge, uygulanma şekli ve şiddeti uygulama öncesinde mutlaka hekime danışılmalı.
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.
Pek çok spa masaj salonunda, masaja gelen kişilere bornoz, havlu, peştemal, terlik gibi ürünler verilir. Hamam veya saunaya girerken bikini, mayo gibi kıyafetler giyilebilir ancak bunlar lastikli olduğundan masaj esnasında vücuttaki dolaşımı etkiler.
Köpük Masajı Nedir, Nasıl Yapılır? Köpük masajı, keseden hemen sonra yapılan bir masaj türü.
Deri gözeneklerinin açılması ve temizlenmesi için saunaya girmeden önce duş alınmalıdır. Saunadan daha çok faydalanmak için duştan sonra vücudun iyice kurulanması gerekmektedir.
Saunada havlu üzerinde oturmak veya uzanmak gerekir. Saunada 5 dakikadan az, 30 dakikadan fazla kalmamaya özen göstermek gerekir. Saunadan çıktıktan sonra soğuk duş almak ve dinlenmek önemlidir. Tuz kaybını telafi etmek için saunadan sonra bol su, hafif tuzlu atıştırmalıklar veya tatlı içecekler tüketilebilir.
Masajın süresini, ritmini uygulanan bölgeye ve kişiye göre değiştirmelisiniz. Süre, bölgesel uygulamalarda masaj yapılan bölgenin genişliğine bağlı olarak 5 - 20 dakika, genel vücut masajında 45 - 60 dakika olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır.
Şunu altına çizerek vurgulamam gerekir ki masajın zayıflatıcı etkisi bulunmamaktadır.
Sırt masajı, vücuttaki stres hormonu olan kortizol seviyelerini azaltarak, vücudun daha rahatlamasına yardımcı olur. Bu da kişinin daha sakin ve huzurlu hissetmesini sağlar. Sırt masajı, sırt bölgesindeki kan dolaşımını arttırarak, dokuların daha fazla oksijen ve besin maddeleri almasını sağlar.
Düzenli masaj, genel sağlık durumunu iyileştirir, rahatlama sağlar, kas gerginliğini azaltır, anksiyete ve gerginliği azaltır, sağlıklı kişilerde sağlığın korunmasını destekler ve vücut-zihin-ruh sağlığı dengesini korur. Tüm vücut masajı 30-45 dakika sürmelidir. Bölgesel masajlar ise 15-20 dakika uygulanabilir.
Diğer masaj türlerine göre çok daha yavaş hareketlerle, yavaş yavaş artan basınçla derin doku masajı başlar. Spazmlar gevşedikçe kan dolaşımı rahatlar, vücutta biriken ödem ve toksinlerin atımı hızlanır. Derin doku masajında uygulama tüm vücuda yapılsa da masajın yoğunluğu ağrılı ya da problemli bölgede yoğunlaşır.
Peki neden masajın gücü kendimizi böylesine iyi hissettiriyor? Araştırmalar gösteriyor ki cildimize dokunmak vücudumuzda doğal oksitosin, yani aşk hormonu salgılatıyor. Kendine masaj yapmak, dopamin ve seratonin seviyelerimizi artırmaya yardımcı olur, bu da mutluluk hormonlarımızın voltajını yükseltmek anlamına gelir.
Ritmik masaj tedavisi vücutta kan dolaşımını canlandırır. Damarları genişletir ve yeni kılcal damar oluşumunu sağlar. Damar ağını zenginleştirir böylece özellikle kalpte damar darlığı nedeniyle kan alamayan yerlerde doğal bypass'lar oluşturur. Ritmik masaj tedavisi atar damarları damar sertliğine karşı korur.
Düzenli olarak cildinize masaj yapmak, cildinizi doğal yollardan sıkılaştırmaya yardımcı olur çünkü masaj kan akışını hızlandırır ve dokularınızı ideal durumda tutmaya yardımcı olur.
Haftada bir kez veya iki haftada bir masaj yaptırmak, stresi azaltabilir, rahatlamanızı sağlayabilir ve genel iyilik halinizi artırabilir. Kas Gerginliği ve Ağrı: Fiziksel aktiviteler veya çalışma koşulları nedeniyle kas gerginliği veya ağrı yaşıyorsanız, masaj düzenli olarak yapılabilir.
Masajdan önce ve sonra bol su içmek, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, masaj sonrasında hafif bir egzersiz yapmak da vücuttaki kan dolaşımını artırarak masajın etkisini artırabilir.
Vücuttan atılan bir üre varken masaj yapılması kişiye olumsuz etki vermektedir. Bu yüzden de regl döneminde masaj işlemi uygulaması çok olumlu bir şekilde yapılmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri