Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Botulinum toksininin etkisi uygulama yapıldıktan 24-72 saat sonra görülmeye başlar ve 7-14 gün içerisinde etkisi tam olarak ortaya çıkar. Botoks, terleme ile yaklaşık 8 aylık bir süre içinde vücuttan tamamen atılır.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir.
Botox'un etkisi süresi 4-6 ay kadar sürmektedir. 3 aydan sonra güçlü kaslarda hareket geri dönmeye, 4'cu aydan sonra zayıf kasların hareketi de başlar. 6'cı ayın sonrasında etkisi tamamen ortadan kalkar. 4-6 ay arasında tekrarlanmasında fayda vardır.
Botoks uygulamasından sonra alkol ve sigara tüketilmemeli, solaryum, sauna, peeling, hamam gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Botoks enjeksiyonunun ardından etki genellikle 3-4 içerisinde ortaya çıksa da yüzün tam olarak estetik bir hale gelmesi için bir iki haftalık bir süreye ihtiyaç duyulur.
İlgili 44 soru bulundu
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Tam ne zaman oturur? İstenilen halini alması 10 ila 15 günü bulabilir. İlk uygulama sontasında 4 ayda bir, tekrar edilen uygulamalarda 6 ayda bir, düzenli yapılan uygulamalardan sonrasında yapılacak olan botoks uygulamaları oldukca başarılıdır sonuçları kısa sürede gözlemlenir.
Botox un bilinen hiç yan etkisi yoktur. Etkisi sadece uygulama bölgesiyle sınırlıdır, 24 saat içerisinde vücuttan atılır ve en önemlisi maksimum etkisi yani kaslardaki gevşeklik 6 aydır. Uygulama anında iğneye bağlı kızarıklıklar ise kısa bir süre sonra geçecektir.
Botoks yılın her mevsimi yaptırılabilen bir estetik uygulamadır. Güneşle hiçbir etkileşimi yoktur. Özellikle yüzün üst yarısında olan alın, kaş arasındaki derin çizgiler ve göz etrafındaki kaz ayağı çizgileri üzerinde etkili oluyor.
Yeşil çay, C ve E vitaminleri, balık yağı, sarımsak, ginseng, ekinezya ve gingo biloba gibi gıdalar, pıhtılaşmayı engelleyici etkilere sahip olmaları bakımından botoks uygulamasından 2 hafta kadar önce kesilmelidir. Botoks uygulamasından 3 gün önce alkol alımı kesilmelidir.
Kan akışının hızlanması botoksun yer değiştirmesine neden olarak etkisini çevredeki kaslara taşıyacaktır. Kan basıncındaki artış aynı zamanda ödem ve morarmaya yol açabilir.
Alın botoksu yaptırıldıktan sonra en az 2 gün alkol alınmaması tavsiye edilir. Hatta alkol alınıma ara verilmesinin botoks yaptırmadan önce ve sonra üçer gün olması, müşterilerimiz için daha sağlıklı olacaktır. Sigara kullanan müşterilerimiz ise mümkün olduğu kadar az sigara içmelidirler.
Botoks ortalama 4 ila 6 ay kadar etkisi süren bir uygulama ve yapıldıktan sonra etkisinin geçmesini beklemekten başka bir çaresi ne yazık ki bulunmuyor.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Botoks etkisi ile birlikte geçer, düzelir. Etkinin azaltılması için kas gevşeticiler kullanılabilir.
Botoks uygulamasından sonra işlemin kalıcılığını desteklemek ve cildinin daha aydınlık görünmesini sağlamak için de C vitamini antioksidan serumu kullanabilirsin. Genellikle botoks yaptırdıktan bir gün sonra C vitamini serumuna başlanılması önerilir.
Botoks sonrası göz kapağı düşüklüğü olanlar çoğu, doğru bakım ve tedavi ile birkaç haftadan birkaç aya kadar düzelecektir.” Botoks enjeksiyonları. Ayrıca bazı kişilerde botox enjeksiyonlarının etkisi daha uzun sürebilir ve bu da göz kapağı düşüklüğünün devam etme süresini uzatabilir.
Sıcak masaj, radyofrekans ya da bir iki enjeksiyonla botoksun etkisini azaltabileceğini ifade etti.
Ancak botoksun kasların kasılmasını engelleyici etkisi geçicidir. Kaslara kasılma sinyalin veren sinir uçları yeniden yapılanarak, botoksun kasılmayı engelleyici etkisinden kurtulur. Botoksun etkisi 3 ila 6 ay sürer. Birçok kişide ise etki ortalama 4 aydır.
Botoks uygulamasının ortalama kalıcılık süresi 4-6 ay arasında değişebilmekte. 4. Aydan sonra uygulama tekrarlanabilir. Bazı hastalar 6 aya kadar kendini iyi hissettiği için yılda iki kere bu uygulamayı yaptırır.
Metabolizmanın hızı ne kadar fazlaysa vücut botoksu o kadar hızlı ortadan kaldırır ve etkilerini azaltır. Daha yavaş metabolizması olan kişilerde ise durum genellikle daha tersidir. Tedavi edilen kasın boyutu da tedavinin ne kadar süreceğini etkiler.
Botoks yaptırdıktan sonra, botoks yapılan enjeksiyon bölgesine masaj yapmak veya ovalamak isteyebilirsiniz, ancak bundan kaçının. Botoksun sizin masaj hareketleriniz ile yer değiştirmesi istenmeyen komplikasyonlara yol açabilir. Botoks sonrası 48 saat o bölgeye masaj yapmaktan kaçının.
Ayrıca botoks yapıldıktan 7-14 gün sonra rötuş da yapılabilmektedir. Oldukça acısız olan yöntem, neredeyse hiç uygulama aksaklığı olmaz. Uygulama sonrasında hafif kızarıklıklar ve küçük morluklar oluşsa da öğle tatilinde bile yaptırabileceğiniz bu işlemden sonra günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz.
Dr. Mustafa Karataş: Merhabalar Serna Hanım; Uygulama yapıldıktan 48 saat sonrası botoks etkisini göstermeye başlar. İstenilen halini alması 10 günü bulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri